Tunnustan suoraan että olen menossa samaan miinaan kun kaikki muutkin. Satavuotias Suomemme on niin pieni ja ahdas maa, että tänne mahtuu kerrallaan yksi tai korkeintaan kaksi puheenaihetta. Mitä olen kattellut kaikkia blogeja ja palstoja,  ne tuntuvat olevan ne kaksi samaa: Sipilän hallituksen kompurointi ja tietenkin maahanmuuttoasiat.  Tai oikeastaan nekin kaksi varsin usein naitetaan toistensa kanssa yhdeksi kokonaisuudeksi. Ollaanhan me kiistatta vähän tylsiä tyyppejä.Joten ei muuta kun puoluegallupit kehiin ja siinä nyt näkyy ne asiat jotka oli odotettavissakin. Rinteen johdolla SDP jatkaa kurimustaan ja vaikka muu maa näkee millainen ronttosaurus A.Rinne on, demarit itse ovat sille liian sokeita. Oli myös aavisteltavissa Persujen sympatiapisteet taannoisesta eliittiloikkauksesta ja Vihreä kupla jatkaa uskomatonta nousuaan. 

https://yle.fi/uutiset/3-9818447

Aattelin vähän mainita syitä  miksi Vihreät  ovat noinkin kovassa nosteessa, kansainvälisessä tasossa lähes ennenkuulumattomasta, sillä missään eivät Vihreät ole missään noin kovassa nosteessa että tavoittelisivat kärkisijoja. Syitä voi hakea siitä, että vasemmisto möyrii pohjamudissa eikä tee  uskottavaa oppositiopolitiikkaa – itse asiassa se ei tee sitä ollenkaan – mutta oikeisto on vastaavasti epäonnistunut, puhutaan sitten oikeistokonservatiiveista tai markkinaliberaaleista vivahteista.

Man I Love Hippies
Iiik.. Vihreiden suvakkibussi on saapunut paikanpäälle.

Täytyy ymmärtää asiaa myös niiden teemojen kautta joita ei ääneen sanota vaan jotka ovat eräänlaista mentaalitiedettä. Osa suomalaisista on ja pysyy maahanmuuttokriittisinä, mutta tästä väestä eivät tietenkään kaikki ole puhdasverisiä rasisteja.  Persujen nousu jytkyineen päivineen on toiminut viisaasti että he ovat osanneet keskittää tämän väen omiin riveihinsä ja luoneet Persuista suoranaisen nyrkin. Mikäli maahanmuuttokriitikot olisivat hajallaan nukkuvissa tai eri puolueiden sisuksissa, se löisi kuin avokämmenellä sormet hajallaan mutta yhtenäisenä joukkona se lyö käsi nyrkissä. Sillä on voimaa.

Valtaosa suomalaisista ei tätä allekirjoita. Uskoakseni en ole ainoa joka on läpeensä tympiintynyt rasistiseen hegemoniaan ja siihen propagandavyöryyn jonka levittäjät ovat kenties harvalukuisia mutta sitäkin aktiivisempia. Yhdessä ne tuottavat jotakin jota voisi tituleerata vaikkapa vihamediaksi. Kysehän ei ole asiasta itsestään vaan tietynlaisen ilmapiirin tuhoamisesta, negatiivisen virtauksen ylläpidosta joka ruokkii ihmismielen kielteisempiä puolia. Itselläni on vankka usko että kun ihminen aikansa piehtaroi omassa kiukussaan ja katkeruudessaan, alkaa jossakin kohtaa olla asiaa terveyskeskukseen kun verenpaine heittelee pyllyä ja vatsahaavaan menee sulfaa toista kiloa. Puhumattakaan siitä että kun ihminen päivät pitkät lietsoo vihaa toisia kohtaan, menettää järkensä ellei sitten ole valmiiksi joku psykopaatti. Vihamediassa asuminen on traumaattinen kokemus.

Tavalliset ihmiset ovat vähän positiivisempia. Heillä on sentään elämässään muutakin kuin vatvoa asioita jotka kumminkin ovat marginaalisia. Tämä on nähty varsin usein näissä anti-rasistisissa mielenilmauksissa jotka keräävät eri kansalaispiireistä helpolla kymmeniäkin tuhansia ihmisiä lyhyellä varoitusajalla. Sanomattakin selvää että nämä ihmiset – suuri enemmistö – eivät ole organisoituneet. Heitä tulee eri maailmankatsomuksista, erilaisine puolue- ja aatemaailmoineen ja vapaana liikkeenä he ovat juuri sellainen sormet hajallaan avokämmenellä lyövä.

pic giant 022515 SM Hippies
Vihreiden puoluekokouksessa ollaan gallupnousuista ns. juhlatunnelmissa. Leeet thö san shain...leet the sun shine...

Jotenkin luulisin että tämä enemmistö alkaa olla jo kurkkuaan myöten täynnä rasistista kiihotuspuhetta. Hiljaisesti he alkavat ymmärtää että ainoa keino että netissä voi käydä ilman negatiivista vihanlietsontaa on niin ikään organisoitua.  Valtaosa alkaa ryhmittyä Vihreiden taakse koska se on selkeästi rasisminvastainen puolue ja kun se kasvaa riittävän vahvaksi, se pystyy kyllä pistämään luun kurkkuun. Vihreiden äkkinousua voi siis pitää liian pitkään jatkuneiden rasismipuheiden vastavoimana. Tätä eivät varmaan suvakkivihaa lietsovat äänitorvet tulleet ajatelleeksi kun alkoivat messuamisensa?

Vihreiden nousu on siis suuren enemmistön kannanotto pienen vähemmistön lietsomalle vihapuheelle. Kyse ei ole toisesta ääripäästä kuten vihapuhujat sen haluavat tulkita.Kyse on enemmänkin siitä että suuri enemmistö on pääosin henkisesti tervettä väkeä ja henkisesti terveet ihmiset eivät tunne tarvetta vihata ketään ylipäätään ja vielä vähemmän siksi, että joku on tietynvärinen. Kenen tahansa silmissä on äärimmäisen tympeää jos kansallista vähemmistöä vainotaan erilaisin metodein sillä se on rotusortoa sen puhtaimmassa muodossaan. Varsinkin kun useimmat meistä vaistoavat että vihakkiihotuksen lopullinen päämäärä on luotsata jonkinlainen lynkkausmentaliteetti ja aikaansaada pitkien puukkojen yö.  Asia johon valtiovaltakin näkyy heränneen.

Tarinan opetus on että jos haluaa Vihreiden suosion laskevan, on tietenkin netissä tapahtuvan vihakiihotuksen ja rasistipuheiden vähennyttävä. Jos vielä päästään netissä  joskus niihin aiheisiin jotka on oleellisia kuten puutarhanhoitoon ja lempiresepteihin hallituskritiikin ja maahanmuuttomylvinnän sijasta, ollaan taas terveillä laduilla.

Jukkis