Viimeinen kuvauspäivä ja virheiden suma. Aina se alituinen kiire ja sateen uhka takasi, ettei sitä menty kun juosten kusemalla. Asiaa ei ainakaan auttanut tuulenhumina joka otti äänityspuomiin ja repliikit sai sanoa uudestaan ja uudestaan.


Onpahan kumminkin se viimeisin kuvauspäivä takana. Ulkokuvauksia. Paras paikkahan missä voi olla ulkoplaneetan maisemissa on tietenkin Tampereen Mustavuoren monttu. Sen kalliokiipeilyseinämä on mitä parhain lavaste, tai olisi, ellei jotkut vandaalit olisi sitä spreijanneet ja sen myötä pilanneet kenties parhaan kuvauspaikan, jossa sentään on ammoin tehty kaikenlaista musavideoista alkaen. Tuumailin tätä jo toista vuotta sitten ja vasta nyt tuli sekin murhe ajankohtaiseksi. Mietin sitten hankkisinko noita maalinpoistajia? Nehän on nykyisin semmoisia että ne vaan suihkutetaan ja minuutin päästä pyyhkästään rätillä pois, mutta kun siellä kävin takaviikkoina, alkaa niitä olla jo liikaa ja sutattu tila on n. 2 x 10m joten sitä mietti digitaalisia vaihtoehtoja. Loppujen lopuksi kamera vain vältteli kyseistä seinämää ja siinä menetti samalla oivan kuvaustaustan.

mustavuori1
Onhan se kiistatta vähän tönkkö ja halpa päähirviö mutta silti sillä mennään.

Minullahan ei ole mitään hyvää sanottavaa spreijauksista. Ne on 99.99% teinien kömpelöitä ja typeriä suttauksia, jotka eivät pohjaa muuhun kuin koristeltuihin kirjaimiin. Joka on käynyt keski-euroopassa ja nähnyt sitä oikeaa taidetta muureissa ja jalkakäytävillä, jossa saattaa olla muureissa uskottavan näköisiä ovia ja jalkakäytävällä kaikenlaisia monalisoja, tajuaa tasoeron. Jos joku olisi tuohonkin kiviseinään maalannut vaikka mitä uskottavimman näköisen kaivosaukon, se olisi ollut jotakin. Valitettavasti meidän katutaiteilijamme eivät ole taiteilijoita ensinkään eivätkä koskaan kehity omaa nimikirjoitustaan pidemmälle. Sanonkin tämän nyt teille spreijaajat: olette taiteellisia luusereita ja sellaisina pysytte.

Yhtä kaikki. Tämähän oli viimeinen kesä kun siellä voi jotain tehdä. Mesta on myyty joksikin urheilukeskukseksi. Hylätty hiihtomäkikin oli avattu joksikin ihme pyöräilyradaksi jossa huimapäät tulee sitä alas. Minähän en sitä tiennyt, ja kun mentiin mäki ylös ja alas, sanomista tuli molemmilla kerroilla. Jouduin pyytelemään vuolaasti anteeksi. Olisihan siellä keskellä saanut kävelläkin nurmea pitkin ja joku tuulipusakkamimmi tuli sen ylös, puhalsi kerran ja jatkoi matkaansa. Minut koko mäki meinasi tappaa. Siinähän olisi ollut heti idän puolella se metsikkö, joka on täynnä vanhoja punakaartilaisten juoksuhautoja. Hyvä paikka pistää konekivääri. Nokian puolelta ei ainakaan valkoiset tule koska mustavuori on niin korkea, ettei voi oikein ampua takaisinkaan.

mustavuori2
Ollaan kavuttu Mustavuoren päälle ja tuskaisat ilmeet on sitten sen mukaiset.

Kyllä se siitä. Kun kaikki jää aina omaan varaani, päädytään nopeimpaan ja helpoimpaan ratkaisuun. Toista vuotta kun mietti sitä päähirviötä, se nyt sitten oli joku siellä sisässä gorillanpuvussa a´la pilailukauppa, pyövelinhuppu ja hitsilasit. Uskon kyllä että naivin lopputuloksen voi korjata panemalla äänitehosteeksi kuningasleijonan murinaa ja jos ei auta, niin murinaa tyrannosaurukselta. Sellaista jonka syvä murina menee suoraan munaskuihin ja vetoaa katsojakunnan alitajuisiin primitiivisiin pelkotiloihin. Nehän on meidän geeneissämme edelleen.

