Ei olla uudenvuodenlupauksen mukaisesti negatiivisia vaan etsitään kaikesta vain hyvää. Puhutaan nousussa olevasta Ano Turtiaisesta ja kehutaan että mies vetää ovelia ja strategisia vetoja. Lähinnä tutustumme siihen mitä heijastevaikutuksia Anolla ja hänen puolueellaan on perussuomalaisiin ja tähdenlennoksi jäävään Kristallipuolueeseen. Ano kannattaa jo nyt nostaa tikun nokkaan koska tyyliin kuuluu ilmiselvästi mediatempausten järjestely ja kuulemme hänestä varmasti lähivuosina.


Ensinnäkin onnittelut hänen puolueensa imagosta. Valta kuuluu kansalle ja sehän tarkoittaa että kansa saa rakentaa ajettavan politiikankin. Herkällä anturillaan Turtiainen lukee seuraajiensa mielialoja ja rakentaa niistä poliittisen viitekehyksen. Kansa päättää ja edustaja on vain tämän kansan vaatimaton palvelija. Äänestäjäkunnalla on varmasti sellainen olo että he saavat vaikuttaa ja joku siellä yläkerrassa heitä kuuntelee. Joku kade ja ilkeämielinen sanoo tätä opportunismiksi. Opportunisti on se joka ei ole mitään mieltä mistään, vaan suosion toivossa vaihtelee mielipidettään asioista siinä missä sukkiaankin. Heiluu kuin tuuliviiri. Ano Turtiaista opportunisempaa ei olekaan mutta se että siitä brandaa suoranaisen hyveen, voi pitää jo taikatemppuna. Vain karismaattinen tyyppi voi siinä onnistua, loput saavat moisesta tempusta osakseen halveksuntaa.

Valta kuuluu kansalle logo

Ano ja Persut

Perussuomalaisten puoluejohto ei varmastikaan pidä siitä että Ano Turtiainen on ilmaantunut poliittiselle kartalle hajottamaan puoluetta. Ne jotka eivät persuista pidä, lähinnä heidän silmissään vastenmielinen ja tympeä klikki, ovat tietenkin Anosta hyvillään. Ano osaa varastaa persuäänestäjiä komppanioittain.

Mistä me pääsemmekin siihen että persujen puoluejohto enemmän kuin mielellään näkisi puoluejohtonsa edustajien koostuvan oppineesta ja sivistyneestä väestä. Mikä sen mukavampaa kun että vaaleista pääsee läpi joku hallintotieteiden tohtori tai yhteiskuntatieteiden maisteri jolle uskaltaa sälyttää vastuuta. Soinihan näitä oppineita aikanaan haali mutta vei ne mukanaan Sinisten eläkekerhoon ja Purra on joutunut toteamaan että hänen kaaderinsa ovat maanviljelijöitä tai autonapumiehiä. Älymystö puuttuu.

Syykin on selvä. Persujen ehdokkaista on hyvin vaikea voittaa vaalit jos on asiapolitiikko. Äänestäjien mieleen ovat enemmän kaikkinaiset kylähullut, tasapainottomat ja aivan varma läpimenijä on jos on onnistunut sanomaan jotakin kertakaikkisen sekopäistä. Ennen vanhaan riitti jos oli möläyttelijä. Twiittasi jotain niin tyrmistyttävän rasistista että joutui syyteharkintaan mutta nykyisin vaaditaan paljon poskettomampaa. Juttujen on mentävä ufotasolla sillä peli on koventunut niistä päivistä. Ongelma ei varmaankaan ole että näin valikoituu eduskuntaankin jonkinlainen puolihullujen kavalkadi vaan että äänestäjäkunta on vielä hullumpaa. Tähän ryhmään Ano iski tuntien katraansa ja tietää mikä voima on turbulenttisella mölyllä kun sen vain valjastaa käyttöönsä.

