Jatketaan siitä mihin viimeksi jäätiin. Koronasta. Sillä erolla ettei nyt ole mitään punaista lankaa vaan lähestynpä asiaa niin kun sen itte koen ja olen kokenut. Läpikäydään omat asenteeni, rokotteet ja mitä ajattelen siitä että rajatiedon piirit, jotka minulle ovat aina olleet rakkaat, menee ja pilaa maineensa menemällä Ano Turtiaisen vaalitapahtumaan kimpassa Odininsotureiden kanssa. Lisäksi paljastan olevani ihka aito sotahullu.


Kun kuulin koronasta ensimmäisen kerran kulki ajatus tuttuja latuja. Uudet virukset tapaavat olla tappavia ensivaiheessa kunnes ne mutantoituvat harmittomiksi. Se mitä tapahtui Wuhanissa ja sittemmin Italiassa, sen piti jäädä siihen. Meidän muiden piti vain saada nuhakuume. Pidin näitä vessapaperien ja makaronipussien hamstrausta hivenen hassuinakin. Sillä näin virustaudit toimii ja näin ihmiset toimii. Tulee ja menee.

Sitten tapahtui jotain kummallista. Tappavuus ei laskenutkaan. Sellaista ei ole ennen nähty eikä ihmiskunta tiettävästi ole aiemmin sellaiseen törmännyt. Eikä se ole kokenut sellaistakaan että jokainen variantti on aina edellistään tuhoisampi. Kaikkein vähiten on kokemusta siitä että pelastua ei voi vain sairastamalla se. Niinhän me flunssienkin kanssa. Kun sen talvella sairastaa, ei tarvitse toista kertaa samana talvena pärskiä. Immuniteetti on ihan mukava juttu. Ja kun vähän vetelee vitamiineja alle ei oireidenkaan tarvitse pahat olla. Kaava ei vain toimi tällä kertaa. Korona hyökkää kehoon uudelleen ja uudelleen ja sen lukuisat muunnokset pääsee aina nakertamaan uudestaan. Lyhyesti sanoen, tälläistä ei ole ennen koettu. Olemme aivan uudenlaisen tilanteen edessä.

filosofi
Minä nyt laitoin kuvitukseksi tälläisen filosofin kuin symboloideksani että mun sanottavat on aina syvällisiä ja loppuunpunnittuja. Näin sitä taas ollaan niin itteensä täynnä.

Toki ymmärrän jossain mielessä vähättelijöitä. Vaikea ottaa lusikkaa käteen kokonaan uudenlaisessa tilanteessa koska ihminen hakee vastauksia aina aiemmista kokemuksistaan ja tiedoistaan. Minä vaan käänsin kelkkani kun näin että vanhat kaavat eivät toimi. Tälläistä virusta ei ole aiemmin koettu eikä nähty. Koko ajan on ollut epäilyksen siemen että Trump saattaa olla oikeassa laboratorioviruksesta joka on karannut jostain kiinalaisten biologisen sodankäynnin laitokselta. Näin olen hiljaa mielessäni ajatellut jo pitkän aikaa. Se onko se totta onkin sitten eri asia, mutta liian oikukkaasti koronavirus käyttäytyy suhteessa siihen miten sen pitäisi käyttäytyä.

Kuolleiden laskeminen on hyvä barometri. Kuolema on lopullinen, ja kuoleminen on kiistatonta. On olemassa kaava sairastumisten ja kuolemien välillä. On ylikuolleisuustilastot. Altistavista tekijöistä voidaan laskea jo etukäteenkin jotain. Koska tietoa on paljon netissä, maallikkokin pärjää jos haluaa tutkia asiaa.

