Kun nyt elämme jälkitotuudellisessa ajassa, niin kaipa tuota meitin hybridikeskustakin voisi katsella siltä  näkökantilta. Tämän salamyhkäisen laitoksen roolista ei oikein pääse  selville mutta sen pääagenda on tuottaa propagandaa ja sen mukana sitten eletään. Eikä suinkaan Venäjää vastaan vaan Sinua vastaan.


Venäjän uhkiin laitos sanoo vastaavansa eli tämän voi ymmärtää että hybridikeskuksen rooli on toimia vastapropagandana. Tähän nyökkäilevät  kaikki: kyllä! Juuri venäläinen vaikuttaminen näkyy. Sitten kun menee ja kysyy että missä tämä venäläisvaikutus näkyy, ja ketkä sitä levittävät ja mikä sen sanoma on, tuleekin yleensä hiljaista. Mutta onhan sitä oltava kun kerran hybridikeskus näin sanoo. Olihan noitiakin olemassa koska piispa itte näin totesi ja kommunistit piti kellareissa kokouksiaan kun kerran senaattori McCarthy näin totesi.

Oikeassa elämässähän mitään venäläisvaikuttamista ei tunnu olevankaan, mutta vastapropaganda on sitten konkreettisempaa laatua. Eli kyseessä näyttäisi olevan kansalaisten manipulointiin erikoistunut valtiollinen taho, joka käyttää verukkeenaan hypoteettista venäläisvaikuttamista.

hybridwar
Kuva hybridikeskuksen sisältä: Achtung! Havaittu venäläismielinen mielipide Vauva.fi -sivustolla. Yleishälytys!

Sellainen varmaan on täytynyt perustaa niistä kuuluista ”ulkopoliittisista syistä” eli lähinnä naton vaateesta, ja vastaava löytyneekin lähes kaikista natomaista? Tosin natomaissa nämä toimivat naton sisällä mutta meillä niiden täytyy toimia erillisenä tahona.

Jokin kutina on miten homma toimii. Tähän mennessä ne ovat tupanneet järjestämään mediatempauksia, aika tasaisesti 6-8 viikon välein jotta ihmiset pysyisi vastakin houreessa. Tämänviikkoinen on ollut tämä GPS-heikentämis –juttu, vaikka on ilmiselvää että Naton harjoituksissa on testattu häirinnän eri ulottuvuuksia, ja se on sitten vaan pantu venäläisten piikkiin.  Kyseessä on siis perinteinen mediatemppu, jolla saadaan huijattua ihmisiä. Sitä edellinen oli Airiston Helmi jolla saatiin taas vähän peloteltua, ja näitähän voi jatkaa taaksepäin vaikka kuinka. Seuraavaa mediatemppua varmaan valmistellaan jo, sen sisältöä ei tohdi vielä arvata, kuin että se putkahtaa tuossa joulun alla.

Syytä on kysyä; miksi? Syy on harvinaisen yksinkertainen. Venäjän talouspakotteista juontuen maamme budjetti kärsii alentuneesta venäjänkaupasta, ja alijäämän määrä on ollut valtiollinen salaisuus Stubbin ajoista saakka, mutta liikunee pysyvästi jossakin viiden miljardin luokassa. Tämä summa pitää tietenkin kattaa velanotolla.

matti koossa
Kotomaan budjetti. talouspakotteista johtuvan alijäämän vuoksi myös seuraava hallitus on pakotettu vyönkiristyksiin joten piina ei ole lähelläkään loppuaan...

Velanotto vuorostaan pakottaa pitämään ulkomaanlainan koron alhaalla, joka vaatii tiettyjä tehostamistoimia jotta vaikuttaisi velanantajan silmissä uskottavalta. Juuri näitä ovat nämä Kikyt, lomarahaleikkaukset ja aktiivimallit ym joihin on saatu tottua. Säästöä  säästön perään.

Tästä alkaa ketjureaktio joka näkyy työmarkkinoilla työnantajan markkinoina. Seuraa nollatuntisopimuksia, määräaikaisia työsuhteita, osa-aikatyön kasvua ja lähes orjatyötä ja sen vastapainona olematonta sosiaaliturvaa.  Sekä tietenkin massiiviseen työttömyyteen ja sitä seuranneeseen sosiaalisiin haittoihin.Mikä vuorostaan on johtanut siihen, että  kun perusturva on näin heikoilla, se näkyy olemattomana syntyvyytenä. Radikaalisti alentunut syntyvyys sitten vastaavasti heijastuu ulkomaisen työvoiman maahantulona ja hyväksikäyttönä kun suomalaiset itse ovat päättäneet tuhota itsensä sukupuuttoon.

Tietenkin talouspakotteet pitävät vaarin, että yleisestä noususuhdanteesta ei saatu koskaan kiinni, eikä elvytykseen uskalleta lähteä koska luultavimmin talouspakotteet jatkuvat niin pitkään, kunnes Yhdysvallat on saanut Venäjän täydelliseen kauppasaartoon. Mikä meillä tarkoittaa että  talousvaje moninkertaistuu väistämättä.

Nyt astuu sitten kehiin hybridikeskus. Sen tehtävänä on pitää vaari, ettei kukaan vain kyseenalaistaisi itsetuhoista nykymenoa. Se luottaa tiettyihin kansalaispiireihin joille on jäänyt tämä taistolaiset/Stalin/Talvisota –levy pyörimään nuppiin. Tiedätte kyllä mitä tarkoitan. Tämä estää näppärästi toteamasta että varmaan näin, mutta mitä pitäisi tehdä nyt ja tässä –armon vuonna 2018. Tämä ryhmä vain tarvitsee polttoainetta tasaisin välein ylläpitääkseen hegemoniaansa, ja tätähän hybridikeskus mielellään tuottaa tasaisin välein.

Itsellänihän on näihin asioihin selkeä kysymys ja se kuuluu, että tuhosiko Venäjään kohdistuvat talouspakotteet Suomelta nousukauden kokonaan? Kielletty kysymys tietty ja jos sen esittäisi laajemmisssa piireissä. se pakottaisi hybridikeskuksen vain tehostamaan toimintaansa.

Jukkis