”Parempi kun luulin” – niin ne sano Prioni II –elokuvan ensi-illassa. Ja ne tarkoitti sitä. Ne odotti jotain aivotonta rymistelyä ja saikin laatudraamaa, jota ne ei sit osanneet yhtään odottaa. Vielä osaan yllättää ja vieläpä hyvään suuntaan. Jossen tässä ny olis henkseleitäni paukuttanu tässä kohtaa niin koskas sitten?


Aamu ja jostain syystä ramppikuume. En tiedä miksi.Kädet hikoaa, jalat vapisee ja maha kun ruikulla. Tarttee pitää ryppynaru kireellä sillä se ny vielä puuttus että sontis housuunsa omassa ensi-illassaan. Mutta kyllä se hermostuneisuus siitä meni sitten hissuksiin ohitse.Näyttää siltä etten kumminkaan ole niin terästä kun luulen.

Vihdoin viimein on nähnyt toisen elokuvansa valkokankaalta. Vähän kiistatta kuva nyki kun me jouduttiin muuttaan se 25kuvaa sekunnissa klassisempaan 24  kuvaa sekunnissa ja meidän taidoilla se tarkoitti, että yks ruutu hyppäsi mutta onneksi oli ihan minimaalinen virhe, joka näkyi vaan pienenä värähdyksenä ja senkin huomasi jos vaan osasi katsoa. Enkä mä edes stressannut koko asiaa vaikka olin siitä viikon tietoinen. Ilmeisesti sitä alkaa oppiin oleen sinut ittensä kanssa ja tiedostaan että ongelmat alkaa jo käsikirjoitusvaiheessa ja päättyy vasta ensi-illan lopputeksteissä. Turha niillä elämäänsä pilata. 

Prioni II enskari
Minä ja sankarittareni. Huomatkaa ohjaajan juoponnapissa oleva paita. Nykymaailmassa kun ohjaajalla pitää olla  oma erottuva tyyli, niin ainakaan en sen osalta tuottanut pettymystä.

Kun sitten ne lopputekstit oli nähtynä, oli yleisön reaktio pöllämystynyt hiljaisuus. Tiedän syynkin. Olin sitä  retostellut kunnon halpisjatkiksena, B-luokan rymistelynä, jossa ammutaan ja tapetaan minkä kerkeää, ja se mitä yleisö sitten näki, olikin jotain ihan muuta. Se näki laatudraaman jossa kutakin hahmoa oli kehitetty ja annettu oma luonteensa, tarina aukesi syvyyssuunnassa ja se osasi pitää jännitteensä. Ne tajus kattovansa nerokasta elokuvaa, joka ehkä ulkoisesti on halpa, mutta jonka tarinankerronta hakkaa kevyesti valtaosan mitä tässä maassa tehdään. Niinpä yleisin kommentti oli; parempi mitä luulin!

Parempi mitä luulin. Kun tän kuulee niinkin useasta suusta, tajuaa että ei ne kaikki voi tota keksiä vaan kohteliaisuuttaan. Tässä mielessä harmillista että sitä tuskin tullaan näkemään sen kummemmin missään missä olis vähän laajempi yleisökunta. Se jää pienen harrastajaporukan omaisuudeksi, ja tarkoitettu niiden silmille jotka siihen törmää puhtaana onnenkantamoisena. Osaksi varmaan siksi että nyt eletään tälläistä murrosaikaa jossa DVD alkaa olla vanhahtava formaatti mutta nettimaailmassa se tulisi hukkumaan miljoonien vastaaviensa joukkoon.

Traileriahan ei ole mutta onpahan kumminkin paras näyttelijäsuoritus a´la Pyöveli. Tässä se kehuskelee miten marsseilla on tullu syötyä asetoverit yksitellen. Pyöveli on kyllä kaveri johon ei pahemmin haluaisi törmätä, Yllätys olikin suuri kun ensi-illassa pidin äänestyksen Pyövelin ja verenhimoisen Nadjan välillä, kumpi oli pahempi pahis ja totuus on, että 90% Nadjaa pidettiin ilkeämpänä.

Mutta nyt on kumminkin tehtynä  Prioni ja Prioni II ja on aivan varmaa, että Prioni III ei tule näkemään päivänvaloaan. Joudun tässä vielä tekemään yhden elokuvan, sen kuulun mestariteokseni ja sitten aattelin ryhtyä eläkkeelle näistä hommista. Tai eihän sitä koskaan tiedä mutta näin olis nyt suunnitelmat. On tää kallista, aikaavievää, stressaavaa ja lopuks sit ei saa sille näkyvyyttä tylsämieliseltä yleisöltä, jolla ei ole hajuakaan mitä se on menettämässä.  mutta kai se oli alusta asti motiivina, että haluaa vaan tehdä elokuvan, jonka jaksaa itse katsella kun on periaatteessa aikaa sitten kyllästynyt amerikkalaiseen massaviihteeseen ja sen perhearvoja korostavaan muottiin.

Noh, DVD-levyjä on tullut painosta ja saanpahan tänne myyntiin niitäkin vielä tämän viikon puolella. Aattelin vähän alentaa hintaa perinteisen kympin sijasta vaikka 7 euroon josta pitäis saada omansa pois plus postikulut. Loppujen lopuksi kun aattelee että katetta jää muutama hikinen euro, kappalemäärät lasketaan kymmenissä tai parhaillaankin sadan yläpuolella niin nää muutama kopeekka on ihan yhtä tyhjän kanssa kun aattelee et menopuoli lasketaan kummiskin tonneissa. Tosin ei tää nyt ihan niin kallis ollut kun viimeinkin olen oppinut pitään turvan tukossa kun joku kysyy maksetaanko tästä?

mutta nyt on nähty ensi-ilta ja on tuolla tubessa jokin self-made –trailerikin jota en kehtoo näyttää kun on niinkin suttu. Kolme kertaa olen kolmelta kaverilta pyytänyt jeesiä sen tekoon ja ilmeisen turhaan joten en mene vannoon  tuleeko koko traileria ikinä. Eihän edellisestäkään tullut tehtyä.

Tällästä ny kumminkin tänä sunnuntaina armon vuonna.  

Jukkis