Tiesittekö että äärioikeistolla on aina ollut oma kulttuurihistoriallinen viitekehyksensä? Sellainen suuri tarina joka seuraa kaikessa mukana ja joka kenties hakee eri maissa erilaisen muotonsa mutta on silti aina tunnistettavissa. Tai äärioikeisto on kenties väärä sana sillä kaikki sen levittäjät ei ole ihan niin oikealta. Yleisemmin voisi vain puhua Yhdysvaltojen kohdalla kristillisestä oikeistosta ja euroopan puolella populismista. Sellaista kansanoikeistoa jota kylläkin äärioikeisto ohjaa ja dominoi omalla kertomuksellaan. Qanon on kenties viimeisin tämän session kuuma nimi.


Suuren kertomuksen alku on jossain tuolla 1800-luvun teosofisvetoisissa esoteerisissa virtauksissa josta se takertuu 1920-1930 -lukujen fasistiliikkeisiin kokien kliimaksinsa kansallissosialistisessa Saksassa. Se jakaantuu jo alusta asti Guido von Listin pakanagermaanisuuteen tai Jörg Liebenfelsin kristillis-rasistiseen oppisuuntaan, joka sai paljon vastakaikua Yhdysvalloista näinä vuosikymmeninä kun Ku Klux Klan oli suoranainen kansanliike.

Lähtökohta, idyllinen alkutila on saksalaisen talonpojan tai keskilännen maanviljelijän elämäntapa. Arjalainen maalaisihanne liittyy Völkisch-aatteeseen. Se on eräänlainen veren ja maan liitto. Tietynlainen maaperä synnyttää tietynlaisen kansanluonteen, koska maaperässä itsessään on salaperäistä voimaa joka vaikuttaa sieluntilaan. Näkemys on oikeastaan saksalaisvetoista geomantiaa joka muistuttaa feng-shuita maaenergian tasolla. Oleellista siinä on että maalla elävä talonpoika on myyttisessä yhteydessä maaperäänsä ja eläen terveellisesti sen ehdoilla. Hän syö yksinomaan sen antimia prosessoimattomana ja vailla elintarvikekemikaaleja. Arjalaisempaa ihannekuvaa enempää ei olekaan kuin Elovena-tyttö joka on saavuttanut tämän yhteyden. Rakkaalla lapsella on monta nimeä; suomessa populistioikeisto vaalii sitä jonkinlaisena impivaaralaisena ihannekuvana, syvänä yhteytenä luontoon ja vailla maailman pahuuksia ja lieveilmiöitä. Mielikuva on toki syntynyt ruotsalaisten uusnatsien vaaliman `kansankodin´ synnyttämänä.

volk
Ihannetilassa...

Hitler sen jo tiesi. Talonpoikaisyhteisön vastakohta on kaupunki. Kaupungit ovat dekadenttisen rappion ilmentymiä jossa yhteys Völkischiin on katkennut. Niissä vallitsee monenlaisia ei-toivottuja virtauksia joita levittävät erityisesti juutalais-bolsevistiset klikit. Se näkyy sosialismina ja rappiotaiteena. Yhtä epäilyttävästi idän suurkaupunkeihin suhtautuvat Yhdysvaltain kristillinen oikeisto joille kaupunki edustaa vain huumeita, rikoksia ja joka on kyllästetty pornografialla. Kaupunkien epäilyttävyyteen havahduttiin Amerikassa oikeastaan vasta 1960-luvulla rauhan- ja tasa-arvoliikkeiden myötä joka oli syvä kauhistus syvänetelän Klaanivetoiselle hegemonialle. Siellä elettiin harmoniassa; neekereitä ei tosin enää hirtetty puihin mutta heidän paikkansa oli `whites only´ rotuerottelussa. Se oli asioiden luonnollinen tila. Jumalan säätämä malli.

