Ilmastotalkoot ja mikromuovin torjunta. Siinäpä  ne viime aikaiset vihervassarilaiset propagandapläjäykset joita politiikot julistaa vakava ilme naamallaan, YLEn uutislähetykset valistavat ja joista koululaiset tekee tempauksia. Valistus on nyt ympärillämme. Me muut, kyynisemmät, tiedämme että tämä on jotain Vihreiden luomaa  temppua joka on suunnattu meille valkoisille heteromiehille joilla savuttavat autot ja grillimakkarat muhimassa.


Voi tuntua uskomattomalta sanoa mutta oikeasti Vihreillä ei ole tämän aatoksen kanssa kauheasti tekemistä. Joskin se sopii heidän poliittiseen agendaansa joten tottakai sitä toitottavat kaikkein äänekkäimmin. Mutta ne jotka pistävät valtakunnan tärkeimmät johtajat puhua puputtamaan tästä aiheesta, suunnittelevat yläkerrassa tulevia direktiivejä ja jotka  määräävät YLEä pitämään asiaa tapetilla, ovat ihan eri tyyppejä kun puunhalaajahipit. Tutustutaan siis mitkä ovat intressit tämän propagandamyllyn takana.

muovimeri
Pahamaineinen tyynenmeren muovipyörre on tietenkin todellinen ja vakava asia. Ikävä kyllä se on yksinomaan Tyynenmeren valtioiden itse ratkottava, edellyttäen että siihen löytyy yhteistä tahtoa. Se mitä me lajittelemme muovimme, se ei valitettavasti pelasta tilannetta yhtään.  

Puhutaan sitten sähköautoista, teollisuuden fossiilisista, muoviteollisuudesta sun muista on ilmiselvää että ne pyörivät öljyn ympärillä. Muovikin tehdään öljystä. Tässä on tottakai taustalla se läntisen euroopan ikiaikainen utopia vapautua Venäjän öljykaupasta. Sitä yritettiin jo 2000-luvun alussa mutta tietenkään se ei voinut onnistua koska öljyriippuvuus on mitä on. Nythän sama agenda on pyörinyt Venäjän talouspakotteiden ansiosta koska meneillään on Kylmäsota kakkonen.

Taka-ajatuksena että mitä vähemmän Eurooppa ostaa öljyä Venäjältä, on se pois Venäjän tuloista koska öljy on sille päävientituote.  Tämän vuoksi jokainen hybridiauto on sotatoimi. On siinä toki sekin että eurooppalainen autoteollisuus on pitkään ollut kriisissä siitä yksinkertaisesta syystä että jokainen autolla ajava tietää miten paskoja vehkeitä ne on, ja pyörittävät enemmän korjaamoita kuin huoltoasemia. Vaan jos ne saadaan sähköisiksi ja samaan aikaan kiristetään perinteisiä polttomoottoriautoja, loogisesti pitäisi näiden volkkaritehtaiden alkaa uusi renessanssikausi. Älkää yhtään epäilkö etteikö tämän ylitsepursuavan autokeskustelun takana olisi mahtavat autojätit. Perinteisillä Vihreillä sun muilla puunhalaajilla ei ole tämän kanssa mitään tekoa.

Kotimainen mediapoolimme on tottakai kiinnostunut siitä venäjäpuolesta. Olishan se tottakai helmee jos Venäjän talouden saisi pahaan taantumaan ja mieluiten jopa kaatumaan. Hyvällä lykyllä palattaisiin Jeltsinin kaaoksenvuosiin ja Soros & kumpp. pääsis taas rosvoamaan isoa venäjänmaata. Sehän se länsimaihin nousukaudet luo. Tätä kautta aatellen on jokainen fossiilisia vastaan suunnattu valistuskampanja myös osa kylmääsotaa.

Muovi on sitten oma juttunsa ja siihen sisältyy kotimaisiakin kytköksiä. Tyynenmeren muovipyörteestä kuulin itse n. 5-7 vuotta aiemmin ennen kuin siitä oli kotimaisessa mediassa sanaakaan. Sitten kun siitä alettiin puhumaan, se tapahtui aikas kovalla volyymilla. Miksi?

Vastaus taisi löytyä kun selailin Helsinginsanomien kuukausiliitettä  jossa esiteltiin uuden sukupolven sellua, joka kuulemma on ihmeainetta. Vastaa puuta ja sen lujuutta mutta josta odotetaan myös laajoissa mitoissa muovin korvaajaa. Aine josta hehkutuksien mukaan pystyy tekeen vaikka mitä vaatteista alkaen.

No nythän on niin että tulee tuo valkoinen sellu vastaamaan odotuksia tai ei, se tarvitsee jo etukäteen hyvän mielikuvan. Muovin demonisointi on hyvä alku. Näin metsäjätit saavat innokkaan ostajakunnan, politiikot lupaa yritys-  ja vientitukia tähtitieteellisiä summia ja tulevat tehtaat menevät  kaavoituksissa ennennäkemättömän nopeasti läpi. Odotukset on suuret ja vielä suuremmat ne ovat kun on valmiiksi pohjustettu maaperää muovivastaisella kampanjoinnilla.

avohakkuu
Inarin sadan hehtaarin avohakkuu oúnastelee tulevaa pehmeää ja vihreää arvoa uuden ihmesellun tullessa päävientituotteeksemme. Pahalta näyttää metsälinnun kannalta tämä uusi antimuovinen aikakausi.

Näin hommat toimii. Valistuksen takana ovat suurpääoma, teolliset jätit ja muut suuryhtiöt. rahvas vaan pistää homman hippien piikkiin. Se paljonko metsiä tuo tuleva ihmesellu vie, siitä ei tietenkään puhuta.  Sillä jo pelkkä  koetehdas on mammuttimainen laitos joka imee päivässä junakuormallisen jos toisenkin kitaansa ja siihen tahtiin ei meidän metsät enää riitäkään. Se mikä on sitten tieteellinen totuus ilmastonmuutoksesta ja hiilidioksidin kasvusta – ja mitkä mekanismit nämä aiheuttavat –on yhtä vähän merkitystä kuin sakkapolyesterillä ruoansulatuksessa. Pääasia että  ihminen on paha ja saastuttava olento. Mutta kun on aikansa rypenyt syyllisyydentunnoissaan, ilmestyy jostakin yhtiön tiedottaja kuin messias ja ilmoittaa kaikelle kansalle tiettäväksi että muoville on korvaajansa, autot pikemmin  puhdistavat ilmaa kuin saastuttavat sitä ja paha ja ilkeä Venäjäkin Kriminmiehityksineen on tullut tunnontuskiin ja lahjoittaa sevastopolin laivastotukikohdan amerikkalaisille ja muslimimaiden kurmottaminen sieltä käsin jatkuu entiseen tapaan. odotellaan siis pelastusta ja niellään telkkarista se tuuba luonnonsuojelun nimissä.

Jukkis