Juuh. Tämä sunnuntai menikin sitten traileria väsätessä ja kun kerran innostuin, teinkin sen loppuun asti samantein. Kyse siis allekirjoittaneen tulevasta kokopitkästä elokuvasta jota olen - ainakin itselleni - ehtinyt hehkutella omana mestaristeoksena. Sellaiset on aina ja poikkeuksetta tieteiselokuvia, sillä kunnon sci-fi on aina poikaa, eikä niitä ole koskaan liikaa.


Joten ei muuta kun traileria jo katteleen. Jos piditte näkemästänne, sen saa kertoa mutta jos ette pitäneet, sitä ei tarvitse kertoa. En minä nyt tälläisen työmäärän jälkeen kaipaa erikseen mitään mielenpahoitusta. Tosin olen oppinut että keskiverto elokuvakuluttaja olettaa automaattisesti, että kaikki elokuvat on aina hollywood -tasoa ja sen nyt käsittää kun on eläissään ollut vain kuluttaja. Nykyisin, syystä jota en tiedä, jopa elokuva-arvostelijat on ottaneet saman linjan. Ja jopa musiikki-arvostelijat. Lukaisin kerran kun joku janttura jossain musiikkilehdessä teilas jonkun pikkukaupungin hevibändin ihan vaan vertaamalla miten huonoa se on, jos vertaa amerikkalaisiin megasuper -yhtyeisiin, jotka viipyy studiossakin yleensä vuoden pari miksaillen soundejaan kohdilleen. Täytyy siis osata olla varovainen kenen päästää julkisesti hengentuotteistaan sanomaan mitään.

Onhan se toki totta että homma on kuvattu yhden viikonlopun aikana ja päälle parit irtopäivät. Budjetti on heilunut tuhannen euron hujakoilla ja sekin koostuu pitkälti siitä, että olen tavannut maksaa paikalletulijoille aina bensarahat. Koska kyseessä on tieteiselokuva joka sijoittuu kokonaan toiselle planeetalle, on sitten tarvinnut tuota efektintekotaitoakin. Siitähän en tiennyt ennalta mitään ja samalla kun niitä on tehnyt, on tullut myös opeteltua. Yllättävän monet greenScreen -kuvaukset on menny vituralleen paikanpäällä liian huonon valaistuksen, heijastumien tai muun syyn takia. Korjata on pitänyt monta klippiä, itse asiassa kaikki. Hahmot on läpinäkyviä, niitä kiertää vihreä reunus ja paidat hohkaa jotain rakeisuutta. Sitten kun on vaan aikansa väännellyt väri- ja valoisuustasoja niin ykskaks löyty oikea hanikka. Ja kun puolivälissä työtään löytää sen oikean hankikan, kaikki tehdytkin pitää korjata. Ainakin neljä kertaa olen tehnyt kaiken alusta asti.

mutanttihalli
Elokuvassa vilahtaa kaivostehtaan mutanttihalli joka on niinku täynnänsä pyydystettyjä mutantteja. Avustajien pikkulapset oli enemmän kun innoissaan saadessaan kolistella häkkejä jotta saadaan äänisoundia. On kai aikas selvää ettei mutantteja voi itse elokuvassa näyttää, ainakin jos ne näyttää pikkupojilta batman -naamarit päässään. Arvaan kyllä että ensi-illan tienoilla, jolloin katsomon täyttää pojankoltiaiset, pettymyksen maku on suolainen. Ihan tässä tuntee itsensä kusipääksi jo nyt.

En minä näistä niin ota. Luonteeltani edelleen laiska ja suurpiirteinen. Minä uskon tarinaan että jos vaan se on hyvä, niin pienet mokat anteeksiannetaan tai jää huomaamatta. Parhaat tarinat tulevat aina kirjailijoilta. Jos te kattotte parhaita elokuvia mitä tiedätte ja mistä on tullu kassamagneetteja niin huomaatte että valtaosa niistä, ellei lähes kaikki, pohjaa johonkin romaaniin. Se vaan on näin että kirjailijat on edelleen parempia kun varsinaiset käsikirjoittajat ja arvatkaa mitä - minä satun olemaan kirjailija. Ei kukaan sano että teen huonoja tarinoita mutta toki vedän niin omalla linjallani ja omaperäisesti, ettei niistä massojen suurta hupia ole koskaan tullut. Tosin viime vuosina olen hissuksiin alkanut kehittymään vähän viihteellisempäänkin suuntaan, eli kosiskeleen isompia katsojalukuja kun mitä pelkät alakulttuuri-genret voi tarjota. Toivotaan nyt että tässä olis viimeinkin se jonkinlainen läpimurron näköinen, ainakin katsojamäärien puolesta.

