Palataan vielä taannoiseen koronarajoitusten vastaiseen mielenilmaukseen - vai pitäisikö sanoa koronalinko -tapahtumaan? Karkea virhehän se oli kokonaisuutena mutta myös yksilötasolla, nyt kun alkaa yhdelle jos toiselle hyväuskoiselle valjeta osallistuneensa perussuomalaiseen vaalikampanjointiin. Oikein säälittää tuttavieni vuoksi jotka sinne lähti nolaan itteensä ja hankkimaan tartuntaa siinä sivussa jota voi sitten siirrellä huonokuntoiselle isoäidilleen.


Sehän oli ovelasti suunniteltu tapahtuma. Koronarajoitusten vastainen tapahtuma 20.3, sen piti toimia pohjana 18.4 suunnitelulle kunnallisvaalipäivälle. Fiilisten piti olla vaalipäivänä vielä korkealla, turbulenttisten aaltojen lyödä että perusuomalaisten vaalimenestys olisi varma. Tosin tapahtuman masinoivat lähinnä omille poluilleen persuista lähtenyt Ano Turtiainen ja muuten varma rannalle jääjä Ossi Tiihonen. He ovat keksineet vaihtoehtoväestä kokonaan uudenlaista vaalikarjaa jota valjastaa omalle valtuustouralleen. Ainoa vaan että vaaleja sitten siirrettiin ja sen anti ehtii väljähtyä vielä moneen otteeseen ennen kesäkuuta.

En minä sitä sano etteikö se ollut hyvä tilaisuus testata kannatustaan. Ne jotka tulevat kokoontumaan kulutautiepidemian keskellä laittomaan tilaisuuteen, siitä voi arvata vaalikannatuksensa. Poliisi varmaan yllättyi kun näki väkimäärän; se odotti ehkä Tiihosta ja hänen viittä kaveriaan. Eihän sitä kukaan osannut arvata että se oli tosiaan perusuomalaisten vaalitemppu joka pidettiin salassa viimeiseen asti. Kun katsoo puhujakaartia, ei välttämättä asiaa edes tiedostettu persujen puoluetoimistossakaan; kutsuhan koski lähinnä uusnatseja joihin nykyinen salonkikelpoisuutta hakeva puolujohto on tehnyt hajuraon.

Hippie Group Countryside Road
Kosmista rauhaa säteilevät maailmankylä -tuttuni lähdössä helsinkiä kohden uusnatsien ja persujen rasistisiiven tapahtumaan.

Minulla oli paljon facebook-tuttuja tapahtumassa. En kerro keitä enkä sano tässäkään. Luon heistä nyt karrikatyyrisen kuvan jossa voi olla ehkä hitunen tottakin? Lähinnä juuri tätä vaihtoehtoväkeä joihin on tutustunut vuosien varrella. Yleensä juurikin näissä rajatiedon tapahtumissa tai paikallisten esoteeristen kerhojen luentovieraana. Jotkut on suuriakin kihoja NewAge -piireissä ja keränneet fanijoukkoaan. Vähän sellaisia puolihippejä; harmonisia elämänarvoja ja kosmista rakkautta säteilevine viesteineen, elämän ja toisten kunnioituksineen. Siellä vaan nekin sitten hurras vanhojen natsikiihottajien puhuessa ja suomenlippujen heiluessa. Tuskin tiedosti yhtään mitä ympärillä tapahtuu. Jos taittoivat matkaa kokoontumispaikalle rinnan Odininsotureiden kanssa, vissiin vaan kohauttivat harteitaan ja miettivät että tulee väkeä laidasta laitaan.

