Tänään tutustumme ilmastouutisiin. Nehän ovat tylyä ja pelottavaa luettavaa jos otsikoita on uskominen vaan nou hätä. Minä opetan vähän miten niitä luetaan ja sen myötä ne voi jättää omaan arvoonsa. ne on kuitenkin vaan sitä median pakkopullaa jolla pitää täyttää lehtien ja uutisankkureiden aukkokohdat.


Yleensä uutisoidaan napajäätiköistä. Paras aika uutisoida pohjoisnavan sulamisesta on tietenkin keskikesä. Silloin pohjoisnavallakin on kesä, vedet lämpiää ja jäälauttoja matkustaa. Vertailukuvana voi aina käyttää satelliittikuvaa pohjoisnavan talvesta ja kesästä ja todeta,  että näin paljon on taas jäätikkö pienentynyt.

Talvi on siitä mukavaa aikaa että silloin on vuorostaan eteläisellä pallonpuoliskolla kesä ja aika siirtyä siis etelänavalle.  Silloin nähdään miten iso jäälautta on irtoamassa ja sitä on hyvä kauhistella. Kun se sitten taas talvella jäätyy kiinni, sitä ei uutisoida, koska on taas aika palata pelottelemaan pohjoisnavan sulamisella. Huomaatteko? Tämä on mukava ikuisaihe.

Elo- ja syyskuu on parasta aikaa ilmastouutisille. Silloin lähtee hurrikaanit liikkeelle, kuten ovat tehneet ikiajat. Tuhokuvia rannikolta on hyvä näyttää ja todeta että kaikki johtuu ilmastomuutoksesta. Se että tornadot ovat ravistelleet rannikkokaupunkeja vuosisadasta toiseen, on epäolennaista.

Yksi todella hyvä hetki ravistella hiilijalanjälkeä tuottavaa porsastelijaa on elNino –sääilmiö. Sehän on säähäiriö joka syntyy auringonpilkuista joka vuorostaan syntyy kun Jupiter radallaan tulee lähelle aurinkoa. Näin meille kansakoulussa opetettiin, nykyiset peruskoulut taitavat opettaa saman ilmiön olevan osa ihmisen aiheuttamaa ilmastonmuutosta.

ilmasto 0
Hui kauhee... tälläsiä kuvia meille esitetään mitä arvovaltaisempien tieteentekijöiden toimesta.

Tähän kohtaan yleensä todetaan jotain tehtaanpiipuista ja sanotaan että hiilidioksidin määrä  on ennätyskorkealla. Nykypäivää verrataan esiteolliseen aikakauteen 1800-luvun loppuun ja nähdään radikaali hiilidioksidin ennätysnousu. Tämä on muuten totta. Ottaen huomioon että silloin elettiin `pikku-jääkautta´  eli kylmää kautta, metsät lähinnä kärvistelivät pakkasissa eivätkä paljoa hiilidioksidia tuprutelleet.

Yleensä tässä kohtaa ilmaantuu joku joka on niellyt koukun kohoineen päivineen ja toteaa että juuri ylläesitetty on saastuttavien yhtiöiden propagandaa, jolla ne voivat jatkaa piehtaroimistaan. Ja kaikkihan me tiedetään että suuryhtiöt on pahoja. Ainoa vaan että kun ilmastonmuutos – silloinen ilmastonlämpeneminen – tuotiin lehtien kautta aamiaispöytiin, sen päälobbaajina ja –rahoittajina olivat juurikin suuryhtiöt, ja megaluokan öljyjätit.

ilmasto 1
mutta näitä kuvia ei meille sanottavasti esitellä. Laajemman ilmastohistorian mukaan kyseessä on normaali ilmastollinen turbulenssi kylmenemisestä kohti lämpimämpää ja sitten taas 200-400 vuoden päästä alkaa viiletä. Kuten se on tehnyt viimeiset 12 000 vuotta.


Eikä se ihme ole kun tarkastelee mistä siinä oli kysymys. Jossain ihme bilderberg –kokouksessa aikanaan todettiin että  Kiina on nouseva talousmahti ja koko eurooppalais-amerikkalainen teollinen kapasiteetti pitäisi siirtää sinne, koska euroopassakin lähinnä väestö vanhenee. Se että siirto saatiin tehtyä ilman että työväestö havahtui työpaikkojensa katoamiseen, siihen tarvittiin jotain massiivista propagandaa, ja ilmaston lämpeneminen oli siihen oiva väline.

Nythän sitä pidetään tapetilla että sen avulla voidaan säädellä päästöveroja, kulutusveroja ym jotta teollisen kapasiteetin palauttaminen kiinasta olisi taloudellisesti kannattamatonta. Eikö olekin ovelaa?

