Tuli reissattua. Nyt te oottelette jotain eksoottista matkakuvausta jostain mut ihan arkisesti ruottinlaivalla. Täähän on niin arkinen juttu meille kaikille että kukaan ei kehtaa sellasesta mitään matkakuvausta kirjoittaa – ja just sen takia se onkin tehtävä.


Oon ruvennu ramppaan näissä nykyisin 3-6kk välein. Syynä on tietenkin hallituksen kiristynyt tupakkapolitiikka joka näkyy hinnoissa. Laivalta saa verovapaasti röökiä joka on laskujeni mukaan 2.40e per aski halvempaa kun kiparilla. Kyllähän se motivoi, erityisesti kun niitä myydään kolmen kartongin erissä, eikä aina tartte niin vähään tyytyä. Periaatteessahan maihin saa tuoda käsittääkseni vaan yhden kartongin ja yhden avatun askin, mutta onnekkaasti säädökset on sellaiset, ettei tulli saa  pysäytellä ketään ilman erityisperustetta. Varustamolle kuin tälläiselle tupakkamatkustajalle se järjestely sopii paremmin kun hyvin. Laskujeni mukaan säästin tupakkalaskussa jotakuinkin 170e. Tää on niin motivoivaa että ei ees haitannu vaikka edelliskerralla jouduin keskelle TPS-risteilyä.

fredriksborg pieni
"Tukholman lukko" eli fredriksborgin linnoitus. Noista aukoista kun vähän vetäsee kunnon mustaruutikanuunalla niin johan menee vaikka koko tanskalaislaivasto merenpohjaan.

Sammuin heti laivaan tullessa kun saunalyhty enkä tiiä menomatkasta mitään. Univaje yhdistettynä buffet –pöytään takas että iltadisco jäi ny kokematta. Minähän olen muuten ihan himona niihin mustekaloihin ja lautasellinen pilkottuja lonkeroita on niin kertakaikkisen hyytävä ja iljettävä juttu, että niitä on pakko latoo aina lautanen puolilleen. Vedellessäni lonkeroita kitusiin tajusin et voishan se olla toisinkinpäin – voishan sitä olla uimassa kun limainen jättiläistursaan lonkero kietoutuu nilkan ympärille ja sit mennään alaspäin kohti mustia syvyyksiä. Tokihan sitä tarkastelin lautasella. Sehän on imukuppi ja ilmeisesti mustekala kun jännittää ulokkeensa, lonkeron imukuppiin syntyy alipaine joka pitää hyvin otteensa.

Turun reissu on hyvä kun laivalla tarttee nuohota vaan yks yö. Myönnän kyllä että Hesan linja on laadukkaampi ohjelman kuin muunkin puolesta. Erityisesti tää koskee peliautomaatteja. Minähän en enää nykyisin kolikkopelaa ollenkaan mut laivalla teen aina poikkeuksen. Huomannut kyllä  että summat jotka niihin häviän, alkaa olla kerta toisensa jälkeen pienempiä. Jotenkin niistä on kasvanut vaan ulos tai sit pelit on huonompia mun silmissä sillä mähän oon ollut aina heikkona mekaanisiin pelikoneisiin ja digitaaliset ei puhuta ollenkaan.

kanadanhanhet pieni
Aikanaan tuli katteltua autioita kallioluotoja. Sit tuli merimetsot ja sonti ne täyteen jolloin ne puskittuivat ja oli vehreenä. Sit tuli kanadanhanhet ja kalus ne taas autioiksi kallioluodoiksi. Vaan näinhän se luonnon kiertokulku toimii.

Virkistävin juttu että ekan kerran hytti oli keulassa. Oli tosi helmee nähdä Turku kun ahvenanmaa kerrankin tulosuunnasta. Yleensähän se turkuun saapuminen on aina sellainen kuollut hetki kun roudaa kassejaan sinne tungokseen eikä tiiä mitä ympärillä tapahtuu. En tajunnutkaan että Turkukin voi olla kaunis kun sen näkee tulevan lähemmäksi.

Eikä ollu sanottavasti kiinalaisia. Olen oppinut niiltä paljon. Niillä on aina noissa ryysiksissä joku strategia. Ovelaa väkeehän ne on luonnostaan mut ne on oppineet pelit varmaan siellä Pekingin metroissa. Ne osaa esim miehittää jononkärjen hyvissä ajoin laukuillaan ja sit istua muualla venaamassa koska laivaan pääsee. Ja kun pääsee, ne vaan asettuu jonon kärkeen kun me muut tyhmät ollaan siellä keskikohdassa. Sit ne näkee ensisilmäyksellä ruuhkan hisseille joten ne kapuaa kerrosta ylemmäs ja kun se palaa ylhäältä tyhjänä, ne on jo miehittäneet sen ennen kun se saapuu tungoskerrokseen. Nyt kokeiltiin samaa muijan kanssa ja täytyy sanoa toimi hyvin. Ovet vaan aukes paljastaen pettyneitä ilmeitä -  taas valmiiks täysi. 

maarianhamina pieni
Yks syvä miinus on Ahvenanmaan uusi satama josta ei enää nää Maarianhaminaan. Sehän on idyllisen näköinen paikka jonne muuten en oo koskaan astunut jalallani vaikka mieli on aina tehnyt.

Sellainen reissu ja ilmeisesti joutuu taas heinäkuun alussa tekeen uuden kartsakierroksen. Toisaalta on ollu hyvä rytmi appivanhempien kanssa jotka siellä oikeesti viihtyy ja niiltäkin saa sit saman lastin rasittamatta itteensä.

Jukkis