Pitkästä aikaa ilmassa on taas wanha kunnon kirjasota. Lienette muutkin lukeneet, että Antti Heikkilän uusin teos on vedetty pois joiltakin levittäjiltä ja kuin pisteenä iin päälle,  skepsiskin antoi kirjakustantajalle perinteisen huuhaa-palkintonsa. Tämä on tietenkin vain loppuepisodi laajemmalle mediakampanjalle jota valtamedia on ylläpitänyt. Hyvä Heikkilä – hatunnoston arvoinen suoritus.


Aiheeseen voi tutustua parhaiten Heikkilän omilta sivuilta jossa on luettavissa (tätä kirjoittaessa) kaksi viimeisintä bloggausta. https://www.anttiheikkila.com/blogi/ (linkki ei tietenkään toimi mut keksikää jotain)

Tunnustan etten ole pitkään aikaan Heikkilän sivuja enää lukenut. Ne ovat hiljentyneet niistä ajoista kun Heikkilä oli ruokavalioineen törmäyskurssilla diabatesliiton kanssa, kun Pekka Puskan kanssa aikanaan käytiin avointa sotaa pohjoiskarjala-projektin pseudotieteestä ja sivurintamana oli tämä Pandermix –jupakka. Sitten se vaan hiljeni.  Nyt on tullut kaksi uutta bloggausta josta toinen koskee puolustuspuhetta uutuuskirjaansa kohtaan. Heikkilän omien sanojen mukaan hän ohimennen totesi että tietyt syöpähoidot voivat olla osittain haitallisia ja/tai tehottomia, ja valtamediahan väänsi tämän niin, että H vastustaa syöpähoitoja.  Se on usein sellaista kun astuu lääkejättien ja erityisesti Pekka Puskan varpaille, jolla on jäänyt paljon hampaankoloon vanhoista ajoista, ja jolla suhteet vielä pelaa toimittajiin.

Toinen bloggaus on paljon mielenkiintoisempi. Se käsittelee skepsistä ja sen lähipiirissä olevaa stalkkaus –porukkaa.  Tunnustan tähän että niin aktiivinen kuin aikanaan olinkin skepsiksen palstalla, en ole tainnut avata sitä enää vuosiin, ja koko yhdistys on allekirjoittanutta tympinyt sen jälkeen kun se alkoi vehtaamaan liian läheisesti THLn rokoteosaston kanssa, jonka PR-toimistona se pitkään on toiminut. Uskokakseni monet muutkin käänsivät silloin sille selkänsä. Vielä  kun samaan aikaan james Randin elinkumppani jäi kiinni identiteettivarkaudesta ja Randi itse elää jo katumuskymmentään, tai on kuollut vanhuuttaan, en minä  tiedä, on lafka elänyt pitkään iltaruskovaihettaan.

paparazzi
Moniko muuten tiesi että lähes kaikilla julkkiksilla on ainakin yksi stalkkeri elämänsä jossakin kohtaa, joka osaa tehdä elämän helvetilliseksi.

Stalkkauksen toki tunnen. Heikkilä puhuu toisessa blogissaan tälläisestä nettijengistä jolla ei muuta tekoa olekaan kuin syynätä  joka lause suurennuslasilla ja etsiä  etsimällä virheitä, joita sitten retostellaan pitkin nettiä ja vieläpä  hakukoneita manipuloiden, että tavallinen ihminen varmasti eksyisi ensimmäisenä näille sivuille. Voin sanoa omakohtaisesti että se muuten on vittumaista.

Minullahan oli skepopiireissä aikanaan oma stalkkeri jonka päätyö oli tutkia sinikiven sivuja ja kiikuttaa lähes kaikki mitä kirjoitin skepopalstalle sellaisen pilkallisen sävyn kera. Se joka ei tätä  ole kokenut, ei tiedä miten ärsyttävää se pitkänpäälle onkaan. Joka sanaansa pitäisi oppia etukäteen varomaan ja sellainen tietynlainen stressi ilmestyy takaraivoon kun tietää jo kirjoittaessa millaisen vastaanoton se saa. Kynästä irtoava lennokkuus katoaa kokonaan ja ajatuksiaan ei vaan sitten enää uskalla esittää vapaamuotoisesti tai sallia niille minkäänlaista väärinymmärrystä. Minulla on tunne – en toki tiedä – että Heikkilänkin hiljentyminen pitkäksi aikaa saattoi johtua tästä, sillä kenenkään psyyke ei kestä stalkkerien luotsaamaa masennuksen kaltaista tilaa. Myönnän että minullakin oli maltillisempi kauteni.

Teki skepot senkin että bloggasivat aikanaan yhteisesti miten huono ja kelvoton kirja Suomen Mysteerit on, ja ymmärrettävästi kukaan ei sitä tietenkään ollut lukenut. Osa luki. Tilasivat kirjaa minulta ja tiedän sen siitä että kukaan heistä ei sitä maksanut ja tämä maksamatta jättäminen alkoi olla niin laajamittainen temppu, että oli pakko panna hetkeksi nettimyynti jäihin, kunnes keksisivät jonkun muun stalkkauskohteen. Tämä anti-bloggailu tietenkin kääntyi omaan nilkkaan kun sain pyytämättä vetoapua ”vaarallisesta kirjasta” joka herätti mielenkiinnon laajemminkin.

Voisin muuten mainita senkin että silloinhan mulla oli ongelmaa myös hermeetikko  -lehden taittajan kanssa, joka hänkin saboteeras tätä  kirjaa julkaisemalla samaan aikaan kaikki hermeetikko –lehden sisällön nettiin. Hän oli kai arvellut että julkaisen uudelleen lehtiartikkeleita ja hän saa homman kaadettua julkaisemalla samat ilmaiseksi. Ainoa vaan että olin aavistellut tätä etukäteen ja varoin tekemästä niin, ja sen vähänkin mitä otin, muokkasin uudelleen laadukkaammaksi, ja hänen projektinsa kääntyikin minun edukseni. ”ai jaa, noin laadukas  lehti…kirja on varmaan parempi” ajatteli moni ja mun tietojeni mukaan Suomen Mysteerit myi vuodessa 5000 kpl joka teki siitä yhden myydyimmistä tietokirjoista sinä vuonna.  Tästä aiheesta joskus bloggaan vielä laajemminkin, sillä se näyttää useimpien ihmisten todellisen karvan.

Pienimuotoisia kirjasotia siis itsekin kokeneena ja stalkkauksen kohteena olleena, ja on minutkin julkisuudessa ryöpytetty ja todettu teosteni ”vilisevän asiavirheitä” ymmärrän hyvin mitä Heikkilä tällä hetkellä  kokee. Kun on vihollinen sekä sisäpiirissä että ulkopuolella ja raivaa silti polkuaan määrätietoisesti lähes poikkeuksellisella tahdonvoimalla. Siitäkin huolimatta – kirjasodat on aina maininnan arvoinen homma ja onnittelen Heikkilää tottakai siitä, että eläkeikänsä kynnyksellä hän onnistui sellaisen aikaansaamaan.

Jukkis