Todellisuudessa perussuomalaisilla on ollut rasitteenaan se että se on yhden asian puolue. Maahanmuuttokritiikki. Nyt kun korona-aika on vallalla, kansallisvaltio-ajattelu rajavalvontoineen on palannut, lentoliikenne katkoksissa ja tartuntatautilaki antaa maahanmuuttovirastoille oivia konsteja puuttua siirtolaistulviin on yhteenveto se, että sekä laiton että laillinen siirtolaisuus on loppunut tyystin. ne jotka Suomeen asti selvisivät, ovat kunnostautuneet Woltin reppu selässään sen sijaan että raiskaisivat naisia porttikonkeihin. Niiden myötä persut ovat pudonneet tyhjän päälle. Oli odotettavissakin että repeämä tulee jotakin kautta jonkun taholta. Puolue hajoaa kahtia ja sitten taas kahtia kuin koronavirus. Halla-aho saattoi ymmärtää että aika on ajamassa perusuomalaisista ohi ja sen tarina loppuu korona-aikaan kuten neanderdalien tarina loppui pleistoseenikauteen. Jotkut asiat eivät pääse uudelle aikakaudelle kuten koronan jälkeiseen maailmaan. Populismin aika on ohi. Paitsi tietenkin jos maahanmuutto palaa ongelmalistalle. Puheenjohtaja Purralle varmasti sopii että Turtiainen varastaa puolueesta pahimmat hullut, mutta hintana on persujen putoaminen pienpuolueeksi.

Se ei ennusta hyvää myöskään Turtiaiselle itselleen joka on lähtenyt liikkeelle yhden asian miehenä. Koronarajoitusten vastustaminen ja rokotekriittisyys eivät ole pitkään kantavia teemoja. Vaikea messuta rokotehaitoista kun niitä ei näy eikä kuulu, eikä tule näkymäänkään. Omikron on muutenkin aivan eri virus mitä alkuperäinen wuhanilainen aikanaan oli ja sen myötä koko korona-aika alkaa olla loppusuoralla. Sen jälkeen pitää keksiä uusi teema joka ei ainoastaan innosta vaan saa myös jengin turbulenttiseen hulluuteen ja kiihkoon. Tokihan sen Ano kehittää, siinä kun on hänen leipänsä.

Ano ja vaihtoehtoliikkeet

Ano Turtiaiselle on pakko nostaa hattua myös siitä että se on onnistunut valjastamaan MV-sivuston käsikassarakseen. Tuo vaihtoehtosivusto oli Janitskinin aikaan suunnannäyttäjä, jos ei muussa niin tappouhkausten jakamisessa ja rotusorron pää-äänenkannattajana. Sen puikkoihin astunut Janus Putkonen sen sijaan on pitkän linjan salaliittoteoreetikko, enemmän Noam Chomskylainen vasemmisto-intellektuelli. Tai ainakin ollut, nyt hän on Ano Turtiaisen oikeistoliikkeen päätoimittaja. Ano vain huomasi sen tyhjiön joka siinä oli ja päätti sen täyttää ennenkuin Putkonen itse alkaa sitä kehittämään johonkin suuntaan. Sen myötä Turtiainen sai koko poliittisen vaihtoehtokentän hanskaansa, oli se sitten luonteeltaan vasemmistolaista tai oikeistolaista. Kaikki nämä some-maailman kuppikunnat joita yhdistää jonkinlainen vieraantuminen tai epäoikeudenmukaisuuden tunne, ovat nyt saaneet messiaansa joka näyttää tien kohti valoa. Tietenkin hintana on MV-sivun vahva denegroituminen mutta Turtiaista se ei haittaa, ylöspäin kiivetään toisten hartioita pitkin.

Ano ja Kristallipuolue

Erityinen hatunnosto liittyy newagereiden soluttamiseen. Minä olen vanhan polven rajatieteilijä ja ollut siitä aina vähän ylpeäkin. Minä muistan hyvin ne ensimmäiset reissuni jonnekin hengen- ja tiedonmessuille vuosikymmeniä sitten. Kurkkasin ovenraosta kun joku intialainen guru oranssine turbaaneineen piti esitelmäänsä kosmisesta veljeydestä ja universaalisesta rakkaudesta. Kuulijakunta oli joko nuorta tai keski-ikäistä naista jota yhdisti pehmeät arvot ja puoluekanta taatun Vihreää. Itse asiassa Vihreät olikin pitkään NewAgen suojelija joka sai vastineeksi ääniä siitä että kumosi lakialoitteet puoskarilaista.

