Niin vaan kävi että kateissaololleni löytyi selitys. Tekemässä elokuvaa. Tiettävästi ohjaajaurani viimeisiä. Tämähän piti purkittaa jo kaksi vuotta sitten, mutta jonkinlainen saatanallinen kirous leijui sen päällä ja se saatiin tehtyä vasta nyt. Onko sitten kypsyttely hyvästä vai pahasta, sen näkee sitten.


saapuminen
Dramaattinen sisääntulo. Yllättäen joku ilmaantuu mutanttimetsästä kolmoshangaarin ovelle.

Tällä kertaa oli rutosti onnea mukana, joten aurinko paistaa taas. Kiitos koronan, ei noilla näyttelijöillä töitä ole liikaa, kun tuotannot on olleet kaikkialla jäissä, niin väkeä ilmaantui eikä kukaan perunut. Tai siis yksi perui syystä että oli ja on karanteenissa ja ilmeisesti oireinen, mutta sekään ei ollut iso vahinko, koska alkujaan oli sitä itelleni pedannut. Sitten vaan ykskaks kyllästy näyttelemiseen joten hankin ittelleni sijaisen. Kohtalo kumminkin oli päättänyt että mun se tarttee tehdä.

bimbo robotti
Bimborobotti strippaamassa. Näitä voi tulevaisuudessa ostaa pornokaupoista; ne lempii ja mielistelee omistajaansa, Rehellisesti sanoen, aivan uskomaton roolisuoritus. Itte neuvoin jäljitteleen liikkeissä sitä StarWarsin peltiukkoa, mutta sehän veti liikkeet mun neuvoa paremmin. Niin ammattimaista ettei räpyttäny silmiäänkään kertaakaan. Nyt tuli pestattua täysin oikea ihminen oikeaan rooliin. Tällänen hahmo vois mennä vaikka johonkin Putous -ohjelmaan.

Olin vähän orientoitunut että se tullaan tekemään jossain autotallissa mahdollisimman pienessä tilassa. Koetin tuossa vuokrailla tehdashalleja Helsingin suunnasta, jolloin sai yleensä kuulla että minimivuokra-aika on 2kk ja vuokrahinta lasketaan tuhansissa. Itte oon oppinut että Riihimäen pohjoispuolelta kun alkaa hankkiin, niitä alkaa saada muutamalla satasella. Tosin nyt ei tarvinnut sitäkään, sillä tutut Parkanosta sanoivat että heillä on hehtaarikaupalla tyhjää tehdastilaa joissa on kaikenlaista ruokalaa, pukuhuonetta, vessoja, isoja ja pieniä halleja, baaritilat ja vaikka mitä. Kolkkoja, ikkunattomia, kaikuvia, sementinharmaita ja pölyisiä tiloja. Täynnä metalliromua. Täydellistä, en perfecto. Eikä rahasta puhuttu mitään kunnes otin itse puheeksi. Ei kehtaa ihan vaan käyttää ihmisiä.

saneeraaja
Saneeraajan viesti on selvä; huonot uutiset että saatte kaikki välittömästi potkut! Hyvät uutiset että tapasin eilen discossa tosi kuuman mimmin...cha cha cha. Joskus pienet sivuroolit vaan voi varastaa koko elokuvan, tämä oli sen verran tuima esitys, että jää varmasti katsojan mieleen.