Sitten on nää mun intellektuellit tuttavani jotka on enemmän vasemmistokriitikkoja kun mitään salaliittoteoreetikkoja. Vähän sellaista chomskylaista porukkaa. Niiden agenda on aina se sama; USAn maailmanvalta, globaalitalous ja länsimaiden perikato. Niiden kotiseinälle ei ole vaikea kuvitella Che Guevaran julistetta ja jotka olkkarissaan tötsyttää pilveä ja punaviiniä perjantaisin asetettuaan Chumbawamban levyn lautaselle. Ei ne mitään varisporukkaa sentään ole mutta kuitenkin sen verran vasemmalla, ettei niitä voisi kuvitella äärioikeistotapahtumaan mitenkään päin.

Suurimman vaihtoehtogenren populan mun tuttavista muodostaa nämä naiset jotka on sellaista NewAgeria. Ne arvostaa pehmeää teknologiaa ja tuntee syvää epäilyä ahneita suuryrityksiä kohtaan. Ne on poliittisesti jonkinsortin city-vihreitä ja glitterinkiiltoisten NewAge -tapahtumien vakivieraita. Poliittisesti ne on rokotekriittisiä, kasvissyöjiä eettisistä syistä, raittiita ja koronapandemian keskellä ne puhuu B-vitamiinista koska arvostavat terveitä elämäntapoja. Yleensä ottaen sitä porukkaa joka tuntee perusuomalaisia juntteja kohtaan vastenmielisyyttä.

Minä en tiedä miten, mutta persut on jo pitkään soluttaneet näitä piirejä. Ehkä siksi että nyt kaikki toimii enää netissä, siellä on helppo tehdä asteittaista käännytystyötä. Näkemyksiä muutetaan pehmeästi ja varovaisin sanakääntein kun jossain scientologien myyntipuheessa. Tuskin on montaakaan vaihtoehtosaittia tuolla somen puolella, jossa ei linkattaisi Ano Turtiaisen koronabloggauksia, Malisen "talous on menetetty" youtube-videoita ja mitä ihmeellisempää koronakritiikkiä, joista tehdään kritiikin väline omaksi eduksi.

Tätä ei ole pysäytetty koska se ei ole genressä tapana. Rajatiedon tapahtumissa on värikkäitä juttuja ja vielä värikkäämpiä näkemyksiä. Yleistavaksi on kehkeytynyt ettei kenenkään juttua koskaan torpedoida koska ilmapiiri on perinteisesti ollut salliva. Ainoa raja että genressä on aina olleet omat poliisinsa jotka on koettaneet pitää ei-toivotut ilmiöt ulkopuolellaan; seksuaalisaalistajat, cannabiskativistit, satanistit ja yhteiskunnallisiin asioihin keskittyneet kansalaisaktivistit. Nyt on vaan persussoluttajat huomanneet tämän ja linkkaavat näitä juttujaan. Kukaan ei aloita niistä riitaa mutta sen tietää tykkäysten määrästä, tai pikemmin ettei niitä tule, että niistä ollaan kuitenkin kiusaantuneita. Tästä nimenomaisesta tapahtumasta ei tule kommenttia puoleen ja toiseen koska kaikki vaistoaa että siitä alkaa repeämä josta lähtee haarautuminen kuppikunniksi. Tästä voi päätellä että pääosin jengi vielä tiedostaa missä mennään...

Ikävintä näissä mun sometuttavissa on, ettei ne itte tajua olleensa natsikokouksessa. Tai ei halua tajuta. Kyllä sen ymmärtää. Jos hyvässä uskossa lähdet matkain päähän istuen jossain bussissa tuntikausia luullen tulevasi vaihtoehtoväen agendaan, ja perillä oottaakin pelkkiä skinejä, niin ummistaahan siinä silmänsä koska ei halua myöntää itselleen joutuneensa kusetetuksi. Sitä sitten ilkamoi somessa tästä pari päivää ja aikaansaa vaivaannuttavaa hiljaisuutta. Mitä nyt joku ilkeämielinen kysyy montax tartutit?

