uskomatonta mutta totta. Sain kun sainkin itseltään pääministeriltä haastattelun. Kai nyt kaikille on selvää että tämä haastattelu on tottakai aito enkä suinkaan säveltelis tällästä päästäni? Ei tässä mitään valemediaa sentään olla. Mutta pidemmittä puheitta... pääministeri valottaa meille kulissientakaisia asioitaan.Kerro vähän taustojasi?

No mua usein tituleerataan liikemieheksi, tai kauniimmin yrittäjäksi. Todellisuudessa olen ollut aina pelkkä keinottelija. Siis sellainen välistävetäjä joka vaan etsii hyviä sijoituskohteita; ostaa firman, nostaa osakkeiden arvoa, puhaltaa kassan ja myy osakkeet hyväuskoisille hölmöille juuri ennen konkurssia. On näistä  mun jutuista ollu poliisikuulustelujakin, lähinnä kai sisäpiirikaupan saralla mut aina on toiminu ettei niinku muista mitään.

6586juha sipilä kansi

Voisko tän sanoo niinku niin et oisit jonkinlainen pukuroisto?

Toi on hyvä  termi, tosta mä pidän. Tajusin kyl sit jossain kohtaa että  isoimmat rahat liikkuu tuolla valtionavustusten saralla, veromarkathan on tyhjentymätön kaivo joten piti luoda suhteita puolueisiin. Se kai alkoi tosta lobbauksesta kun suunnittelin kunnon välistävetoa sillä paskakaivo –hankkeella. Paljon piti kyllä latoa rahaa puoluetoimiston pöydälle mutta sijoitus kannatti. Hillot tuli triplana takasin. 

Aha?

Mut mä sain siitä idiksen. Piruako mä politiikoilta kerjään jos mä voisin itte istua niitten rahahanojen ääressä. Tästä alkoi mun tieni ensin eduskuntaan, sitten puolueen puheenjohtajaksi ja lopulta pääministeriksi.  Puolueessahan voi edetä monella tavalla mut se nopein tapa on vaan ostaa tietään ylöspäin. Kyl mä oon kuule latonu Keskustan pöydälle salkullisen rahaa jos toisenkin.  Eikä se mikään huono investointi ole ollu, nythän mä päätän pääministerinä koko rahavirran liikkeestä, mistä  se tulee ja minne se menee.

No minne se nyt ohjautuu?

No mulle ittelleni tietenkin. Mä ohjaan sitä surutta tukiaisina sellaisille firmoille jotka tulee palkitteen mut sit tän pääministerikauden jälkeen.  Luonnollisesti etusijalla on mun omat sukulaiset koska verisukuun voi luottaa paremmin. Mähän en nyt pääministerinä  voi ottaa kopeekkaakaan mut heti tän pestin jälkeen nää lyö mun kouraan osakesalkun toisensa perästä, paikkoja johtokunnasta, optioita, bonuksia… eli periaatteessa kaikki mitä mä annan yritystukina tonne ja tänne, ne on vähän kun talletuksia ittelle.

Toi onkin uutta?

Hyvä esimerkki on toi Talvivaara. Sehän on kiistatta maamme pahin ympäristökatastrofi joka ei ole koskaan tuottanut mitään,mutta rahaa sinne on pumpattu loputtomasti.  Mä tajusin et toihan on hyvä bisnes. Annoin sukulaispojille hyvän vinkin et sinne kannattas tunkee jalkaa niin mä järjestän tukimiljoonat. Luonnollisesti sillä sopimuksella et saan sit prossat perästäpäin.  

Aika kieroo hei?

Siis täähän on vasta alkua. Miettinyt tossa että eihän tässä ole mitään järkeä pyrkiä miljoonikoks kun on saumaa tehdä ittestään miljardikko.Tosin tää on niin pieni ja kuppanen maa, ellei täällä moisia summia liiku, joten ainoa keino saavuttaa tavoite on pumpata kansan rahat omiin liiveihin. Täytyy puhaltaa koko maa köyhäksi ja kerätä  joka peso virtaan omaan taskuun. Mut kyl musta tällä menolla tulee kuules vielä tän maan rikkain mies, nää Erkot ja muut on ollut pelkkiä  harrastelijoita.

