Oli ilo seurata takapäiväistä al-hol –välikysymystä ja minulle jäi siitä mielikuva, joskaan ei välttämättä samanlainen teille muille. Lopputulemana kuitenkin se iänkuinen, naiset päihittivät miehet jälleen kerran 16-0 ihan vaan siitä syystä, että miehet ovat luonnostaan pölvästejä.


Ensin on iltasanomien erikoistoimittaja Timo Haapala. Näin meidän kesken hän ei ole tätänykyä toimittaja ensinkään vaan kokoomuksen istuttama mielipidevaikuttaja, jonka pääagenda on näemmä tehdä selvää istuvasta punamultahallituksesta  keinoja kaihtamatta. Haapalaan ei tätä nykyä kannattaa ollenkaan istuttaa mitään journalistin näköistäkään, hän on ammattilobbari joka ajaa tiettyjen tahojen etuja.  Keiden? Ei ainakaan meidän! Konstina hänellä näkyy olevan kaikenlainen moraalittomuus: kaikkea saa valehdella ja paljon, vedättää jengiä mielinmäärin halutun lopputuloksen saamiseksi. Mistään sanomisestaan ei joudu vastuuseen ja koko media-ala suojelee häntä.

sanna marin
Eikö teitä hävetä? Se oli niin iskevästi sanottu, painotus oikeassa kohtaa höystettynä pistävällä nappisilmä -katseella. En olisi itsekään ilmaissut sitä noin jylhästi vaikka olisi treenannut koko päivän.


Sitten on se todellinen oppositiojohtaja Halla-Aho.  Häntä sanotaan älykkääksi ja sitä hän varmasti onkin, koska lienee älykäs luonnostaan ja on onnistunut luovimaan elämänsä ns. oikeita töitä vältellen, joka ei aina ole yksinomaan negatiivinen juttu. Sillä näin hänen aivokapasiteettinsa vapautuu pohtimaan vähän korkealentoisempiakin juttuja. Miehistä hän on siis keskivertoa älykkäämpi ja naisiin verraten ehkä jossain siinä alapuolella.

Halla-ahosta vielä sen verran että hänellä on samanlainen rooli mitä ennen oli nk. puolueälymystöllä, eli niillä pohdiskelijoilla jotka päivät pitkät miettivät puolueohjelmien suunnittelua, toteutusta ja vaikutusta. Ja heidät oli sen takia tykkänään vapautettu kaikista arkisista murheista ja bulkkitöistä. Tottakai jos ainoa duuni on ajatella, ajatella ja vielä kerran ajatella, syntyy väen väkisin tulostakin.

Mutta jos vastakkain pistää Halla-ahon ja Sanna Marinin ei epäilystäkään, kumpi tässä titaanien kohtaamisessa vie pidemmän korren.

Tunnen näitä Sanna Marineita, Kulmuneita ja Andersoneita ihan lähipiiristänikin. Superälykkäitä naisia jotka ymmärtävät asian kuin asian puolesta sanasta. Kun on avannut suunsa ja vielä ekassa lauseessa toinen jo arvaa, mitä tässä sanotaan, mihin tämä johtaa ja mikä on puheenaloittajan tarkoitusperä. Näkevät ihmisestä  kuin ihmisestä lävitse.

Kun siis Halla-aho koettaa tivata al-holin 50 charter-lennosta, tuntien Marinin pistävän katseen naamallaan, alkaa Halla-aho haparoida. Hän saattaa puhuessaan itsekin ensimmäistä kertaa hoksata että on lainannut jutun iltasanomien Haapalalta ja tajuaa kauhukseen että Haapala on vetäissyt jutun mielikuvituksestaan, disinformaatiotemppuna eikä sen takaa löydy minkäänlaista totuutta. Marin kerta kaikkiaan ottaa salin haltuun ja mielikuva Halla-ahosta jää  että hän on mennyt tekemään kokonaisen välikysymyksen puhtaasta puppujutusta ja on sen vuoksi hävinnyt jo valmiiksi. Mikä jättää senkin kysymyksen pitäisikö Haapala jo erottaa niin iltasanomista kuin journalistiliitostakin, joutuuko Halla-aho poliisikuulusteluun. Ainakin se on varmaa että Halla-ahon maine koki tietyn särön.