Sillä isäntäpari oli mitä mukavinta sorttia. Isäntä jeesas ja hankki tavaraa pyytämättä eteen. Kaikkea ei voinut edes käyttää koska aikataulu ei enää antanut myöten. Muun muassa savustuspönttö elektroniikkaromun seassa oli mitä ehdoin atomipommi - ja joka jäi hyödyntämättä. Minä nukuin ypöyksin tyhjässä hallissa olevassa matkailuautossa. Seuranani samassa hallissa oli legendaarisen ritari Ässän KITT -auto. Mistä lie automessuilta aikanaan kulkenut, mutta niin aito, että jo pelkällä ratilla, joka oli enemmän ruoti kun ratti, tuskin saa ajaa maanteillä. Sen tiedän siitä että kun sen käynnisti, moottori veti korvat lukkoon. Yöllä se alkoi toimimaan itsekseen, parkit jäi vissiin päälle esittelykierroksen jälkeen, ja se pyöritti niitä valoja etusäleikössä ja piti vouvaavaa ääntä. Siitä mulla on kyllä sen tuhannen kuvaa, jota en tässä yhteydessä esittele, ja erityisesti KITTin sisältä jossa oli ties mitä tutkamonitoria, joka varoittaa lähestyvästä ohjuksesta.

green mutanttiplaneetta
Jukkiksen Green-studio. On meinaan omistuksessa sekä 3 x 6m että 2x7 m vihreetä kangasta. Kyllä näillä efektit syntyy ja taustalle pelottava mutanttimetsä. Suuria saniaispuita, jättiläisnokkosia ja ruttojuuria.. paljon ruttojuuria.

Kaikki meni suht mutkattomasti kuten yleensä. Pieni aikataulullinen ongelma tuli siitä, että turhaan koetin rakentaa kimppakyytejä, kun tyypit on niin urbaaneja, että haluavat tulla omilla autoillaan. Kävi vähän kukkaron päälle koska olen tavannut aina matkakulut korvata, mutta se nyt ei montaa kymppiä ollut. Sen sijaan toinen ongelma tuli. Yksi pääsi lähtemään niin myöhään että meinasi jo nukahtaa rattiin ja jouduin sitä päivystään aamuyhteen saakka, toinen soittaa tulevansa vähän myöhässä, kolmas ilmoittaa että moottorivalo palaa. Neljäs soittaa olevansa teollisuustiellä maaliikennekeskuksen kohdalla. Pakko oli kysyä missä kaupungissa oot? Tampereella, kuului vastaus. - Pitäs olla Parkanon teollisuustiellä.
- Jaa...?
Ymmärrettävästi aikataulut ei sit menneet ihan kun strömssöössä.

kaivos robotti
Sankaritar ohittaa enemmän tai vähemmän sammutettuja kaivosrobotteja. Lupaan että vaikka ellusta tulis muuten ihan paska, tämä kohtaus tulee toimimaan.

paljon hyvääkin. Ekaa kertaa tajusin että lavasteiden puolesta tästä voi tulla tosi heavymetal -leffa tyyliin terminatori2. Sillä kaikki oli metallia, betonia, järeitä hissejä ja nosto-ovia. Uskottavia toimistotiloja täynnä papereita pursuavia kansioita ja ylipäänsä uskottavaa. Sitten tuli se häkkihalli. Joitain pakoputkia niissä on kai aikanaan ollut ja oikein kiro pääsi suusta, kun ei tajunnu tehdä tästä vankilaplaneetta -elokuvaa. Sit vaan välähti että kun ollaan mutanttiplaneetalla, voihan siellä olla mutanttihalli, joka on täynnä pyydystettyjä mutantteja. Isännän poikahan halusi olla mutantti, ja sana kun kiersi, niin kyllähän noita innokkaita pikkupoikia sit löyty enemmänkin. Aika tiukka kohtaus siitä tulee jos saa vaan kuvasa näkyvät tennarit ja pikkusormet deletoitua.

