Sitten katsaus marginaaleihin. Suomessahan vaikuttaa muutama vaihtoehto -sivusto ja facessa sitten vähän enemmänkin vaihtoehtoliikkeitä, ja mielenkiinnosta eilen tutkailin mikä on niiden kanta vallitsevaan koronavirusepidemiaan. Vaihtoehtotyypeiltä kun odotetaan myös vaihtoehtoista näkemystä, joten katsaus oli mielenkiintoinen. Jos ei muuta niin tulevien tutkijoiden silmille.Kaikkien vaihtoehtonäkemysten kunkku on tietenkin MV-sivusto, joka tätä nykyä on Janus Putkosen käsissä. Ehdin tätä uudistunutta ilmettä jo jossain vaiheessa kehaistakin, mutta nyt täytyy taas vetää kehut takaisin. Se on keskittynyt siihen, miksi hallituksen pitää erota, milloin mistäkin todellisesta tai kuvitellusta syystä, ja julkaisee pahimpien ja juntimpien persukansanedustajien haastatteluja. Ymmärrän toki Janusta. Janitskinin poismenon jälkeen hänen piti miettiä linjaansa ja alkuun hän olikin wanha kunnon Putkonen verkkomedia-jutuillaan, mutta oivalsi pian että lukijakunta koostui persurasisteista ja huulipunahallitusta inhoavista setämiehistä, joten lähti sinne tielle.

Janus sieltä jostain isoilta aroilta lähettelee meille videoviestejä miksi hallituksen pitäisi erota, aivan kuin ulkosuomalaisen, joka on karistanut tämän maan pölyt jaloistaan, pitäisi enää millään tavalla sekaantua suomen sisäpolitiikkaan.

Se että Janus nyt lähti luotsaamaan MV-sivua Setä Arkadian aputoimitukseksi, lue: kokoomuksen käsikassaraksi, ja vapaaehtoiseksi perussuomalaisten näkyvyyskanavaksi, on vakava askel taaksepäin taantumuksen tilassa. Ei hyvä! Ei ollenkaan hyvä.

Älyllisempää laitaa on aina edustanut Vastavalkea, ja sen arvioiminen on allekirjoittaneelle kiusallista, koska tunnen ne jotenkuten. Siltä kai odotetaankin jotain suurta älyllistä oivallusta, joka hämmästyttää meidät kaikki peittoamalla wirallisen totuuden. Tässä se on lähtenyt HOAX -linjalle. Korostaen että normi kausiflunssiinkin kuolee väkeä, ja pohtii ovatko nykyiset kuolleisuusluvut osakaan mitä muuten jokavuotisesti kuolee. Tutkii myös kansalaisjournalismin hengessä ovatko kuolinluvut yliarvioituja ja voiko lukuja ylipäätään ottaa vakavasti. Tässä on nyt Vastavalkea pahasti kävelemässä umpikujaan sillä jokainen voi omin silmin nähdä, miten uskottava tämä kiistämisen taide on silloin, kun väkeä lapataan joukkohautoihin. Jos jossain kuolee 1000-2000 koronan saanutta ihmistä vuorokaudessa, niin spekulaatio siitä oliko korona oleellinen tekijä, on jo absurdia. Niin paljon kun on ollutkin yritystä astua älyllisyyden tielle, ollaan nyt tekoälykkyyden tiellä, ja mietin vaan, miten Vastavalkea keplottelee irti väärälle polulle eksyneestä journalismistaan. Pakkohan sen on jossakin kohtaa myöntää että pandemia on todellinen ja nitistää huonokuntoiset ja haperot keskuudestamme ilman mitään armoa.

hautuumaa
menee normi kausi-influenssa -vaihtelun piikkiin on tässä kohtaa enemmän kuin hoopoa Vastavalkealta. Niin paljon kun olenkin tottunut heitä kunnioittamaan niin nyt on nettikaveruuden nimissä sanaottava että todellisuus on tainnut yllättää ja pahasti.

