Tällä hetkellä Keskustapuolue on yhtä kuin sen puoluejohtajansa Sipilä. Tämä herra ei paljoa esittelyjä kaipaa. Jättiloikka oikealle oli sen tason harppaus jonka edellisen kerran on tehnyt Paavo Lipponen ja aika näyttää, käykö keskustalle kuten sosdemeillekin aikanaan kävi, eli tulossa on niin kova murskatappio ettei puolue tokene siitä vuosikymmeniin.


Keskustan kannatus on hitaasti mutta varmasti ajautumassa jonnekin 11% pysyviin kannatuslukuihin, ja tämä oli nähtävissä jo ennen Sipilän musrkaavaa vaalivoittoa nelisen vuotta sitten. Elpymiseen hetkellisesti vaikutti varmasti se, että silloin Sipilä vaikutti edes vähän täysijärkisemmältä kuin holtiton Stubb tai pelkillä vitseillä ja sutkauksilla elelevä  Soini. Niin se vaan ulkonäkö pettää.

Tiettävästi Sipilä ei koskaan kuunnellut kuin paria tyyppiä Suomen Yrittäjistä. Ne jotka eivät  firmaa tiedä, sillähän on pitkät perinteet tuolta lahtariyhteiskunnasta saakka, jolloin tehtailijoiden kerman muodostivat vanhat vapaussodan sotamiehet jotka nähtiin jatkosodassa majureina ja eversteinä, ja siinä välissä niin oikeistolaisina kun nyt se valkoinen sukupolvi vain pystyi olemaan. Sille porukalle sellaiset asiat kuin irtisanomislaki saati minimipalkka on aina sieltä 1970-luvun alusta saakka ollut lähinnä kommunistinen salajuoni. Kuvitelkaa sellainen hapannaamainen, piinkovaks, lähes sadistisen tunteettomaksii keitetty eversti evp tehtaanjohtajana silloin 1950-luvulla; suu tiukkana viivana ja joka halveksii ja vihaa koko työväenluokkaa.

ruokajono
Sainpas kuvattua ihka aidon ruokajonon. Aikakirjoihin merkittäköön että kuva on otettu `korkeamman työllisyysasteen´ aikakaudella kuten pääministerimme asiaa hehkutti (tai kunnes joku otti tilastoista oikeasti selvän ja totesi työttömyyden vain pahentuneen)


Nykypäivänä pääsee asioista paremmin jyvälle kun lukee mainion Ron Johnsonin kirjan Psykopaattitesti, eli johtavatko meitä psykopaatit? Psykopatiaa eli tutummin empatiakyvyttömyyttä yhdistettynä pakkomielteisiin omaa n. 10% ihmisryhmästä kuin ihmisryhmästä. Tämä on myös väki joka korvaa ihmissuhteet rahanhimolla ja kaikki psykopaatit himoitsevat rahan lisäksi valtaa jotta voivat tehdä ihmisten, tai edes lähimmäistensä, elämästä helvetin, kiusata heitä hulluuden partaalle ja lopuksi vielä piinata senkin päälle. He hakeutuvat kuin luonnostaan yhtiöiden johtoportaisiin, keinottelemaan pörssissä meidän rahoillamme aiheuttaen pankkikriisejä tämän tästä tai käynnistelemällä irtisanomis- ja konkurssiaaltoja.  Tästä sakista on Suomen Yrittäjienkin sisäklikki tehty.  Sipilän neuvonantajat. 

Sipilä sanoo olevansa yrittäjä mutta todellisuudessa hän on keinottelija. Etsii hyväuskoisten rahoja, ja kuplauttaa ne sisäpiirikaupoilla omaan taskuunsa. Samaahan hän on tehnyt pääministerinsä eli ohjannut rahoja yhtiöihin, Talvivaaran sukulaismiehilleen, ja saa sitten pestinsä päätyttyä kymmennyksensä. Ne rahat on luonnollisesti leikattu työttömiltä ja köyhimmistä köyhimmiltä sotainvalideilta joiden elämällä ei Sipilän silmissä ole mitään arvoa.

Sipilän johtamistapa on selvästi ollut se metodi joka tunnetaan ylijohtamisena. Hän on pannut kuonokopan kaikille muille ministereille ja toimi ainoana hallituksen puhetorvena. Hän kahlitsi eduskunnan jopa oppositiota myöten, YLEgate skandaalin perusteella sai otteeseensa koko valtamedian, joka toisteli pääministerin hehkutuspuheita ilman kritiikin häivääkään. Ja palautteesta päätellen on selvästi lumonnut kansakuntamme porvarillsemman puoliskon, jolla riittää aina ymmärrystä Sipilän touhuille. Ilmeisesti onnistui jopa kusettamaan niinkin vanhaa kehäkettua kuin Väyrystä joka luopui keskustan puheenjohtajakisasta saaden vastineeksi jotain, jota ei sitten koskaan saanut. Vaan mitä näin paljon valtaapitävä mies sitten sai aikaan?