Ehdoton bomus että sieltä löyty kellaritasosta joku ihme luola, jonka toinen seinä oli raakasementtiä ja toinen kalliota. Eikä edes mikään pieni tila. Olen meinaan kärvistellyt tuon kaivoskohtauksen kanssa vuositolkulla. Alkujaan aattelin, että niin vaivalloista kun onkin, voitas mennä johonkin museokaivokseen, mutta sitten kuulin että niissä on pakko olla kypärä päässä, ei siis onnistu. Viimeisin suunnitelma oli, että kaveri joka koluaa Norjan suljettuja kaivostunneleita, ottaa mulle sieltä kuvaa ja videota jotka koetan sit trikata. Onnistuen mitenkuten. Nyt meni samalla hinnalla yli puolet kaivoskohtauksesta ihan kun pyytämättä, ja norjalaiskuvia voi käyttää vaikka välikuvina. Tyytyväisyyttäni ei voi kuvata. Jännitys tuli siitä että luolaan vei metalliovi johon kellään ei ollut avainta. Jos se loksahtaisi lukkoon, siellähän oltaisiin. Vielä kun piti saada kuva siitä suunnasta, piti se painaa hikikarpalo päässä milliä vaille kiinni, hermostuttihan se vähän koko sakkia. Tosin isäntä oli pannu sen reikeliin mutta kuka hullu sellaista riskiä ottaisi. Varsinkin kun asiaa ei voinut testata koska sitä sai yhtä vähän auki ulko- kuin sisäpuolelta. Hyvin se kumminkin onnistu ja lupaan että hyvän musan kanssa siitä tulee oiva kummitusmainen juttu. Mikä kaikkein parhainta, löyty vielä toimiva tavarahissikin joten kaivoshissikin meni kun ohimennen.

vessoja siivoten
Sinä Siinä! Vessoja siivoamaan!

Vieressä oli shellikin joka oli auki 24h. Kävin yöllä ostaan vichypullon ja kiistatta niillä kulmilla on aikas kovan näköstä porukkaa, aitoine raggariautoineen kaikkineen. Ei viittis ruveta suuta soittaan. Toiset nukku jo. Kiistatta viimeiset kuvaukset oli totaalista puuroa. Kaikki niin uberväsyneitä että mikään ei oikein enää sujunut ja pakko oli lopettaa. Ei kylläkään ollut väysymyksestä vaan sanojen sekoamisesta kii kun naisnäyttelijä sano että "koko ikäni oon ollu yhtiön vittu" mutta kai me sit oltiin, kun ei sille kauheesti jaksanu nauraa eikä siitä tullu sitä filmipaikan yleistä vitsiä.

mutantti halli
Mutanttihalli

20 tuntia siellä painettiin ja sillä pitäs saada tunti elokuvaa. Hyvää elokuvaa. Tässä ei ole suinkaan kehittyny yhtään mutta kun saa tollasen paikan joka on kun lottovotto niin eihän sitä voi epäonnistua vaikka kuinka yrittäisi. Viikon päästä 10h ulkokuvausta niin alkaa olla puolisentoista tuntia kasassa.

Jukkis
Gravatar
juppe
Alkaahan sitä apua löytyyn kun tekee muutaman leffan, joista näkyy, ettei oo vaan joku wannabe vaan pystyy keksiin oman tarinan.

Kauhujutut kyllä kiinnostaa suomalaisia kovasti, mutta käsikirjotukset on selkeesti ongelma kun hyvää ei taho syntyä. Se on vaan liian erilaista kun se niitten draama, mitä niitten naapurit ei ymmärrä kun se on läheisempää sukua jollekin kiinalaiselle nukketeatterille kun länsimaiselle taiteelle. Muumitkin on iso juttu Japanissa kun nää on onnistunut kehittään animen uudelleen.

Gravatar
juppe
Vaikee kyllä arvata, että mitä nää prioneista ajattelee, mutta on kummiskin aika poikkeuksellista, että joku yleensä tekee kauhuscifiä, missä on oikee tarinakin, ja pääroolien jakaminen naisille menee vielä oudommaks.

Ei ollu välttämättä huono päätös panna ne JuuTuubiin kaikkien katottavaks, vaikka niistä näkyy kyllä selvästi, että pituutta on budjettiin nähen vähän turhan paljon.

Piilota kommentointilomake