Lisäksi meillä kaikilla on silmät päässämme. Osaamme lukea otsikoita. Siinä vaiheessa kun kuolleita kärrätään joukkohautoihin kuorma-autoilla, kun Yhdysvalloissa kuolee koronaan enemmän väkeä kuin 1900-luvun sodissa yhteensä ja kun määrät monessa maassa ylittää influenssakuolleisuudet viisin- tai tätänykyä jo kuusinkertaisesti, asiaa ei voi vähättelemällä vaieta. Näemme tilastoista miten Ruotsissa kuolinluvut tiettyinä kuukausina ylittävät jo legendaarisen espanjantaudin lukemat, ja miten piskuinen Viro jossa koronaa on ollut minimaalisesti, yhtäkkiä pomppaa vain muutamassa viikossa kuolinmäärissään jopa isomman Suomenkin ohi.

Mitä enemmän tyypit jaanaa "ei flunssaa kummempi" -stooria, sen kummallisemmalta se vaikuttaa. Vaikea hypätä siitä kelkasta enää ulos sillä ihminen on luonnostaan tyhmänylpeä eikä halua myöntää olleensa väärässä - tai pikemmin ali-arvioinut koronavirusta. Kasvojenmenetyksen pelko ajaa sitten kiistämään sen mitä ympärillä tapahtuu. Nykymaailmassahan totuuksia voi ostaa kuin kaupan hyllyltä ja jokainen voi muodostaa oman totuutensa. Media vääristelee, koronakuolleisuutta on yliarvioitu, tappaa vain haperimmat vanhukset jne jne on kuultuja juttuja. Alkaa syntyä ihan omanlaisensa yhteisötodellisuus tuonne somemaailman perukoille.


Minä olen hyväntahtoisesti koettanut vetää porukkaa tästä kehityksestä ulos. Ei minua vain kukaan kuuntele. Pääosin siksi että nämä sikiävät tuolta vaihtoehtoväen keskuudesta; esoteerikkojen ja kansalaisaktivistien jotka minulle ovat rakas yhteisö josta tunnen väkeä henkilökohtaisesti. Näen että ovat nolaamassa itseään. Väittämät jossa joutuu loppupelissä umpikujaan, ei ole matkaamisen arvoista. Jotenkin nämä ihmiset olisi tarmokkaammin pitänyt pelastaa omalta itseltään. Miksi marginalisoitua ja eristyä luuloineen, jotka eivät kestä päivänvaloa? Joutua ehdoin tahdoin toisten silmissä tyhmänkirjoihin ja mitä enemmän ja kauemmin sitä jatkaa, sitä vaikeampi sieltä on päästä pois. Olen ollut näkevinäni että aikaa myöten vaihtoehtoväeltä lähtee maine lopullisesti, ja sydäntä särkevää katsella miten se repeää ja vajoaa omiin pohjamutiinsa. Se olisi eri asia jos olisi oikeassa. Silloin on oltava sapere aude - uskallettava olla viisas. Mutta jos se oikeassa olo voidaan todistaa vääräksi monella eri tavalla, on hyvä tarkistaa näkemyksiään.

Taannoinen vapauden puolesta -miekkari oli sitten loppuniitti. Se oli niin hölmöntölmäys jo moraalisessa mielessä. Kun väkeä kuolee kuin kärpäsiä, nämä neropatit vaativat koronarajoitusten poistamista. Sitä ei ole vaikea arvata mitä silloin tapahtuisi, pelkät otsikot Virosta, Brasiliasta ym kertovat sen. En ole nähnyt vielä yhtäkään ymmärtävää viestiä tästä tapahtumasta suurelta yleisöltä, mutta sitäkin enemmän tuohtuneita mielipiteitä. Valtaosa vaikenee kuten kaiken nolon kohdalla. Jos tällä ilmaisulla oli jokin propagandistinen elementti, niin se tuskin oli yleisen halveksunnan saaminen.

