Pakkohan tässä on vähän kommentoida eilistä Convoy -tapahtumaa. Olihan se melkoinen episodi joka erotti jyvät akanoista ja ehkä erikoisin veto tulikin kaikkien rokotekriitikkojen ylimmältä ajatollahilta Ano Turtiaiselta joka käänsi takkinsa tässä asiassa viime hetkessä. Anon poisjäänti lässäytti koko tapahtuman ja siitä tuli vain sekavaa nujakointia jossa viinanhuuruiset äijänköriläät alkoi painia poliisin kanssa.


Alkuperäinen kanadalainen Convoy oli rekkakuskien mielenilmaus ylipitkiä rajatarkastuksia kohtaan joka rasitti liikaakin rekkakuskien työaikoja ja toi turhaa testailua ja sitä seurannutta byrokratiaa raja-asemilla. Meillä se kääntyi hyvin pian "koronavastaiseksi" kulkueeksi jossa annettiin ymmärtää kuin vastustettaisiin kaikenlaisia koronarajoituksia noin ylipäätään.

Sinänsä tapahtuman järjestäjät halusivat pelata varman päälle ja antaa kansan päättää mitä siellä vastustetaan. Keskeisin oli tietenkin tuo koronapassin vastustaminen joka toikin tapahtumalle oman kornin lisänsä. Koronapassin käyttöhän loppui jo melkeen puolitoista kuukautta sitten ja on selvää että koko passi oli hyllytetty jo silloin kun asiasta äänestettiin. Mennä nyt ehdoin tahdoin vastustamaan asiaa jota ei ole olemassakaan, on sitä koronakriittistä sumeaa logiikkaa. Sitten tuli tämä bensanhinta jossa nyt ehkä voi jotain pointtia nähdäkin. Tosin pääteeman kanssa sillä ei paljoa tekoa ole.

Tapahtumahan lässähti sitten tosi pahasti. Ne 46 000 jotka olis voinu tulla paikalle, niistä ilmaantui ehkä noin 2000 ja niistä kaiketi valtaosa hesalaisia jotka tuli muuten vaan tsiigaan mikä on homman nimi. Kova ydin alkoi alkuvaiheessa jo pelaan viinan kanssa ja homma karkasi nousuhumalaiseen uhoon, örinään ja järjestyshäiriöihin. Voin vain kuvitella tapahtumajärjestäjien syvää pettymystä. Yksi syy lässähdykseen oli varmastikin Ano Turtiaisen poisjäänti. Suoranainen takinkääntö.

Anosta on leivottu kaikkien koronakriittisten kruunaamatonta ylipappia ja mielellään hän on tätä titteliä kantanut. Johtamansa pienpuolue VKK on saanut julkisen tilansakin näyttäytymällä korona- ja rokotekriittisen kansanosan puhetorvena. Olen tästä itsekin blogannut Anoa vastaan mutta se että hän peruutti kriittisellä hetkellä, se yllätti minut kuten kaikki muutkin. Ihan on olo hämillinen. Vähän kuin Ano olisi kokenut järkiherätyksen, pää selvinnyt jostain sumusta ja ykskaks alkaa osoittamaan ryhtiä. Olenko arvioinut koko miehen sittenkin väärin? Olenko anteeksipyynnön velkaa? Onko kaikki mitä olen äijästä kirjoitellut vääristynyttä ? Siltä se vähän näyttäisi.

anon pamppu
Twiitti joka muutti historiankulun...

