Ajatukset on kiistatta hämilliset kun kuuli eilen pidetyn koronarajoitusten vastaisen mielenosoituksen. Toki kuulin hyvissä ajoin että sellainen tullaan pitämään, eikä siinä ole ihmeteltävää. Mutta se toki hämmästytti että siihen osallistui sellainenkin määrä väkeä kun osallistui, itse ehkä odotin jotain alle sataa, mutta oli heitä. Wirallisesti 400 ja epävirallisesti toista tuhatta.


Pianhan me tiedämme mikä on oikea määrä sillä missä vain on yhteensulloituneena ihmisiä, se luo väistämättä koronapiikin. Teho-osaston ovet alkavat taas käydä ja joku onneton pääsee hengestäänkin. Näin ainakin viimeksi kun keskellä tarttuvaa ja ärhäkkää kulkutautia piti päästä osoittamaan mieltä sen poliisin tappaman mustan puolesta. Joukossa korona ja tyhmyys tiivistyy.

Mieleen tuli väistämättä Judge Dredd niminen sarjakuva. Tämä sarjishan esittelee meille lainvartijan Mega City 1 -suurkaupungista jossa työttömyys on 100% ja pienikin huhu vapaasta työpaikasta aikaansaa työmellakan kun koko kaupunki lähtee sitä anomaan. Kaupunkilaiset kuluttavat siinä aikaansa hullunkurisilla tavoilla ja muoti-ilmiöt leimahtavat muutamassa tunnissa. Tapaamme ilmiöinä rumuusleikkaukset joita tehdään kauneusleikkausten sijaan, korttelisodat, ja asukkaat jotka äänestävät oranki-apinan pormestariksi. Dredd on pohjimmiltaan hyvinkin postmoderni sarjakuva, ja sen vuoksi yllättävän älykäs ajankuvaus yliampuvista muotivirtauksista.

dredd riot
Dredd tietää mitä tehdä mielenosoituksille. Jäljellä on enää tuomioiden jakaminen. Kolme vuotta eristyskuutiota laittoman kokoontumisen vuoksi.

Jotain syvän dreddmäistä oli eilisessä miekkarissakin. On siis vaarallinen kulkutauti ja ihmiset kokoontuvat yhteen ettei sen etenemistä saisi pysäyttää minkäänlaisin rajoitustoimin. On kuin mielenosoittaisi oman tai lähimmäistensä sairastumisen tai jopa kuolemisen puolesta. Ajatus kuulostaa äkkiseltään niin itsetuhoiselta ettei siitä enää tiedä mitä ajatella. Jokin mielle-yhtymä kyllä tulee Dredd -sarjakuvan Judge Deathiin. Tämä musta tuomari toisesta ulottuvuudesta huomasi kauan sitten että vain elävät tekevät rikoksia, niinpä itse elämä julistettiin laittomaksi. Väestöharvennus alkoi MegaCityssä kunnes Dredd sai tämän viikatemiehen aisoihin. Sittemmin eristyskuutioon teljetty Judge Death johtaa galluppeja MegaCityn pormestarinvaaleissa teemalla "elämä on rikos."

Toki on nähty vastaavaa Ruotsissa jossa vastaavaa tapahtumaa johti sikäläinen "anaalitohtori" joka kuuleman mukaan on ollut hyvinkin kiinnostunut potilaidensa peräaukoista ja menettänyt lääkärilupansa sen myötä. Sitä ei ikinä tiedä mistä kukin kiksinsä saa. Toki tämä kaikki oli totta myös valtiollisella tasolla kun Tegnell piti huolen, ettei vain kansankodin perusoikeuksia rikota koronasuojatoimin. Vasta kun kuolleiden kuukausimäärät alkoivat ylittämään jopa legendaarisen Espanjantaudin lukemat, muuttui ääni kellossa.

Tapahtuman puhujakaarti oli myös paljonpuhuva. Ossi Tiihonen tottakai koska Ossi on käynyt pitkällistä kampanjaa kaikenlaisia koronarajoituksia ja erityisesti koronarokotteita vastaan. Apunaan hänellä on ollut joku hoitaja joka meille viestittelee hoitajien joukkokuolemista sun muista pakkorokotusten yhteydessä. Hän ei harmikseen voi koskaan kertoa niistä tarkemmin ja sen ymmärtää - jokuhan voisi tarkistaa näiden juttujen todenperän. Aina välillä näkee että joku hyväuskoinen niitä levittelee.

Judge Death from Judge Dredd
Judge Death . musta tuomari toisesta ulottuvuudesta joka haluaa poistaa maailmasta kaiken elämän. Vähän kuin jokin tavanomaista ärhäkämpi virustauti.

Postmodernin ajan pääpalopuhuja on tottakai Ano Turtiainen. Turtiainen on varsin kuvaava hahmo tälläiseen tapahtumaan. Hämäräliikemies joka on keskittynyt kansanedustajan urallaan lähinnä täyttämään taskunsa, kuten kunnon valkokauluskonnan kuuluukin. Menestys on mennyt sen verran nuppiin, että julkisten tietojen mukaan hänestä on kasvanut sietämätön itseään täynnä oleva öykkäri. Tässä kohtaa ihmiset yleensä sanovat että kertoohan hän totuuden maskeista ja koronasta yleensäkin. Ei ihan. Kyllä hänen motiivinsa ovat vain siinä, että hän on täysin piittaamaton toisten ihmisten hengestä ja terveydestä. Dredd muistuttaa todellisuutta tai todellisuus Dredd-sarjakuvaa.

Postmoderni aikamme todistaa myös koko vaihtoehtogenren uudistumista. On ollut mielenkiintoista havaita miten vaihtoehtoväki alkaa persuuntumaan askel askeleelta. Tai persut foliohattuistumaan. Jos ajattelen jotain kansalaisaktivismin vasemmisto -intellektuellismia, miten helposti hekin ovat hypänneet persupiirien kelkkaan niin voi olettaa että myös joogalentoihin hurahtaneet Newagerit matkaavat samaan mielenosoitukseen rinnan Odininsoturien kanssa. Luulen että kun vielä joskus avataan nämä rajatiedon tapahtumat, ne ovat epäpoliittisten huivikauppiaiden ja ennustajien sijasta tulvillaan poliittisia kansalaisaktivisteja ja kuppikuntia. Tulemme vielä näkemään NewAge -messuilla perussuomalaisten kojun, ja sen edessä isoimman ihmisvilinän.

Mielenosoitus enemmänkin kieli yleisestä vieraantumisesta. Sellaisesta aikamme ilmiöstä mitä sanotaan somekuplassa asumiseksi jonne eristytään ja joka suodattaa maailmankuvan suppeaksi kunnes menettää kykynsä arvioida mitä ympärillä oikeasti tapahtuu. Ilmiö oli oikeassa jo ennen koronaakin, mutta koronan vaikutus on siinä, että se kiihdyttää tietynlaisia ilmiöitä. Myös valitettavia kehityskulkuja, en minä usko että on kenellekään kunniaksi siirtyä hörhö-osastoon.

Jukkis
Piilota kommentointilomake