Olen seurannut nyt tiiviisti niitä jotka olivat siellä mukana tai komppasivat sivusta. Monet ovat menettäneet liudan facebook -kavereitaan ja ovat olleet hiljaa pari päivää. Toiset ovat väistäneet asiaa että miksi mukanaolosta pitää aina tehdä poliittinen kysymys? Hyvä kysymys sinänsä. Vastaus on siinä, että jos hilluu natsikulkueessa, siitä sellainen tulee väistämättä - oman maineen kustannuksella. Kun nyt vaihtoehtoväki on rinnastettu uusnatseihin, ei se maine helpolla ravistaudu pois, jos enää ollenkaan. Esoteerikot taas painottavat riidatonta yhteisöllisyyttä, virtuaalihalauksia ja kehottavat välttämään negatiivista mielleyhtymiä - kuin saadakseen jo etukäteen kritiikin niskastaan. Nämä näkemykset kielivät että puolitunnustavat jo itsekin tehneensä pahan luokan kardinaalimokan. Sitähän se oli.

Toinen mihin on tullut takerruttua ovat nuo rokotteet. Nehän ovat edelleen ainoa ulospääsy tilanteesta ellei loppuelämäänsä halua maskia pitää. Minun täytyy selittää vähän tätä rokoteasiaa. Kun tilanne on pahin, ihmiskunta tapaa osoittaa neroutensa. Ajatellaan vaikka maailmansotaa. Helikopteri, pimeänäkölaitteet, suihkulentokoneet, valvontakamerat, tietokone, avaruusvalloituksen ensi-askel, atomifuusio jne ovat kaikki asioita jotka kehitettiin vain muutamassa vuodessa. Olisivat ne varmaan syntyneet muutenkin pidemmällä aikajänteellä. Nyt pandemian aikana, rokotekehitys on ottanut valtaisan jättiloikan, joka muuten olisi vienyt miespolvien ajan. harva tiedostaa mitä venäläiset tarkoittavat kun sanovat kehittäneensä Sputnikin jälkeen uuden rokotteen joka tepsii kaikkiin variantteihin. Jos se on totta, seuraava askel ihmiskunnalla on omistaa ase, jolla voidaan - ainakin teoriassa - poistaa maailmasta normaalit kausiflunssatkin. Pysyvästi.

Kansalaispiirit saati toimittajat tuskin ymmärtävät miten vallankumouksellisista rokotteista nyt puhutaan. Tuloksia syntyy kun rokotekehittäjille lyödään tutkimusrahaa satoja miljardeja joita normioloissa ei kukaan tai mikään voi kuvitellakaan. Rahalla tehdään isoja hyppäyksiä eteenpäin mutta se vaatii konkreettista uhkaa että se tehdään. Ne ajat, joissa rokotteet alumiinigeeleineen vammauttivat ihmisiä, niistä on otettu jättiloikka poispäin eikä niihin aikoihin enää palata.

Otan vapauden ennustaa. Kun tulee vappu ja kevätaurinko, korona taas katoaa olemattomiin. Ensi kuu on viimeinen piinakuukausi ja sitten alkaa olla ohi. Kun korona palailee syys- tai lokakuun puolella, on väestö rokotettu ja sen uhkaan voi siinä kohtaa suhtautua jo yliolkaisemmin. Jälkeenpäin sitten erottuvat tarinan sankarit ja konnat.

Pitikö minun sanoa jotain sotahulluudestani? Olen aina miettinyt miten olisin ottanut asiat jos olisin elänyt sotavuosina? Nyt tiedän. Täytyy sanoa että olen jaksanut lippua heiluttaa, usko ei ole horjunut ja sitkeystaso ei ole menettänyt piiruakaan. Yhdenlainen kriisiaika se tämäkin jossa testata vahvuuksiaan.

Edelleen muuten jaksan ihailla Sanna Marinia. Uutterasti, sitkeästi ja periksiantamattomalla asenteella hän taistelee koronavirusta vastaan. Ja yhtä lailla voittoa havitellessaan joutuu vääntämään oman hallituspuolueidensa kanssa, oppositiota vastaan, sosiaaliministeriöitä ja THLää, kansalaispiirejä ja Jan Vapaavuorta jotka ovat seassa vesittämässä voitonmahdollisuuksia.