Ei tosiaan uskoisi että NewAge hyppäsi rokotekriitikin myötä osaksi laitaoikeistoa ja katsoo palvoen Ano Turtiaista, tuota legendaarista vihapuhujaa ja arkkirasistia. Paljon ei henkisestä kehittymisestä puhuta kun pitäisi kaataa yhteiskunta ja ajaa se vähintään veljessotaan. Mutta jotenkin se vain noin kävi. Ei todellakaan uskoisi. NewAgerit saivat kuin saivatkin aikaan vaadittavat kannatusluvut Kristallipuolueelle eikä mennyt hetkeäkään kun olivat jo Turtiaisen kanssa samassa vaaliliitossa. En ennusta että Kristallipuolueelle että näkyvimmille NewAgereille loistokasta tulevaisuutta. Ei kannattaisi aliarvoida mikä on NewAgen poliittinen viitekehys joka ei taatusti ole rasismiin ja yhteiskuntavastaisuuteen kehottava äärioikeisto. Jotenkin olen vaistoavinani että tätä porukkaa aletaan näissä piireissä karsastamaan jotka ovat olleet Turtiaisen luomassa hypnoosissa ja astuneet siihen suuntaan pitkän askeleen. Jälleen on osannut Turtiainen kavuta toisten olkapäitä pitkin ylöspäin jättäen ruumiita jälkeensä, kuten kuuluukin. Viisas osaa uhrata toisia oikeassa paikassa paremman hyödyn saadakseen.

Ano ja Rokotekriittinen liike

Tästä kaikesta opimme että Ano Turtiaisella on poliittista pelisilmää. Hän osaa taktikoida katutappelijan luontaisella oveluudella ja pääsee väkisinkin pitkälle kun osaa soluttaa ja hyödyntää moninaisia kuppikuntia ja kansalaisliikkeitä. Rokotevastainen liike on ollut kultakaivos koska se on jo primus motor. Alkuperäinen rokotevastainen liikehän oli kansalais- ja vanhempainjärjestöjä jotka keräsivät tietoa ja suorittivat analyysia ohi korrputoituneiden tutkimuslaitosten. Sitä voinee pitää jonkinlaisena tuoteturvallisuustahona joka varoittaa milloin rokotemarkkinoille ilmaantuu selkeä riskituote. Se tietenkin piti tiedettä ylimpänä määrittäjänä. Nyt se on laitaoikeiston käsissä rappeutunut kuten yleensä käy. Tämänhetkinen koronarokotekritiikki ratsastaa enemmänkin vaistonvaraisella teknologiakammolla ja taikauskolla. Sitä on ollut aina. Kun ensimmäiset junat ilmaantuivat esiteollisena aikana, oltiin vissejä että jos sillä matkustaa raskaana oleva nainen, se saa väistämättä keskenmenon. Näitä taikauskoja on ollut kautta aikain eikä ne mihinkään häviä. Luonnollisesti nykyinen rokotekritiikki on tehnyt arvokkaasta työstä naurettavaa ja vienyt siltä uskottavuuden nimenkin. Vaan mitä sanoin? Jos ei osaa kiivetä toisten olkapäitä, ei pääse tässä maassa mihinkään, kaikkein vähiten ylempään sarjaan. Ja vieläpä pysyä siellä.

Kaikkea hyvää Ano Turtiaiselle jolla kiistatta on kunniansa päivät vielä kuluvan vuoden ja ehkä seuraavankin. Sitten on aika palata maanpinnalle kuten hurmosliikkeiden johdossa on tapana. Pahinkin mesoaja ja puolihullu väsyy, vihaisinkin nuorimies keski-ikäistyy ja rauhoittuu ja väki löytää taas tiensä perinteisiin puolueisiin. Toivoa kuitenkin sopii kädet ristissä että sitä ennen Ano ehtii täyttämään kohtalonsa eli repimään perussuomalaiset hajalle, ja tähän kaikki panevat nyt toivonsa. Hyvä Ano.

Jukkis