Sipilä ja perustuslaki sopii näemmä yhtä hyvin yhteen kuin hajuvesi ja lihapulla, eli eivät mitenkään. Aloitteita tuli kuin liukuhihnalta ja niiden laillisuutta ei mietitty sitäkään vähää, eli ne kaatuivat yleensä jo seuraavalla viikolla jolloin puski uudet aloitteet.

Jostakin syystä tuntui Sipilän hallitukselle olevan vaikea käsittää asioiden laillisuus. Mehän olemme allekirjoittaneet aikanaan YK;n peruskirjat ja ihmisoikeusartiklat ym. Tämä allekirjoitus sitoo myös Suomen tasavallan käsiä ja perustuslain pitää olla yhteneväinen YK;n peruskirjan kanssa. Vastaavasti maamme lakien pitää sitten olla yhteneväiset perustuslain kanssa. Tätä voi vaikka jatkaa alaspäin sanomalla että esim talo-yhtiön hallituksen päätökset pitää  sitten olla sopusoinnussa lain kanssa. Ei yksikään asukas voi tehdä erillisiä normeja tai sääntöjä jotka ovat ristiriidassa kokonaisuuden kanssa. Tämän takia taloyhtiön puheenjohtajana toimiva rouva ei voi tulla asuntoonne katselemaan televisiota sillä välin kun olette poissa. Yhtä vähän pääministerikään voi säätää lakeja jotka ovat ristiriidassa perustuslain kanssa. Tätä seikkaa eivät aina tunnu ymmärtävän taloyhtiöiden puheenjohtajat kuin pääministeritkään.

Tvaara
mutta Talvivaaraan on aina piisannut miljoonia ja todellista määrää ei kai kukaan tiedäkään paljonko on sinne seteleitä uponnut mutta jos arvaisi puolisen miljardia, se voisi olla lähellä totuutta? Tyyppiesimerkki ns. kepuloinnista.

Sipilän puolesta on sanottava että tiukan paksupäinen hän oli. Törmätessään perustuslakiin hän takoi siihen nuppiaan kerta toisensa perästä vuosikausien ajan, kuin olisi vähän päästään vialla. Kun leikki nyt sitten loppui tähän SOTE-jupakkaan niin aitona vastuunkantajana kaikki on tietenkin aina muiden vikaa. Tyyliin kuuluu valjastaa valtamedia kunnon pelottelukampanjaan että kun Sipilän sotea ei tullutkaan, terveyshuolto romahtaa, myydään pilkkahinnalla EsperiCarelle ja väki kuolee ruttoon.

Raaka totuus SOTEsta oli, että Sipilällä ei oikeasti ollut muuta kuin puhetta. Hänellä ei ollut minkäänlaisia laskelmia, konkreettisia malleja, juridista lupaa, asiantuntijoiden esityksiä saati ylipäätään mitään. Hänellä oli visio. Tämä pitää lukea niin että hänellä oli helkutin suuret puheet muttei mitään muuta. Ottaen huomioon saavutuksensa kokonaisuutena tai jonkin yksittäistapauksen kohdalla, hän ei sitten muuta ollut kuin turhake. Sellainen huijari joka lumoaa puheillaan muttei muuta. Nyt tiedämme miksi hän on pärjännyt niin hyvin keinottelijana.

Jotain hän sentään sai aikaan. Kurjisti kansaa niin, että lastenteko loppui ja historiallisesti syntyi ja syntyy pienimmistä pienimmät  ikäluokat eli ns sipilän syntymättömät!

Oma ennustukseni on, että Keskusta-puolue ei tästä nouse edes ensi vuosikymmenellä. Vaikka se itse laskee perinteiseen tapaan että on oppostiossa yhden vaalikauden ja sitten taas nousee, ei se itsestäänselvää ole. Selvästi jotain on muuttumassa poliittisella kentällä ja entisaikain apu-  ja pienpuolueista on tulossa keskisuuria ja paikasta auringosta saa vielä tosissaan taistella. Koetan siis sanoa että oman arvaukseni mukaan tämä oli Keskustapuolueen lorunloppu. 

Jukkis