Nyt tärähtää ilmoille odotettu ja kaivattu Avaruusralli 2.0. Oli jo aikakin että joku suomessakin tekee oman Mad Max –lajityypin. Koetin tähän haalia pääosaan Vin Dieseliä ym mutta olivat estyneitä.  No joo… mainospuheet sikseen. Jonkinlainen kesäkomedia kumminkin jonka parissa vierähtää  11 min ja rapiat.


Oikeastaan se alkoi tosta pohdinnasta että voiko Mad Maxia oikeasti tehdä suomessa joka on selkeääkin selkeämpi autiomaa –formaatti.  Meillähän ei ole kun metsää ja siellä täällä  muutama sorakuoppa. Joten se sitten syttyi kuin wanhan ajan airam –lamppu.  Kisata voi myös ulkoavaruudessa. Se oli suuri oivalluksen hetki ja kun sellainen syttyy, se tehdään jos idea  kolahtaa. Yhden tutun autoverstaalla jossa vaan pantiin jätesäkkiä ikkunaan.

punalada
Wow...kattokaa mikä lada!

Se että kyseessä on 2.0 -versio antais olettaa kun tätä olis tehty jo aiemminkin. Ei ole. Vippasin sen yhdestä videopelistä jossa edelliset kisat päättyi väkivaltaan ja korruptioon, joten en nähnyt syytä olla lainaamatta tätä heittoa. Muuten kun ajattelen niin aikas vähän tuli kopsattua oikeen mitään toisista paremmista elokuvista. Pienellä ylpeydellä että koko ideaa, autoilla ulkoavaruudessa, ei liene kukaan toinen ennen keksinytkään tai ainakaan en ole koskaan kuullut.

avaruusrallia

Ollakseni rehellinen, ei tästä ole kuin hikiset 80km ulkoavaruuteen. Tunnin ajo henkilöautolla. Joskaan en takaa fiat punton tai corollan ilman pysyvyyttä enkä muutenkaan hapettomassa tilassa polttomoottorin palamista. Alkujaan tässä muuten piti olla että kaikki autot kulkee puilla. Olin sitä varten hommannut vanhan uuninluukunkin joka olisi kiinnitettynä kojelautaan, mutta se ei sitten toiminut kun se kuva oli niin eri valomaailmasta. Harmi, koska potentiaalinen idea sekin.

Kutsun näitä pöhköjä kalkkunoita itse terapiakuviksi. Kun tekee oikeaa vakavamielistä elokuvaa, saa totutella vatsahaavaan. Välillä on sitten vapauttavaa tehdä jotain jossa laatukriteereitä ei ole eikä lopputuloksellakaan niin merkitystä. Kunhan tekee. Sellaista kesäkomediallista pöhköilyä jossa budjetti on 100e ja kuvausaikaa kahdeksan tuntia ja hyvää tulee. Antaa mennä ihan vaan omalla painollaan.

Joka tapauksessa tämä on nyt tässä. Kattokaa ja viihtykää.


Ps.
Katkerana palana että panttasin tätä perinteisille roskaleffafestareille mutta sinne asti se ei sitten päässyt. Kyllähän tällänen herkkä taiteilijasielu sellaisesta vähän pahastuu, mitä sitä kieltämään. Toisaalta ymmärrän että tuli loukattua sitä miehistä maailmaa jossa tälläset tuotokset omaa sen äijämäisen karskiuden ja sit tulee tää niäminen joka rakentaa formaatin viime kädessä nuorten pimujen ja romantiikan varaan, niin eihän se tietenkään sillain aukene. Mutta hyvä on olla aina erilainen.

Antoisia elokuvahetkiä.

Jukkis the ohjaaja.