Nimen keksin ihan äsken. Alkuunsa työnimenä oli mutanttiplaneetta mutta se on liian B-elokuvan kuulonen jopa mun korvaani vaikkei tässä mitään huipputyötä tehdäkään. Keksin sitten ton Pako Kaivosplaneetalta kun siitähän elokuvassa tulee oleen kysymyksin. Lisäksi se tuo kierosti mieleen alansa klassikkoteoksen "Pako NewYorkista" ja kaikki aattelee nyt että kun se oli hyvä, niin varmasti tääkin on sitten kattomisen arvonen. Toivotaan että mahdollisimman moni menis lankaan!


Tästä nyt voi kattella trailerin ensi nälkään:


Muuten ei mulla tästä nyt enempiä. Koetan vielä joulunpyhät korjailla pahimpia mokia kun nuo viidakkokohtaukset vei koko syksyn ympäripyöreitä päiviä. Vien sen leikattavaksi Helsinkiin ilmeisemmin tammikuun puolella. Käytän tekosyynä että nythän sinne ei saisi matkustaa ensinkään. Sitten kun se sieltä talven jälkeen palautuu, se menee äänimiehelle korjattavaksi ja musiikintekoon siinä sivussa. Arvelisin että elo- syyskuussa olisi jo katselukunnossakin. Otan pienen erän DVDnä vanhanmallisesti. Juttu on niin että itseään pitää kunnioittaa ja sen takia kiekolle. Youtubeen sitten joskus vuoden kahden päästä ja arvatkaa mitä. Näillä näkymin Jukkis on sitten eläkkeellä elokuvanteosta ja palaa kirjoituskoneen ääreen tekemään kirjoja ainakin muutaman kappaleen. Pitäkää nyt kummiski kiva viisminuuttinen.

Jukkis
Gravatar
Kupla
Heitän vielä yhden lantin pajatsoon...

https://www.youtube.com/watch?v=eV50UfN-JOY

Gravatar
Si be li us
Kansa haukkuu omiaan. Sibeliuksen sukunimi. Miksei kukaan hurrittele Sibeliusta? Se on muuten vanha aasereitten sukunimi Uudenmaalta. Täällä on tosiaan eläny aina kaksi kansaa ja vielä lappalaiset kolmantena.
Svenssonitkin (sukunimessä -son pääte) on meidän veljiä ja alunperin Suomesta Ruotsiin jääkauden jälkeen muuttaneita (Gotlannista Ruotsiin tarkemmin sanottuna, koska aaserit asuivat 1000 vuotta Gotlannissa jääkauden päättymisen jälkeen, josta sitten siirryttiin takaisin Suomeen ja osa muutti Ruotsiin ja osa Tanskaan). Omiamme haukutaan aina joka tapauksessa, koska kaikki ovat Sampon ja Ainon lapsia.

Täällä pohjantähden alla toimi hyvin perseen alla, kun piti saada toinen persposki ilmaan, että pysty istumaan.
Voisin vielä joskus yrittää lukea sen. Alku ei ole imaissut mukaan, kun olen yrittänyt sitä muutaman kerran aloittaa.

Gravatar
juppe
Mä oon seurannu Hesarin yritystä kaataa Väinö Linna jokun nobodyn tieltä, koska se on suomalaisuutta aidoimmillaan. Linna on tällanen mahdoton haaste, koska sen kirjat on kirjotettu huolellisesti, niin että sitä yritettiin aikonaan kaataa ulisemalla, ettei se ollu akateeminen kirjailija vaan pelkkä sorvari. Nyt on sitten tartuttu tähän vanhaan ulinaan ja uusin yritys perustuu siihen, ettei se ollukaan työväenluokan kirjailija vaan yrittäjän poika.

Oikeestaan kaikki hyvät suomalaiset kirjailijat on aikonaan tuomittu ihan paskoiks eikä kulttuuri väki anna niile koskaan anteeksi sitä, että ne on asettanu riman liian korkeelle.

Aleksis Kivikin on petturi kun se ei ollu koko ikäänsä syrjäytyny deeku vaan sillä on ollu joku tällanen salaliittoo muistuttava suhdeverkosto, millä voi vaikka saada näytelmän näyttämölle asti, ettei tarvii vaan pöytälaatikkoon kirjottaa.

Tää on ihan oikeesti niin turha kansa, että sitä on vaikee todeks uskoa.

Piilota kommentointilomake