Olipa pitkä kirjoitus

Jukkis
Gravatar
ktoukka
Juhnu said :
Tehoton rokote luo uusia virusmuotoja niinkuin antibioottien turha käyttö lisää bakteerien vaarallisuutta. Ei varmaan ole kaukana, että homma kosahtaa oikein kunnolla käsiin. RNA-rokote pitää antaa säännöllisin aikavälein, koska koodia kuolee jokapäivä 300 000 solun mukana. Hörhöjen mukaan se menee DNA:n, mutta silloinhan sitä ei tarvitsisi uusiakkaan ja se olisikin jo aikamoista uhkapeliä muutenkin. Luotettiin liikaa maskeihin (tutkimustulosta vastaan) ja näinhän siinä nyt kävi.
Periaatteessa se voisi kyllä DNAaankin mennä, jos samaan aikaan sattuu paikalle retrovirus. Virukset näet evolvoituvat vaihtamalla koodinpätkiä toisilleen, ja jos tämä mRNA rokotteen pätkä menee osaksi retrovirusta, niin sen mukana se voi päätyä käännetyksi DNAksi ja sieltä sitten perimän osaksi. Ihmisen perimässä on osia, jotka ovat muinaisten retrovirusten osia.

Gravatar
juppe
Noi vaihtoehtoporukat toimii silleen, että porukka ja jutut on aina aika samat, mutta välillä vaihdetaan liikkeen nimeä, ettei ikävystytä liikaa. Nyt on tekeillä jotain uutta jännää, niin että totta kai Silakkaliike alias Refugees Welcome käy kattomassa, että mitä se on, niin kun kaikki muutkin.

Pitää vaan ootella, että paljastuu ketkä sitä pitää elossa netissä kun ne on kummiskin välttämättömiä ja muut voi keksiä muuta tekemistä jos liikkeen johtajat ei kelpaa. Luultavasti ei kelpaa kun porukan pitää kummiskin olla se vanha tuttu, mikä kiinnostaa suurta yleisöä niin vähän, että maine ei mee jos perseilee mielenosotuksessa.


Gravatar
Seppo
Tässä nyt oli montakin kohtaa mitkä eivät oikein natsanneet, mutta mihin tuo perustuu ettei tappavuus ole laskenut? HUSin ylilääkäri totesi jo syksyllä ettei virus näyttäisi sairastuttavan enää niin voimakkaasti, eikä se vaikuta olevan yhtä tappava kuin epidemian alkuvaiheessa. Se muistuttaa enemmän muita hengitystieinfektioita.
Ne kohuotsikot mitä lehdistä voi lukea ovat tarkoituksellisia. Jos Brasiliasta näytetään kuvia joissa ihmiset ovat kaatuneet suunnilleen suorilta jaloilta kuolleena kadulle, ei oikein uskottavaa ole. Virosta voidaan näyttää kuva, kun sattuu 3 ambulanssia olemaan siinä yhtä aikaa. Saadaanhan siitäkin kohuotsikko. Meilläkään ei kuolleiden määrä millään meinaa nousta, vaikka 700 tartuntaa on ollut päivässä jo kuukausitolkulla.

Gravatar
Juhnu
Tehoton rokote luo uusia virusmuotoja niinkuin antibioottien turha käyttö lisää bakteerien vaarallisuutta. Ei varmaan ole kaukana, että homma kosahtaa oikein kunnolla käsiin. RNA-rokote pitää antaa säännöllisin aikavälein, koska koodia kuolee jokapäivä 300 000 solun mukana. Hörhöjen mukaan se menee DNA:n, mutta silloinhan sitä ei tarvitsisi uusiakkaan ja se olisikin jo aikamoista uhkapeliä muutenkin. Luotettiin liikaa maskeihin (tutkimustulosta vastaan) ja näinhän siinä nyt kävi.
Piilota kommentointilomake