Nykyisin kaupunkiviidakon kätköissä elävä juutalais-boselvistinen salaseura ei ole kadonnut mihinkään vaikkakin omaa uudenlaisen terminologian. Bolsevikeista käytetään täällä meillä nimitystä vihervassari. Vihervassari on sitä mitä sosialismi on aina ollutkin. Taho joka pyrkii sosialisoimaan toisen hiellä ja vaivalla ansaittuja lantteja ja jakelemaan niitä verotusjärjestelmän kautta mielivaltaisesti taivaan tuuliin. Vihervassari ei koskaan ansaitse mitään omaa vaan yksinomaan hyödyntää toisten rahoja. Juutalaista edustaa Cityvihreän käsite. Cityvihreä on vähän sellainen haihattelija joka on vieraantunut arkisista käytänteistä. Uusin cityvihreän hanke on lopettaa yksityisautoilu ja näin eristää maaseudun ihmiset. Kaikista cityvihreän hullutuksista erottuu selkeä tarkoitusperä; luoda sisäistä hajaannusta ja hajottaa kulttuuri sisältäpäin. Apunaan hän käyttää feminismiä, sateenkaaripolitiikkaa ja holtitonta maahanmuuttopolitiikkaa. Mies korvautuu feministinaisella, kristinusko islamilla ja homoseksualismi korvaa heteroseksuaalisuuden. Päädytään asioiden luonnottomaan tilaan. Olomuotoon joka on vieras ja keinotekoinen.

Hajauttavia voimia ohjaa salaperäinen eliitti. Eliitin tarkoitusperät ovat aina pahantahtoiset. Eliitti on porsasteleva denegroitunut yhteiskuntaluokka joka elää pedofiilisessa rappiossaan kuin roomalainen ylimysluokka ikään. Se voi olla vapaamuurarit ja heidän ylin johtonsa illuminati, tai lisko-ihmiset tai miten heitä kulloinkin nimitetäänkään eri vuosikymmeninä. Sanomattakin selvää että Yhdysvaltain kristillinen oikeisto ei tunnusta Washingtonin vapaamuurareita Yhdysvaltain perustajiksi vaan oikean amerikan perustivat 1600-luvun puritaanit jotka tämä salaseura valtasi ja nimesi itsensä mukaan. Eliitti on kylläkin käsite joka on amerikalle eurooppalaista tuontitavaraa. Tiettävästi tämän suuren kertomuksen yhden palan loi 30-luvulla Britannian natsipuolueen johtaja Nesta Webster joka vakuutti jopa Churchillin ja Henry Fordin illuminatin olemassaolosta.

Eliittivihaan on aina kuulunut salaliittoteoria. He pyrkivät ylläpitämään valtaansa kontrollipolitiikalla ja rakentavat massiivista ajatustenluku -teknologiaa. Kaikki nuo 5G -verkot, kameravalvonnat ja `miten meitä valvotaan´ on osa kontrollia. Suomeen ei pahimmat ylilyönnit ole tulleet koska ovat liian ufoja mutta meillä se näkyy paremmin kuin hyvin sananvapaus/sensuuri -keskusteluna joka on osa eliitin kontrollipolitiikkaa. Bannit facebookissa eivät johdu siitä että jotenkin vihapuheisesti yllyttäisi väkivaltaan vaan eliitin halusta päättää mitä saamme sanoa ja mitä emme.

Eliittiä tietenkin johtaa joku. Tottakai sillä on johtaja. Vähän kuin Putin joka tuntuu johtavan kaikkia maailman vaaleja. Putin on hyvä esimerkki siitä että salaliittoteoria ei aina rajoitu oikeistolaisiin marginaaliryhmiin vaan voi olla myös valtavirtaa. Meille muille salaperäinen johtaja näyttäytyy Washingtonin salajohtajana jonka eurooppalainen versio on tietenkin EU ja Bryssel. Kuka tämä salainen johtaja tai johtajisto on, siihen ei ole vielä suuri kertomus päässyt. Yhdysvaltojen Klaanivetoinen fundamentalistikristillisyys on ratkaissut illuminatin johtajan olevan itse Saatana ja tarinan olevan osa Ilmestyskirjan lopunajan profetioita. Meillä päin ei tämä versio ole sanottavasti kolahtanut, olkoonkin että meillä Persut kopioivat juttunsa sellaisinaan amerikoista. Joskin se näkyy jossakin määrin miten Päivi Räsänen määritellään. Kun hän sekulaarisina vuosina avasi suunsa, väki kuulemma erosi samantein kirkosta. Nyt hänen arvonsa on ymmärretty kristillisten arvojen puoltajana sillä eikö cityvihreässä väestönvaihtopolitiikassa koetetakin luoda tilalle sharia-lakiin perustuva islam korvaamaan kristinusko? Ja eikö jokainen abortti tarkoitakin että maailmassa on taas yksi kristitty vähemmän -asia johon eliitti tietoisesti pyrkii. Räsänen taistelee hänkin omalla rintamallaan lintukodon puolesta.

