Populaari

Kaikenlaisia arvosteluita
Koettakaa kestää sillä nyt on kirjasta otos joka vastaa suurinpiirtein vuoden 1940 aikakautta joten montaa osaa näistä esittelyistä ei ole jäljellä. Joku saattaa nyt jo huomata että kirjassa tunnutaan keskittyvän enemmänkin strategiaan kuin yksittäisten hävittäjä-ässien ilmataisteluihin. Pakkohan se on jos ajattelee että Saksaan tehtiin kaikkinensa likemmäs kolme miljoonaa ilmahyökkäystä ja -pommitusta niin kuka ne kaikki pystyy ikinä luetteloimaan? Asioita on pakkokin katsella isommasta perspektiivistä. Tämä otos on aavistuksen fiksattu kirjasta jotta muodostuisi selkeäsisältöinen kappale. Tuleva paperiversio on paljon monimutkaisempi.

Saaga jatkuu sillä miksen esittäisi hengentuotteitani. Kun minä kirjoitan sotakirjaa saa olla aivan vissi että sillä on sivistävä vaikutus sillä osaan kyllä taikoa eri teemasta eri aihepiirejä ja näkökulmia joista harva on kuullutkaan. Ikävä kyllä nämä ovat vain satunnaisia otantoja vaikka nyt mennäänkin yksi kappale kokonaan. Kyseessä on väestönsuojelun kehittyminen vuodesta 1939 aina vuoden 1943 hampurin pommituksiin asti.

Kun ei tässä nyt muutakaan jutunjuurta niin esittelen sitten - toistaiseksi - jäsentelemätöntä raakatekstiä sellaisenaan. Kyse siis kirjastani joka vihdoin viimein on edennyt vuoteen 1945 ja enää loppukappaleita vailla. Ihan vaan näyttääkseni miltä tämä ilmasotakirja tulee näyttämään, esittelen siitä siivuja sieltä sun täältä. Tiedä vaikka esittäisin lähipäivinä kappaleen eri vuosilta 1939-1945 väliltä irrallisina paloina. Nyt ollaan tässä kappaleessa vasta sotaan valmistautumassa.

Hissuksiin tarttis ruveta miettiin sellaistakin kun kunnallisvaaleja. Joku ehdokas sieltä kai olisi löydyttävä. Pääsette kerrankin tutustumaan tamperelaisen kunnalliselämän eriskummallisiin kiemuroihin siinä sivussa kun minä ne nyt paljastan. Ensin mennään kuitenkin siihen miksi allekirjoittaneelle on aina tärkeää käyttää kansalaisoikeutensa.

Minähän olen ollut pitkään sitä mieltä että suomalaiset tuntevat historiansa tosi huonosti. Eikä tämä aina liity muinaishstoriaan vaan jopa itsenäisyyden ajan lähihistoriamme on melkoisen stilisoitu, paranneltu ja manipuloitu versio. Ihan vaan esimerkin vuoksi tutkitaan vaikka sotasyyllisyyskysymystä eli miten Mannerheim siltä pelastui.

Maailma on yllätyksiä täynnä ja yksi vähäisempiä ei ole että joku kaukainen sukulainen on kuulemma tehhyt jonkinlaisten niemisten kronikan. Ei uskoisi että näin arkinen sukukunta on kirjoittamisen väärti ja mistä kummasta se kirjailijamaisuuskin tässä suvussa kummittelee? Kun ei tässä muutakaan tänään niin jutustellaan niemisistä.

Niin, hyvää tai kolkkoilmaista vappua minunkin puoleltani. Tänään on sillä tuulella että viitsii vaan pamista joutavaa. Kertoilen vaikka miten minun vappuni on mennyt. Lähtökohta on se että onnistuin saamaan niskaani puoli purkkia hitaasti kuivuvaa talomaalia. Onhan sekin nyt jotain.

Sori että olen ollut kateissa viime päivät. Kuin anteeksipyyntönä tein sitten tälläisen huumoripläjäyksen joka toivottavasti sais ees vähän suupieliä ylöspäin. Se on käännös ikivanhasta ming-dynastian aikaisesta kiinalaisesta juomalaulusta. Aika rappioalkoholismin värittämät sanat tolla laululla kiistatta on. Mutta hyvänä puolena että huomasin sen kuultuani osaavani kiinaa ihan luonnostaan. Ei uskoisi.

Olen ilokseni huomannut että kokonaan uudenlainen historiallinen tulkinta Talvisodan syistä alkaa hitaasti valtaamaan alaa meidänkin maaperällämme. En ole näitä teoksia vielä päässyt lukaisemaan ja kuulinkin niistä vasta vähän aika sitten mutta pidän kehitystä hyvänä. Se oikea syy on tämä kuulu "Erkon sota" ja jossakin kohtaa suomalaisten on vapautettava itsensä totuudella.

Näyttää siltä että lähiaikoina Ukrainassa leimahtaa. Sen myötä sotapropagandakin taas asettuu päämme päälle ja länsimainen mediakuluttaja saa varautua siihen, että lähiviikkoina aletaan syyllistämään Venäjää ja haukkumaan Putleria taas olan takaa. Tosin vielä on ollut kotimainenkin media hiljaa kun ei ole osannut päättää kantaansa kenen puolella tällä kertaa olisi. Toteen tähän vanhaan leikkiin vaan että Hohhoijjaa.