Tapahtuma olisi varmaan ollut vähän toisennäköinen Anon käsissä. Jylisevä puhe olisi luonut kuria, selkeän tarkoituksen ja kun siellä ei sitten oikein ollut ohjelmaa, homma alkoi karkaamaan. Mutta ei se sitten näin mennyt. Ano ei ilmaantunut paikalle, sanoutui irti ja totesi loppukaneetiksi että poliisin on syytä käyttää kovia otteita jos laittomuuksia esiintyy - joka siis oli tietenkin liikennesulun vuoksi jo lähtökohtakin. Pamppua vaan järkeä takomaan. Kaikki on nyt olleet vähän hämillään. Varmasti hämillisin on Ossi Tiihonen joka on tunnetusti omistanut lähes jo koko elämänsä koronakriittisyydelle. Hänellä oli suht hyvä asema Persuissa jossa tuli puheenjohtajavaalissa peräti kolmanneksi joten hänellä olisi ollut hyvät asemat tulevaa ajatellen. Mutta hän loikkasi Anon kyytiin ajatellen sitä kautta vaikuttavansa parhaiten pääagendassaan eli koronakriitikissä. Ja sitten kun siirtonsa tekee, Anon temppu pudottaa hänet tyhjän päälle...

Otin oikein sydämenasiakseni selvittää mitä Anon päänupissa liikkuu. Hänen facebook-sivuillaan on vain viittaus raamatunjakeeseen. Youtube -viesti, jonka kuuntelin loppuunsa, totesi että tuollaiset mielenosoitukset on yksi vitun maku ja aivan turhaa. Ihmisen pitää rukoilla muutosta. Peljätä Jumalaa. No juu. On tuhtia puhetta. Varsinkin näin anti-uskonnollisena aikana.

ano tee

"...jokainen vitun tollo siellä vastaanottimen toisessa päässä: meidän pitää alkaa rukoilemaan. Meillä ei ole mitään muuta vaihtoehtoa..."

En minä tietenkään pilkkaa ketään että uskonsa tunnustaa. Sehän on jopa tavoiteltavaa ja kunnioitettavaa. Voihan se olla että Ano on tullutkin uskoon. Onhan hän ollut kovissa kriiseissä ja väkisin siinä mies kuin mies alkaa tehdä Tony Halmeet, romahtaa sisäisesti. Saa liian äkkiä liian paljon, ja on vähän itsekin hämillään. Anolla olisi siis henkinen kriisi uskonpuheidensa taustalla. Jos näin on, uskon että yleisökunta on armoton, se näkee vain hermoromahduksen saaneen vätyksen jonka stressinsietokyky on olematon. Vähän kuin tämä Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto jonka kantti petti sitten kesken kaiken. Jumalan syliin onkin hyvä paeta.

Tai sitten Ano, joka antaa yleisökunnan johtaa puoluettaan, onkin saanut uuden agendan. Koronakriittiset valtasivat hänen saittinsa ja opportunistina hänen piti muuntaa linja sen mukaan. Ehkä hän on nyt joutunut uskovien soluttamaksi ja koska tällä hetkellä hänen äänestäjäkuntansa on konservatiivissa kristityissä, niin sitten ollaan kristittyjä ja Jumalaa pelkääviä. Ehkä tämä on kuitenkin liian kyynisesti todettu? Ei kai hän niin taipuisa ole että vaihtelee mielipiteitään kuin uskontokuntaansakin sen mukaan mistä päin puhaltaa? Tai mistä sen tietää. Äijä on ovela kuin mikä.

Yhtä kaikki. Ano Turtiainen teki kunnioitettavan teon jolle on pakko nostaa hattua. Pisteensä silmissäni nousi. Taitaa olla parempi etten enää kirjoittele ukosta mitään negatiivista sillä tarvittaessa hänestä löytyy ryhtiäkin. Laajemmassa otannassa koronakriittisen liikkeen organisoidumpi yhteisö oli tässä. Koronarajoitukset, kuten koko korona-aikakin loppuu tähän ja sen myötä nämä liikkeetkin unohtuvat historian alaviitteeksi.

Jukkis
Gravatar
jutku
Vitun juutalaisten paskat
Gravatar
MH
Kanadan rekkakuskit vastustavat nimenomaan heille suunniteltuja pakkorokotuksia. Suomessa vastustetaan mm. tulevaa rokotepassia, josta tulee ihmisten kontrollointiväline.
Piilota kommentointilomake