Tosin tässä elää vahvana se jännite joka oli olemassa jo Listin ja Lebenfelsin aikana. Rasistipiirit jotka ovat kasvaneet hevikulttuurissa tuntevat luonnostaan vastenmielisyyttä Jeesusta kohtaan, olkoonkin että Lebenfels korosti hänen arjalaisuuttaan juutalaisten keskellä, mutta sekään ei suoranaisesti puhuta. Listin pakanaoppi, muinainen myyttinen suuruusaika viikinkeineen kaikkineen sitäkin enemmän. Listin alkuperäisessä skenaariossa arjalainen rotu syntyi kun se paritteli maahan tulleiden jumalien kanssa kun taas alemmat kansat parittelivat apinoiden tai apinaihmisten kanssa. Tämä on tietenkin pudonnut pois suuresta kertomuksesta. Alempirotuisten primitiivyys ei sentään ole pois ohjelmasta.

Suuri kertomus ei tule katoamaan mihinkään. Se on kaikkien rasistiliikkeiden käyttövoima joka elää kunkin väittämän taustalla. Koossapitävä liima joka on sitä kannatellut jo yli sata vuotta ja elää sitkeässä. Se joutuu tietenkin aina päivittämään itsensä, hakemaan uuden muodon ja siitä on kansallisia versioita jotka eroavat toisten kansojen versioista ainakin kosmeettisesti. Sen voi kuitenkin tunnistaa kun tuntee punaisen langan. Perussuomalaiset ovat meillä keksineet sen ja ihmekös tuo että ovat galluppien kärjessä sillä tarina puhuttaa. Se on alitajuisesti tuttu ja samaistuttava. Sen sanoma itsekullekin on että me olemme kaikki tärkeitä ja jopa niinkin tärkeitä että meitä vastaan on suunniteltu kokonainen koneisto tuhoamaan kaikki mitä olemme ja edustamme. Emme olekaan luusereita. Imarteleehan se.

Jukkis
Gravatar
Ari ite
Bannit bookissa tai tubessa on näköjään aina väliaikaiset.
Yks kaveri meuhkaa siellä juuttahaisista ja pääsee kuitenkin aina takas meuhkaamaan muutaman viikon bannien jälkeen. Ne ei edes halua, että kukaan lopettais tuben tai bookin käytön, tai ylipäätään netin käytön.
Miksi ei? Vastaus on itsestäänselvä.

Tuli rokona nenään viime kerran jälkeen, mutta otin sen pois.
Tulee varmaan taas.
Siitä en tykänny kun ne pilas mun kahvipaketin.
Jos seuraavassa kahvipaketissa on jotain vikaa,
niin sitten novisilmät kääntyy sisään ja haattujuiset kaatuu.

Ilman tupakkaa menee pitkin seiniä,
mutta kahvi on pahempi, salakavala.
Pilvestä ei tuu riippuvaiseks, mutta siitä olis kyllä nyt suuri apu.
Miten kävikään kun viimeks ostin. Siitä oli riisuttu hartsi, ei toiminu yhtään, se oli käytännössä laillista tavaraa.
Kyllä on sairasta menoa siellä ja tuolla.

Hyvä kirjoitus Jukkis, vaikka pitkä.
Tiedät kyllä.

Gravatar
a
Olipa hieno kirjotus.

On tullut kuunneltua noita Chomskyn kirjoja ja ite miettinyt etta kuinka vasemmistolaisia noi vihervassarit oikeestaan on. Niiden linjaukset tulee suoraan tuolta WEFn sivuilta ja niiden ulkopolitiikka vastaa amerikan suurimpia sotahaukkoja. Ei silleen etteiko WEF nyt olis jotenkin demokraattinen ja vasemmistolainen vaan siella on samat kaverit ruorissa jotka teki miljardinsa siirtamalla tyopaikat maihin missa ei tyontekijoiden oikeuksia ollut tai luonnonsuojelu lait seisseet tehtaiden tiella. kaiken lisaksi saatiin lansimainen tyontekija kilpailemaan intialaisen hikipajan palkkatason kanssa.

nykyaan puhutaan paljon naista kouluttamattomista valkosista jotka viela 20 vuotta sitten oli tuottava osa yhteiskuntaa kun tehtaita ei oltu viety ulkomaille. Sen vaestoryhman epatoivo on nyt leimattu rasismiksi tai muuten vain tyhmyydeksi kun pelkastaan kouluttautumalla maailmaan ilmestyisi 100 miljoona tyopaikkaa lisaa.