Päivän postiviiset ovat Antti Heikkilän facebook- sivut joka valisti meitä C- ja D-vitamiinin merkityksistä ja on sivunnut sitäkin, olisiko malarialääkkeestä jotain apua kansainvälisissä mitoissa. Muuten Heikkilä kirjoittelee mitä haluaa; ruokareseptejä, vaimonsa muistamisia ym yleistä, ja se virta joka oli voimissaan sika-influenssan aikaan, on hiipunut. Heikkilällä on selvästi ikää. Tulee dejavu kun odottelin 90-luvulla telkkarista Solzenitsynin haastattelua ja aattelin että nyt tulee kovaa tietoa neuvostoajan rikoksista ja keskitysleireistä. Silloin jo yli kahdeksankymppinen Solzenitsyn tuntui enää olevan kiinnostunut salaman halkaisemasta puusta pihapiirissään. Ikä tekee sellaista ja mielellään sitä jättää jo taistot nuoremmilleen. En minä tätä pahalla. Heikkilällä on kovat näytöt ja meriitit ennestään ja kannuksensa ansainnut, joten voi hyvin omatunnoin olla eläkeherrana.


Tsekkasin myös Sanden blogia. Siinä on ansaittu kirjoitus EU-tason toimenpiteistä jotka jäävät mieleen siitä, että niitä ei ole. Eikä ole paljoa Natokaan kunnostautunut. Oikeastaan tämän kriisin aikana koko EUn olisi voinut korvata puisella buddha-patsaalla eikä kukaan eroa olisi huomannut. Pääteemanaan Sande on ottanut valistusasenteen, ja varoittelee levittämästä koronaa julkisilla paikoilla. Tottahan se on, että tarttuntamääristä päätellen seassamme kuljeksii muutama hiippari jotka näitä uusia esiintyvyyksiä aikaansaavat. Sande tekeekin nyt arvokasta työtä tällä saralla.

Sanden blogi on tunnettu suorasukaisesta asenteestaan, ja kritisoi mitä ja ketä tahansa tarvittaessa, joten kundi on tietyssä kulttimaineessa. Pakko kuitenkin on havaita, kuten olen aiemminkin huomannut, että sen takana on ihan teräväpäinen ja tervehenkinen tyyppi jolle voi ainakin tässä yhteydessä jakaa kiitokset (mitalia kun en voi antaa) yhteisessä taistelussamme.

Yksi alakulttuuri on tietenkin rokotevastaiset piirit, ja tunnustan etten itsekään ole kaikkein rokotemielteisin tyyppi, mitä tulee erinäisiin hämärärokotteisiin, joita BigPharma tässä on viime vuosina jaellut. Se keskittyy jo huomiseen eli pelotteluun tulevasta koronarokotteesta ja käyttää näitä tuttuja BillGates -meemejä propagandassaan. On tietenkin totta että kiireessä kehitetty rokote, joka tuskin läpikäy normaaleja varovaisuusperiaatteita, voi oikeasti olla jonkinsortin riski. Jos ei muussa, niin sisältämässään lisätehosteissa (alumiiniliuos) tai se saattaa sisältää elävää virusta jolloin rokote on itsessään pandemia.

Toisaalta vaakakupissa painaa että yhteiskunnat eivät palaa normaalitilaan ennen kuin väestöpohjan immuniteetti on tietyllä tasolla, ja mehän emme edes tiedä voiko immuniteetin hankkia luomuna, joten rokote on loogisesti tällä hetkellä ainoa järkevä ja seesteinen vaihtoehto. Tietenkin kaikkia rokotteita on aina punnittava tarkoitusperiään vasten. Tällä hetkellä spekulointi olemattomasta rokotteesta on tietenkin turhaa ja ajankohtaista vasta kun se ilmaantuu. Eihän sekään poisuljettua vaikka silloin olisi jo itse tautikin kadonnut. Itse en välttämättä ajatellut rokotetta ottaa edes pakotettuna, mutta luulen että siitä rokotteesta käydään niin kovaa kilpaa, että pakkorokotuksiin tuskin voidaan edes mennä.

Mitään NewAge -piirien keskinäistä kerhoa en ole nähnyt, mutta pahinkin homeopaatti suosittelee lääkäriä heti kun oireita ilmaantuu.

