Rakas blogipohja! Tänään sitten otin ja kävin Neptunuksessa. Siis sillä planeetalla joka on uloimpia aurinkokunnassa ellei nuo kuiperin vyöhykkeen uus-planeetat olisi tulleet pilaamaan kaikkea. Hyvin sinne tänään pääsi kun muija oli iltavuorossa.


Se on sillä tavalla että jos opettelee efektoimista on ennemmin tai myöhemmin päästävä käytännön kokeisiin. Ja kun ollaan käytännössä, samallahan sitä pyörittää jonkun juonentyngänkin. Itse kun uskon sellaiseen oppimismalliin jossa tehdään jotain ja eteen nousee ongelma, että siihen etsitään vastaus ja siirrytään eteenpäin.

ohilento
Näin sitä mennään Neptunusta ympäri. Raketti youtubesta ja taustakuva Nasalta. Onhan ne teostovapaita mutten minä ollenkaan että rötsii muilta. Mulla onkin hesan päässä ny innokas pienoismallin rakentaja jonka pimeässä vaatehuoneessa kännykameralla ja otsalampulla voi päästä vastaavaan tulokseen.


Vallankumoukselliseksi tämän teki että tekijätiimi koostui kaikkinensa vain kahdesta ihmisestä. No joo, enhän minä oikein astronautista käy ellen sitten osannut selittää sitä niin, että matka Neptunukseen kestää menomatka kuutisen vuotta ja paluumatka kahdeksan ja puoli. Sitä hoitaa kyllä hommansa - korjaa siellä leijailevan kaukomajakkaluotaimen mutta väkisinhän sitä sairastuu masennukseen, paranoiaan, itsemurha-ajatuksiin sekä tolkuttomaan bulimiaan. Näin on vatsakas astronautti saatu uskottavaksi - kai? Seurana on vain keskustietokone Mama ja sitten Pikseli -niminen hologrammikuva - nainen tottakai. Onnekkaasti tämä vastanäyttelijäni omasi myös järjestelmäkameran joten ei me enempiä tarvittu.

No ihan oikeestihan oltiin sen olohuoneessa. En siis käynyt ulkoavaruudessa vaikka niin luulitte. Luulitte kyllä, tunnustakaa pois. Olohuone on muuten yllättävän pieni tila eikä sillä vedetä juurikaan kun tiiviitä lähikuvia. Jukkiksen turpaa saa siis kattella enemmän kun tarpeen. Sain sentään pummittua nappimikin (joka näkyy joka kuvassa) mutta lamppuja ei enää irronnut. Erinäisin pöytävalaisimin koetettiin pärjätä.

tehostemies
Oikeasti koko avaruusmatka ei ollut tämän kummempi reissu. Oli hyvä ostos sijoittaa 86e vihreään 2x7m kankaaseen. Kädessä kunnon leluosaston vesipyssy joka maalattu metallisella kromimaalilla. Lopputulos on yllättävän pähee vaikkei tässä kuvassa näykään.

Ostin tämän kuulun greenscreenin eli vihreän kankaan johon efektit tehdään. Vihreä vain häivytetään kuvasta painamalla editointiohjelman hanikkaa ja tilalle siirtyy haluttu taustakuva. Helppoa kun osaa. Eikä kangas ole rypyssä, taitokset näy, huono valo tee varjoja ja edessä olevan varjo kummittele kankaassa. Ja näinhän sitä kävi joka kohdassa mutta ei nyt olla ronkeleita. Tulevaa mestariteosta tässä vasta treenataan, kokopitkää sci-fiä, ja sitä ennen pitää olla harjoitustyöt tehtynä.

editoinnin ilo
Sitten vaan daVinci Resolve 16 kehiin ja efektoinnin iloa. Oikeestihan tässä ei tuu oleen kuvan kaltaista tapahtumaa, nappasin netistä vaan jotain tän tekstin lisukkeeksi. Resolveen päädyin siitä yksinkertaisesta syystä että se on ainoa täysilmainen ammattitason ohjelma.

Ainakin tietää mitä puuhaa on lähiviikot sillä tälläisen parissa sitä relaa. Vielä pitäs sitten kehitellä sille joku iskevä ja lyhyt nimi. Mutta näin se meni mun sunnuntaini. Tiedä sitten onko tulossa joku pahanluokan camppi, sillä allekirjoittanut nyt tekee yhden lyhytelokuvan viidessä tunnissa, vaikkei muista edes omia vuorosanojaan.
Jukkis
Gravatar
juppe
Sähän voisit tietty kysellä, että voisko taustoja kuvata larppaajien pienoismalleissa kun niillä on kuitenkin vermeet valmiina ja näyttelemistäkin on harjoteltu.

https://imgur.com/gallery/VLOo6
http://www.dwarvenforge.info/bibliothequeimages/chasms1/chasms1.htm

Gravatar
jukkis
se mitä mä tarttisin olis joku verstastila jossa näitä rakentaa itte. Samalla sinne seinille tekis styroxista ja pahvilaatikoista avaruuslaivan lavasteet. Onhan noita teollisuustiloja tyhjillään eikä ne montaa satasta kuussa maksa, jos ottaa kaupungin ulkopuolelta, mutta köyhän on ensin vähän mietittävä asia... ens kesänä kumminkin meinaan vuokrata sellasen muutamaks viikoks kun tarvitaan kaivosplaneetan kolkkoa asuinkasarmia. toivottavasti noita vanhoja tehtaita olis vielä pystyssä?
Gravatar
juppe
Seuraavaks sitten opettelet tekeen tausta itte, että tulee vähän ammattimaisempi vaikutelma.
https://www.blender.org/

Tolla voi sitten muokata näyttelijöitä, ettei tarvii hassata rahaa rensseleisiin ja maskeeraamiseen.
https://www.daz3d.com/technology

Tota Dazia kannattais ehkä kokeilla ekana, koska siitä sä ainakin tykkäät, ja näähän on tietty ilmasia.

Gravatar
jukkis
toi on ihan totta...se mikä tässä aikain saatossa tulee nouseen rasitteeksi on oman efektikirjaston puuttuminen ja toinen on nuo taustat. noh, tämähän nyt on pääosin kuvattu kerrostalon vintti- ja kellarikerroksessa, sopivan kolkkoo sementtiseinää mut haluamansa taustan ettiminen, se pitänee tehdä itte.
Piilota kommentointilomake