Gravatar
a
vihreet jatkaakin mun mielesta neoliberalismin soihdun kantamista ja se sosialismi tulee yrityksille naiden vihreiden hankkeiden kautta. samalla kansallakin on oikeus pieneen perustuloon kunhan ne suostuu "demokratian" levittamiseen. tatakin on amerikassa tutkittu ja jos laki mita 1% kannattaa menee congressissa paremmin lapi kuin se mita 90% kannatta kyse on oligargiasta eika demokratiasta.

mutta aletaan puhumaan sahkoverkkojen valtiollistamisesta niin sitten uskon vihreiden olevan vasemmistolaisia. se on vaan niin etta 5 yrityksen omistama mediakartelli ei semmosta soisi ja taa leimattais natsiudeks ja rasismiksi tai vahintaan puhuttais diktaattorista joka on demokratiaa (oligargiaa) vastaan.

perussuomalaisten suurin virhe olikin oikeestaan nousta jo koyhtyneen kansan epatoivon huudosta pakolaisia vastaan. nain ollen niista saatiin helposti se ryhma joka on selvasti hitlerin kannattajia. vaikken tieda onko siellakaan todellista oppositiota neoliberalismille ja oligargialle.

Gravatar
a
Oli muuten hieno kayda fiskarsissa ja istua siella kahvilassa paikallisten kanssa. Ne muisti kun tehtaat jyrisi siella lehtipuiden keskella.
Nyt siella ei tehda mitaan ja bussikulkee kerranpaivassa turisti kauden ulkopuolella.
Joku ei perhana kertonut etta mita pidemmalle robotiikka, automatiikka ja tekoaly tyollistaa niin sita enemman tyopaikkoja on

Gravatar
juppe
Noi jutut paikkaa sitä aukkoa, mikä syntyy kun muut möhlii eikä oo olevinaan tietosia koko asiasta.

EU:n koronatilanne on parantunu huomattavasti sen jälkeen kun rokotetilaukset möhlittiin kunnolla. Kaikki on hirveen optimistisia, että vois esittää yllättynyttä sitten kun hommat leviää kunnolla reisille.

Äärioikeisto vaan keksii syylliseks niin sekavan salaliiton, että se sopii tähän kaikkein tärkeimpään asiaan, elikkä siihen, että eihän päätäjät suinkaan oo möhliny vaan se oli joku muu, kun sitä nyt ei ainakaan kyseenalaisteta. Oma ura on niin tärkee, että sen takia voi uhrata vaikka juutalaiset kun eihän vaalikarjallakaan oo niin paljon väliä, että sille sanottais suoraan, että nyt pitäis ottaa järeet rajotukset käyttöön, että vältyttäis ees mädän lihan hajulta sitten kun seuraukset alkaa näkyä.

Eihän Euroopassa oo tavattu sotiakaan järjen kanssa vaan se on ollu sitä, että joku Hitler tai Napoleon antaa armeijalle luvan juosta liian kauas Venäjälle eikä se tuu sieltä enää takasin.

Gravatar
juppe
Tää hallitus muuten kaatuu pian, koska se ei oo olevinaan yhtään tietonen todellisesta tilanteesta vaan lässyttää paskaa rajotuksien purkamisesta. Kai niitä vähäks aikaa ehditäänkin purkaa, mutta ei sillä mitään käytännön merkitystä oo kun ilmaantuvuus on jo kääntyny iloseen nousuun eikä rajotusten purkaminen ainakaan paranna tilannetta,

https://pohjolangalapagos.files.wordpress.com/2021/02/ilmaantuvuus2.jpg

Seuraavassa vaiheessa alkaa itku populismin noususta kun kansa haluaa kokeilla välillä oppositiota ja se on sellanen hyvä rako, mihkä äärioikeisto voi kehitellä jotan folioliikehdintää. Persut ja Kokoomus on niin isoja, ettei hallituspuolueet jouda kiinnittää huomiota oikeeseen äärioikeistoon kun ne on menettämässä hirveen määrän hillotolppia, mitkä on kummiskin politiikassa se kaikista tärkein asia, niin että äärioikeiston nousu voi ihan hyvin tapahtua tän kevään aikana kun se on mahollista tehä ilman, että sitä haluttais tunnistaa äärioikeiston nousuks.

Piilota kommentointilomake