Sananen vielä Sinikiven linjasta. Minähän seison jylhästi hallituspolitiikan takana joka on jo näyttänyt osaamisensa. Enää ei voi puhua pelkästään talvisodan hengestä vaan tartuntamäärien pienuus antaa pian oikeuden puhua jo talvisodan ihmeestä. On tämä vaan kova kansa. Nykypolvet eivät yhtään häviä asenteessaan vaarivainaalleen.

teho osasto
Se että meillä ei ole näin, siitä on kiittäminen maan hallitusta ja sen pääministeriä. Sekä tietenkin kaikkia niitä kansakuntamme rivisotilaita jotka tottelevat. Eivät persumaisesti heittäydy riitaojiksi vaan Antti Rokaksi ja pysäyttävät vihollisen siellä missä näkevät. Yhtenä rintamana. 

Suurimmat sankarit tässä maassa tuntuu olevan naissukupuoli, joka tottelee annettuja määräyksiä, ei roiku netissä arvostelemassa päättäjiä, ja pitää huolen suojatoimenpiteistä tinkimättä. On kuin heidän vyöhönsä olisi kirjoitettu: uskollisuus on kunniani! Niin sitä pitää.

Voi miehiäkin kehua, eivät he sen huonompia ole, mutta heidän mainettaan syövät nämä setämiehet ja perusuomalaisten änkyrä-osasto, jotka onneksi määrällisesti eivät ole isoja mutta sitäkin äänekkäämpiä.

Vihollisen tarkoitus on aina saada vihollismaan hallitus vaihdettua mieleisekseen, asia jonka Sun Tzu sotataidon opissaan opetti jo tuhansia vuosia sitten. Sen vuoksi hallituksia, presidenttejä tai ylipäälliköitä ei koskaan vaihdeta kesken taistelun. Yhdysvalloissa ei pidetä edes vaaleja sotapresidenttien aikaan. Virus ei tietenkään piittaa millainen hallitusvaihdos pitäisi olla, mutta olisi varmaan hyvillään vaihdoksen aiheuttamasta johtamiskatkoksesta. Aivan ilahtuneita nämä oikeistojuntturat olisivat koska tätä taustaa vasten ovat epäsolidaarisia yhteisiä ponnistuksia kohtaan, suorastaan avoimen epäisänmaallisia. Persujen kansanedustajat ovat ainakin hetkellisesti hiljentyneet, ilmeisesti Halla-aho on vetänyt yhtäläisyysmerkit puoluekannatuksen ja vallitsevan myyräntyön välille, joten on pannut suut suppuun. Kenttäväki kyllä keuhkoaa.

Osaltaan vaikuttaa sekin että jos naisväestö (ja valtaosa miehistäkin) on terästä ja synnynnäistä rekryyttiä niin nämä miehet kunnostautuvat marinallaan, kitinällä ja setämiesten kiukuttelulla. Kun minä olin sotaväessä aikanaan niin opin, että huonompikuntoiset aloittavat ensimmäisenä marinansa metsämarssin pituudesta. Nyt ei olla metsämarssilla vaan vaaditaan henkistä kanttia. Mutta jos on sisäistä pumpulia, selkäranka kuin vesivelliä sukassa ja muutenkin kulkee lastenlimsalla niin mitä sitä muuta voi tehdä kuin kitistä päivät pitkät kuinka kaikki on huomoa, tyhmää ja väärinjohdettua.

Saattaaksemme talvisodan ihmeen loppuunsa, on tämä väestönosa vaiennettava kuin nuo viruslingotkin keskuudessamme on etsittävä ja pantava karanteeniin. Molemmat ovat vahingollisia kokonaiskuvan kannalta.

Jukkis
Gravatar
Fenix
Juhnu said :
Jotenkin tuntuu, että emme tiedä jotain oleellista tämän taudin piirteistä. Jokin asia ei vain täsmää.


Täysin samaa mieltä. Turvasuosituksetkin mitä sattuu. Ensin puhuttiin yhden metrin turvaväleistä, nyt kahden metrin. On kuitenkin Stutkimuksia, että pitää olla kahdeksan metrin turvavälit jos haluaa olla virukselta suojassa. Samaan aikaan ei ole ongelma kuljettaa takseissa tartunnan saaneita ja heti perään muuta porukkaa...