Mites tää käytännössä tapahtuu?

Että leikataan sieltä täältä ja tuolta. Köyhdytetään puoli  kansaa, pannaan ne maantielle  ja leipäjonoihin ja niistä säästyneet rahat, nekin ohjataan epäsuoraan mun tulevaisuuden pesämunaks. Keskiluokkaa voi pienentää surutta, pienennetään koulutusta,  leikataan työttömyysavustukset, nostetaan veroja, hintoja ja pidetään palkat alhaalla – sikäli kun niitä kukaan työnantaja edes maksaa.

Jaha?

Ei saa käsittää tietenkään väärin. En mä yksinomaan sukulaisille rahnaa tönää, pakko mun on päästää muitakin hyötyjiä  osille. Meillä on sellanen liikemiesten kerho, todellista kermaa, joilla  kaikilla on sen sata firmaa, bulvaania ja vaikka mitä. Näennäisesti ohjataan rahat tuhannelle eri yhtiölle mut niiden kaikkien takana on vaan muutama omistaja. Loppu on sit pelkkää veronkiertoa, tyhmäthän niitä vaan makselee.  Mut mä tietenkin kerään sit aikanaan niiltäkin osingot.

Hmph.. ei tää ny kuulosta kauheen kristilliseltä meiningiltä?

Tää nimenomaan on kristillistä! Eikö Sanassakin sanota että antakaa keisarille mikä keisarin on ja mullekin mun osuuteni 12.5% osingolla ja 2.3% korolla.

Ei siellä kyllä noin lue?

No ei ihan sanatarkasti mut ajatus on tää.

Onks tää koko pääministeriys siis pelkkä liiketoimi –mites noi ihmiset?

No mun arvomaailmassa vaan ne jotka tekee rahaa on noteeraamisen avoisia. Loput on pelkkiä nollia. Mut kyllähän tää muuttaa maata aikas kivasti tollaseks venäläistyyliseks oligarkki-valtioks. Markkinaliberalismi on oikeestaan aikas kiva juttu, ainakin jos on itte nettopuolella.

mut kyllähän maata pitäs kumminkin johtaa eikä vaan ryövätä valtionkassaa?

Hah. Oothan sä ny nähny mitä  me ollaan johdettu. Muuta tehty kun kohellettu ja oltu holtittomia. Tehty aloitteita joiden lainmukaisuus ei oo sinne päinkään ja kun on jouduttu perääntyyn, tehdään vaan uus aloite ja mieluiten joku ihan kaistapäinen. Mitään ei o viety maaliin joten ollaan vatuloitu oikeen kunnolla.Mut sehän on vaan tätä peliä, teatteria jota näytellään kansalle kun samaan aikaan rötsitään puolet koko kansantaloudesta.

No mites tästä eteenpäin?

Jatketaan rahanviemistä sillä välin kun jengin huomio on tossa aktiivimallissa. Sit heitetään Sote kehiin. Mulla on kuules aika paljon kii terveysjättien osakkeissa ja tottakai oon kehittäny oivan metodin jolla tienata kunnilta tän maakuntamallin avulla. Tai sanotaan näin, et aion seuraavaks ryövätä kunnat kun valtiontalous on jo ohjattu mun taskuun.

Siis onko kaikki ihan rahaa?

Kyl sä tiiät et mä oon ihan kyltymätön mitä rikkauksiin tulee. Ahneelle ei mikään piisaa. Te ootte olemassakin vaan ihan mua varten. Sitä varten te ootta aikanaan syntyneet. Mulla on katos suuri visio ja se kuuluu näin: asun suuressa kartanossa ja omaan lukuisia palvelijoita. Teidät  kaikki muut on lomautettu!

Joko teillä  on puutarhuri katottuna?


Haastattelun teki Jukkis