Ulkokuvauksissa on aina se sää. Puolipilvinen tarkoitti että aurinko kyllä tuikki, mutta pahaenteisen mustat pilvet lipuivat seassa, joskin aina onnekkaasti ohittivat montun oikealta tai vasemmalta. Vain kaksi kuuroa nähtiin päivän aikana, ja nekin vain muutaman minuutin mittaisina. Pahaksi onneksi juuri siihen kohtaan jolloin minun kuin muutaman muunkin piti möyriä märässä sorassa, joka tietenkään ei ole mieltäylentävää.

Aika paljon jouduin aikataulullisesti jättämään kohtauksia pois, ja se kostautuu pituudessa. Toinen oli juostenkusten -tekniikka joka näkyy laadussa. Kolmas on ilmiömäinen kykyni lintsata toteamalla vain että tehdään efektinä. Noh, se on sitten pakko tehdä, ei siinä mikään auta. Eikä se mikään ihmelaite ole se efekti. Opin tuossa että vihreät sukkahousut eivät kadota jalkoja vaan aina jää jotain ääriviivan tapaista. Kuvan jakaminen eli croppaaminen tuntuu jättävän aina viivan keskelle, vaikka kuinka pehmentäisi. GreenScreen kuvissa näyttelijän vartaloa pitkin matelee jokin salaperäinen vihreä reunus, joka ei tunnu lähtevän millään, vaikka kuinka tekisi kuten ohjeistetaan. Tässä on muutenkin kahden vaiheilla. Toisaalta se on parempi mitä vähemmän kikkailee mutta toisaalta sci-fi -elokuvassa ne efektit on se aa ja oo. Paljon kehuja kumminkin tuli teleportaatiolaitteesta jonka tein malliksi ja näytin porukoille. Koko laservalo -efekti oli sellaisenaan windows kympin videoeditorin 3D -kirjastosta. Näyttää kehuista päätellen siltä, että monikaan ei ole siihen tutustunut, joten sillä mennään.

mustavuori3
Mikä on sen ihanampaa kun että sade piiskaa, joka paikka on märkää ja pitäisi mennä kaatuilemaan läpimärkään soraan?

Seuraava erä on sitten mennä mulimaan. Kun sitä mietti miltä näyttää vieraan planeetan pinta niin vastaus oli siinä, miltä maailma näyttäisi 10cm kokoisena kun nurmikkokin on miehenkorkuinen heinikko. Nyt pitää alkaa siitä rämeestä. Katselin tohloppijärven rannassa olevaa kaislikkoa että siinä on oiva sinilevämatto jo kellumassa. Ostin sitä varten tuurin kyläkaupasta kolmella kympillä kännykkäjalustan ja pidin sitä hyvänä kauppana kun vastaava olisi maksanut ideaparkissa 70e. Sinne vaan mulimaan jalustan kanssa ja lyijykynällä tekemään pyörteitä johon saa näyttelijät liitettyä. Pitäis vaan mennä nyt heti kun veden lämpötila on säällistä laatua, minuahan ei muuten saa tekemälläkään alle 17 asteen veteen. Sitten on seuraava etappi hämeenkyrön pappilan liepeille jossa kasvaa pellollinen ruttojuurta jota parempaa metsää ei sitten olekaan. Mutta sormi jo syhyää epävirallisen trailerin puolesta. Jostain syystä nämä tekemäni sutut ovat aina olleet parempia kun ne ammatilla ja vaivalla tehdyt oikeat trailerit.

Jukkis
Gravatar
Juppa
Voi kai tota hirviötä parannella editorissa. Jos löytyy vaikka valokaariefekti niin niitä voi laittaa niin paljon, ettei sitä paljon näy alta. Värejä ja valosuutta pystyy kanssa säätään overiks asti, niin että se vois olla jotain sellasta kun korni predator vision.
Piilota kommentointilomake