Vetoan nyt tuttuihini että oisko aika viheltää peli poikki? Ette huomaakaan miten nopeasti seuraavassa mielenilmauksessa heiluttelette jo jotain hakaristilippuja ja nostatte persujen rasistisiipeä valtaan - joko tieten tai tiedostamatta. Viholliseni vihollinen ei ole aina ystäväni ja se menee niinpäin että lopulta persut soluttaa koko vaihtoehtoväen ja tekee siitä pelinappulansa. Teitä viedään kun pässiä narussa. Olen kuitenkin siitä vissi että vaihtoehtoväki, perinteinen rajatiedon kenttä ei tästä tule toipumaan.

Jukkis
Gravatar
Heinonen
Niin en minäkään usko että Jukkis on tosissaan. Vuosi sitten tähän aikaan julkkiksen kirjoitukset koronasta olivat jälkikäteenkin arvioituna jopa hätkähdyttävän hyvin ajan hermolla. Jossain vaiheessa keväällä/kesällä takki sitten kääntyi ja loppu on ollu pelkkää huumoria.

Sitä en tiedä mikä tässä niin hauskaa on. Itseäki ei ainakaan naurata, ja mielummin lukisin jukkikselta vakavasti otettavaa asiaa, mutta kyllähän kaikilla on omanlaisensa huumorintaju.

Gravatar
muuanmies
Tunnustan kysyneeni 20 vuotta sitten metrossa jonkinlaiseen afrikkalaiseen perinneasuun pukeutuneelta mieheltä, että soittaako hän rumpua? En aluksi tajunnut miksi tää ei tykännyt kysymyksestä, mutta selitti että kuulee sitä aika usein. Ei kuulemma soittanut.

Myöhemmin myyntityössä opetettiin, että vaikka ikkunalaudalla kasvaisi rivi pelargonioita ei pidä silti olettaa siellä asuvan yli 60 vuotiasta naista.

Tuonkaltaisessa ajattelutavassa persu=natsi tai hippi=polttaa pilveä on vain joku mikä tökkii.

Gravatar
Miekkonen
Mie en usko että Jukkis on tosissaan.
Kriisi koskettaa kaikkia. Siksi siellä oli natseja ja hippejä samassa porukassa.

Älypuhelimet kaikilla taskussa. Että vink vink vaan, jos tartuntoja ilmaantuu.

Älypuhelimet näkee ja kuulee kaiken.
Ne katsovat, että nyt on monta puhelinta samassa paikassa ja lähellä toisiaan, hyi hyi teitä, tässä teille vähän koronasäteilyä.

Tätä ei tietenkään kukaan usko, vuonna 2021.

Ihmisten tyhmyydelle (Jukkiksen tapauksessa tyhmän esittämiselle. Koska en todellakaan usko, että Jukkis on tosissaan) on kolme vaihtoehtoa:
1. Pelko.
2. Aivopesu.
3. Alhainen älykkyysosamäärä.

Jos Marinia ei oo uhkailtu tai aivopesty toimimaan näin, niin hänellä ei ruusuista tulevaisuutta ole, vaan edessään pako muihin maihin,
jos ja kun tämä kriisi joskus loppuu.
Gravatar
Tühnü
Tein itsekin saman havainnon. Terveysheiluri- ja kasvissyöjähipit olivat hyvää pataa umpipimeiden muka-isämmmmaallisten junttien kanssa. Hulluksi menee, ei voi muuta sanoa.
Gravatar
juppe
Toi homma on valehdeltu sekavaks, koska julkinen keskustelu ei nyt ihan täsmää politiikan kanssa, elikkä lehdistössä huudetaan, että äärioikeisto vastustaa liikkumisrajotuksia, mutta eduskunnassa se äärioikeisto onkin Vasemmistoliitto ja RKP.

Kulissien takana on nyt niin kova riita käynnissä, että se on menny natsitteluks ja lehdistö suoltaa natsittelijoitten propaganda solkenaan.

Piilota kommentointilomake