Jos ja kun muuten aiheeseen perehtyy oppii aikas äkkiä, että ilmasto todellakin lämpenee sillä ilmasto on siitä vekkuli että se aina joko lämpenee tai viilenee. Vielä ei kuitenkaan ole kävellyt vastaan mitään mikä todistaisi että kyseessä olisi muuta kuin luonnon omia mekanismeja. Joten tehkää kuten minä, ilmastouutiset korvasta sisään ja toisesta ulos. Tätä kun meidän on siedettävä.


Jukkis
Gravatar
Kimmok
Jotta saisi käsitystä siitä mitä on tapahtumassa pitää tarkistella tilannetta pidemmällä aikavälillä.
http://assets.climatecentral.org/images/made/5_2_13_news_andrew_co2800000yrs_1050_591_s_c1_c_c.jpg
Aika lapsellista olisi kuvitella ettei ihmisellä ole osuutta asiaan.

Gravatar
Antero
Olen nyt viikon ajan seurannut kun keski-euroopassa ja ukrainassa oikein kömyytetään hiilidioksidia ilmaan. Noin viikko sitten sitä sai sieltä Islanti ja pohjoisnapa sai sitä oikein reippaasti lukemien ollessa yli 250 ppb (0,25 ppm). Samaan aikaan täällä Suomessa poliitikot alkaa paasaa kuinka ilmasto lämpenee ja meret nousee, päästömaksuja pitää taas nostaa. Hiilidioksiidia alkaa virrata pohjoismaihin ja suomeen 250 ppb tasolla viikonlopun aikana urainan ja brysselin suunnalta. Tänään Oulun korkeudella määrä alkaa normalisoitua 100 ppb:n Tampereen ympäristön saadessa vielä 233 ppb:n lukemia. Suunta missä oikein kömyytetään on Brysselin vieressä Hollannin ja Saksan rajalla lukeman ollessa 752 ppb. Toinen suunta mistä kömyä tulee, on tsernobylistä tuttu ukraina jossa kömyä tulee 616 ppb. Brysselin kömy ja tsernon kömy yhtyy itämerellä. Myös Laatokan alueella nosee kömyä 539 ppb verran ja jonka suunta on Itä-Suomen puolelle. Nämä on tosiaan ihmisen aiheuttamia kömyjä Suomen suuntaan.
Gravatar
jukkis
toistaiseksihan edes hiilidioksidin määrissä ei ole nähty mitään muuta kuin normaalia maapallon sykliä - kuten ei lämpötiloissakaan. molemmat toistuvat tasaisin välein.
Gravatar
Kimmok
Olipa taas kovasti perätön väite.
Hiilidioksidin määrän kasvunopeus on "räjähdysmäinen" ja kiihtyy rajusti koko ajan.
Koskaan ihmiskunnan historiassa ei vastaavia CO2 lukemia ole esiintynyt.
Selkeä ihmisvaikutteinen kasvu alkoi 1900 luvun alusta.

Ei siitä ole pienintäkään epäilystä eikö se tälläkertaa ole ihmisen aikaansaama.

Gravatar
Kimmok
Viimeksi yhtä korkeita co2 lukemia on ollut about 3miljoonaa vuotta sitten.
https://e360.yale.edu/features/how-the-world-passed-a-carbon-threshold-400ppm-and-why-it-matters
Toivotaanko me ettei ilmasto tälläkertaa lämpene?
Vaikkei sillä suuressa mittakaavassa ehkä ole suurta merkitystä, teen omalta osaltani kaiken minkä voin jotta riskit luonnonkatastrofista lasteni tulevaisuudessa pienenisivät.

Gravatar
juppe
https://www.tekniikkatalous.fi/arkisto/2012-09-19/Pohjoisnapa-sulaa-täysin-neljän-vuoden-kuluessa-3310682.html
Gravatar
juppe
Toihan on ihan normaalia politiikkaa, joka työnnetty sellasenaan uutisiin, niin kun normaali journalistinen tapa vaatii. Venäjän uhka on tän alan mestariteos, koska se on hirveen paha ja kiireellinen eikä sille siltikään tehä mitään. Se vaan on ja siitä puhutaan.

On hienoo nähä, että mitä tapahtuu sillon kun joskus aletaan tehä jotain. Armeijat on varmaan tosi tyytyväisiä kun NATO-maat on riidelly jo vuodesta 2014 siitä, että minne joukkoja pitäis keskittää, mutta kiire on muka ihan hirvee. Tässä ajassa Saksakin olis jo saanu oman armeijansa kuntoon jos vaan olis oikeesti halunnu, niin että se leikkii oikeestaan ihan turhan takia, että Venäjän uhka kohdistuu ensisijaisesti siihen.

Ilman Airoston helmee Suomessa ei vissiin oltais koskaan saatu kasaan tarpeeks motivaatiota panna tiedustelulainsäädäntö Venäjän uhan tasolle, koska kansan valittemat ja muut talipäät ei oo koskaan vaikuttanu siltä kun ne olis oikeesti tekemässä jotain.

Piilota kommentointilomake