Sitten on Petteri Orpo joka vetäytyy puolivälissä pois välikysymyksestä. Ilmenee että Al-hol oli jo vuoden sipilän hallituksen pöydällä ja Orvon nenänedessä. Eikä hän  tehnyt asialle mitään ja nyt syyttelee kun muut eivät  tee. Sanna Marin ottaa hyökkäysaloitteen, uittaa tästä hyvästä Petteri Orvon kunnolla kissanpissassa ja Orpo on lyöty ja nuijittu mies. Tilaisuus päättyy siihen että hallitus ripittää koko opposition sydämensä kyllyydestä ja nalkuttaahan naiset osaavat luonnostaan.

Tässä on taas tämä tuttu episodi.Ensin on tyypillinen pölkkypäämies Haapala joka  kuvittelee saavansa kirjoittaa mitä tahansa mielikuvitustotuutta. Sitten on Halla-aho jolla ei niin paljoa lähdekriittistä ajattelua ole, että  menee ja ottaa nuo jutut todesta ja vieläpä puhuu siihen Orvon mukaan, jolla nyt tunnetusti ei muutenkaan salamoi. Puupäämiehet asialla. Kunnes sitten kohtaavatkin liian kovan luun, jotka ovat listanneet sanottavansa, puhdistavat siinä ohimennessään virkamiesten ja Haaviston maineet, erottelevat jyvät akanoista niin tarkoin, että välikysymyksen epätodet kohdat alkavat erottua seasta. Yksi jos toinen kokoomuslainen siinä alkaa tajuta poskien punottaessa että nyt taisi tulla mokattua. Eikö teitä hävetä kuuluu lehteriltä ja voittaja kaikessa kirkkaudessaan tässä  asiassa on selvillä.

Jos joku ei ala ihailla näitä naisministereitä ja heidän järjenjuoksuaan niin johan on kumma. Nöyryytetyt siinä vielä koettavat pestä  häpeää kasvoiltaan antamalla altavastaajamaisia jälkiselittelyitä, ja Haapala koettaa sitkeästi keksiä seuraavaa agendaa jolla kiusata hallitusta. Miehenähän hän ei tajua hävinneensä vaan vetää seuraavan jutun vielä rankemmin jossa samalla on hänen oman itsetuhonsa siemen. Joka tapauksessa tarina lienee nyt päätöksessään. Miesministerit lähtisivät vastahyökkäykseen noilla salassapitopapereilla mutta pitää aina muistaa että kostonhalu on ennenkaikkea miesmäinen piirre, ja tuskin naiset alentuvat sellaisiin.

Tätähän me olemme odottaneet. Emme vain ole tajunneet mikä valtava potentiaali meillä näissä naisissa on , samalla kun on spekuloitu näiden keskinkertaisten ja töppäystaitoisten miesten perään. Maa kun tarvitsee muitakin kuin tunareita. Ainakin minusta tuli kertaheitolla tämän hallituksen fanittaja.

Tietenkin seuraava episodi sitten on kun porvarilehdet kritisoivat sitä että verokortissa on tuhdimmat prosentit kuin viimevuotisessa. Orpo tekee tästä taas välikysymyksen. Sitten Petteri Orpo kuulee Sanna Marinilta että veronkorotus ei suinkaan johdu valtiosta vaan siitä, että kunnat ovat nostaneet veroprosenttiaan. ja sen ne ovat joutuneet nostamaan koska Orpo itse valtiovarainministerinä leikkasi kunta-avustuksia. Sitten on Petteri Orpo taas nöyryytettyä poikaa vähän aikaa. ja hän tekee sen vaikka se tulee menemään näin. Siksi että hän on mies ja miehet ovat luonnostaan pölkkypäitä.

Jukkis