Tuli tuossa tehtyä taas yks videonpoikanen. Mallivideoksi minä sitä kutsun. Mulla kun on tutuissa paljon malleja ja mallikuvaajia, joiden hengentuotteita olen seuraillut, aattelin et voinhan minäkin kerran kokeilla. Ainoa rajoite vaan ettei ole kameraa ja jos oliskin, en minä siitä mitään tajuaisi. Vaan yrittänyttä ei laiteta.


Ylläoleva oli homman primus motor. Tai siis onhan mulla toi älypuhelin jolla ottaa suht hyviä kuvia jos vaan tajuais itte kuvauksesta mitään. ja pakko sanoo että kun sitä naksuttelin, niin aika huonoja tai keskinkertaisia otoksiahan ne järjestään oli. Tietäen rajoitteeni päätinkin sitten tehdä videon. Ihan vaan tabletilla vaikka sillä nyt ei mitään HD-tasoa kuvata. Mikä ettei – sehän kuulostaa ihan uudelta.

Sanotaan se nyt ihan suoraan että aina ne ei ole tekniikasta kiinni eikä ees taidoista. Henki voittaa aineen ja kun vaan on visio, teema, hengenpalo niin se paikkaa puitteet. Luovuus, kekseliäisyys, mielikuvitus ja joustavuus ne on tärkeitä.

Lopputulos on sitten tässä. Se on ainakin varmaa että multa voi odottaa videoiden puolesta ihan mitä vaan eli periaate on sama kun näissä pääkirjoituksissakin – mitään linjaa ei ole ja kunnon renessanssi-ihminen voi seuraavaks putkauttaa mitä vaan. Tällä kertaa ilmestyi konservatiivinen imelän tangon koristama video, joka on oikeestaan ristiriidassa kaiken kanssa, mitä oon ikinä tehnyt.

Päädyin Kai Hyttisen hittiin vuodelta 1970 varsin yksinkertaisesta syystä. Minä muuten olen istunut Hyttisen sylissäkin joskus näihin aikoihin, mutta sillä ei ole tämän kanssa mitään tekemistä. Kuulin kipaleen vaan yhdessä mainoksessa, ja se puhutti niin melankoliallaan, että jäi soimaan päähän. Muuten ei ole sitten tangoja tultukaan kuunneltua.

Tietenkin näissä on nää Teosto-jutut.  Lueskelin kumminkin että yksityiskäyttöön, eli ilman ammatillisia tai kaupallisia päämääriä, saa lainata kipaletta kun kipaletta. ja yksityiskäyttöähän tämä ilmiselvästi on. Jos joku nassuttaa niin täytyy panna vaan video ei-julkiseksi jolloin se varmasti on yksityiskäyttöä – joskin linkin levittämistä ei ole kielletty,  mutta juridiikka on kunnossa. Toisaalta kyllä vetoan sit siihen että kopsasin koko kipaleen youtubesta, kuvitin ja panin takaisin. Jos tää jotakuta rassaa, niin sitten rassaa.
Pakko nyt yllyttää että tämähän tarjoaa vihamiehilleni - ja niitähän mulla piisaa kuten kaikilla julkkiksilla tai puolijulkkiksilla - suorastaan aseen käteen, sillä eihän se vaadi kun ilmiannon. Antaa palaa mun puolestani, mallillehan siinä vaan kiusaa tehdään kun videon joutuu poistamaan.

Taktisesti päätin tehdä tämän auringonlaskun nk. punaisella hetkellä. Mallikin löytyi vuorokauden varoitusajalla, mutta aikataulusyistä se oli pakko kaikki kuvata alle tunnissa ja sen kyllä huomaa, että materiaali piisas nippa nappa ja noppa kun veti törkeän ylipitkiä leikkauksia. Sinänsä idea auringonlaskusta oli hyvä, maisemat suorastaan hehkuu ja mallityttöni vaatteet ja hiukset loimuavat. Sitä en sitten ajatellutkaan että ihmiskasvot on sellaiset, että naama ns. palaa eli muuttuu vitivalkoiseksi. Eikä tabletin automaattitarkennuskaan tuntunut ihan optimaalinen olevan, sillä jotkut kuvat jäi väen väkisin saippuaisiksi.

auringonlasku
Kiistatta auringonlaskun hetkellä saa värimaailman pyytämättä, ja että sen kekkasin, sitä pidän osoituksena orastavasta nerouden vaistostani. Toisaalta siinä sitten naama palaa vitivalkoiseksi johon pitäs keksiä jokin ratkaisu. Kuvaajan varjo on myös yksi ongelma sekin. Kuvassa myös pikku-vilmeri joka synnynnäisen linssiluteen tarmolla tarjoaa kuvaan kuin kuvaan ylimääräistä liike-energiaa.

Kiire oli siis kamala ja kun pyytää yksinhuoltajaa apuun, niin lastenhoidollisista syistä 5-vuotias pikku-vilmeri halusikin sitten olla keskinpisteenä. Arvioisin että vilmeri saboteeras noin 40% kaikesta materiaalista ehtimällä aina jotenkin kuvauskohteen eteen tai taakse, tai muuten vaan juoksemaan kuvan poikki. Ei sillä, etteikö tuossa olisi hetkensä vaikka välillä lässähtääkin, mutta tämähän on silkka harjoitustyö jolle ei voi olla liian ankara. Alkeelliset vehkeet, minuuttiaikataulu ja käsikirjoituksen puuttuminen tuo omat rajoitteensa, mutta jotenkin vaistoaa että jos tähän olisi panostanut, niin lopputulos olisi voinut olla kokonaan toisenlainen. Seuraavalla kerralla sitten.
Tästä vaan kattelemaan:


Minen tiedä yhtään millainen on seuraava youtube-videoni mutta tuskin mitään tämän näköistäkään. Sen tiedän että teeman muuttaminen lennossa on aina estänyt minkäänlaista fanijoukkoa muodostumasta koska näin monisyinen mies tuntuu olevan ikuisesti kaikenlaisten kuplien ulkopuolella. Kunhan koetan viihtyä itteni kanssa ja luoda jotakin.

Jukkis