Gravatar
jeps
tota digitaalista seurausta lobbaa nyt jokainen neoliberaali joka haluaa urallaan paasta joskus eteenpain.

onhan niita ihmisia historian aikana merkitty useampia kertoja vaan ei siita ole ikina mitaan hyvaa seurannut.

Gravatar
Juhnu
jukkis said :
Ehkä meiltä puuttuu kenttätyöryhmä joka jäljittäisi yksittäisiä viruslevittäjiä kuin yksityisetsivät ikään. Täällä tampereella, jonka lukemat tunnen parhaiten, epäilen että kaduilla kulkee n. 15 tartuttajaa.


Jotenkin tuntuu, että emme tiedä jotain oleellista tämän taudin piirteistä. Jokin asia ei vain täsmää. Itse veikkaan taudin jo menneen aikaisemmin Suomen läpi, mielestäni sitä ei enää olisi ollut mahdollista pysäyttää näin hyvin siinä vaiheessa, kun rajoituksiin ryhdyttiin. Lomaliikenne Suomen sisäisesti ja ulkoisesti oli kuitenkin tapahtunut hiihtolomien aikana jo. Ei nämä rajoitukset pitäisi purra millään mielestäni näin hyvin tai sitten viranomaisten tiedotteet on pahasti pielessä. Itse veikkaan sairauden käyneen läpi Suomen jo joulukuusta alkaen. Hiihtolomien jälkeen se saavuttaa nyt vasta riskiryhmään kuuluvat ja tulee kuolleitakin. Onkohan joulukuussa vielä edes testattu onko esim. kuolleilla vanhuksilla ollut korona.

Gravatar
Juhnu
Koskahan noitten viruslinkojen eli oireettomien testaus sitten aloitetaan? Olis varmaan kannattanut aloittaa ensin niistä jotka ovat tekemisissä riskiryhmien kanssa. Töihin vaan sairaalaan ulkomaan lomareissulta tultua. N. 120 ortopediä vissiin tajuttiin jo laittaa karanteeniin Lapista tultuaan, pakko oli sinne seminaariin päästää ja taas yksi vain oli sairastunut. Pienet kuolinluvut ovat normi kansalaisten aikaansaannosta. Jos viranomaiset olisivat alussa mainituissa asioissa käyttäneet vähänkin järkeä, mitään vastaavanlaisia rajoituksia ei tällähetkellä tarvittaisi.
Gravatar
jukkis
Ehkä meiltä puuttuu kenttätyöryhmä joka jäljittäisi yksittäisiä viruslevittäjiä kuin yksityisetsivät ikään. Täällä tampereella, jonka lukemat tunnen parhaiten, epäilen että kaduilla kulkee n. 15 tartuttajaa.
Gravatar
juppe
Ei meillä oo aikaa tollaseen, koska hallituksessa ja oppositiossa tykätään puhua digitalisaatiosta. Se on jotenkin tosi fantsua, vaikka käytännössä se olis vaan puhelimeen ladattava appi, minkä tekeminen pakolliseks veis vuosia kun perustuslaki pitäis panna uusiks.

Tämmönen low tech -ratkasu, missä tartuttajia jäljitetään ilman digitaalia, ei oo tarpeeks populistinen, niin että sille tielle ei sitten voida lähteä. Joku testausasema, missä jokanen vois käydä, olis kyllä toimiva ratkasu, mutta siitä puuttuu se jokin, millä tyhmä poliitikko voi leikkiä itteään älykkäämpää.

Gravatar
juppe
Metsäläisethän tässä on taas kerran ongelma, koska päivän uutinenkin kertoo, että kaikista mahollisista paikoista Etelä-Pohja on nyt nopeimmin kehittyvä tartunta-alue.

Ne on luullu olevansa itte turvassa kun Uudenmaan väestön oma-aktiivisuutta käytetään hyväks. Pannaan se kiinni niin ei tarvii lopettaa ees nuuskarallia, koska olis liikaa vaadittu, että juntti pärjäis muutaman viikon ilman.

Ei mee kauan ennen kun pohjosessa aletaan kaivaa joukkohautoja ja mankua etelästä apua terveydenhuoltoon, mutta vielä vähän aikaan siellä on varaa leikkiä, että riittää kun haukkuu muita ja elää itte pellossa.

Piilota kommentointilomake