Hissuksiin tarttis ruveta miettiin sellaistakin kun kunnallisvaaleja. Joku ehdokas sieltä kai olisi löydyttävä. Pääsette kerrankin tutustumaan tamperelaisen kunnalliselämän eriskummallisiin kiemuroihin siinä sivussa kun minä ne nyt paljastan. Ensin mennään kuitenkin siihen miksi allekirjoittaneelle on aina tärkeää käyttää kansalaisoikeutensa.


Äänestyspaikkani on Aleksanterin ala-aste. Vietin sen sisuksissa lapsuuteni ja äänestäminen on ainoa tapa päästä nostalgioimaan sen sisuksiin. Tosin kauhean pitkälle ei ala-aulasta pääse, itse asiassa vain ekaan luokkahuoneeseen mutta onhan se tyhjää parempi. Kouluhan on tilava ja täynnä pyöristettyjä kulmia, sisältä äärimmäisen miellyttävä joka henkii rakennushenkistä voimaa ja jykevyyttä kuten kunnon kivitalon kuuluukin. Se on muuten naisen piirtämä. Nimeä en muista mutta ensimmäinen naisarkkitehti ja selvästi tämä sen piirtämä koulu on neron tekemä. Joskus kun ahdistaa, palaan mielessäni sen sisuksiin. Tekisin siitä kartanoni jos olisin ollut joku Bill Gates. Nyt tiedätte miksi äänestän.

Yleensä lähden siitä että tapaan äänestää niitä jotka on tuttuja. Muutama sellainen löytyy, toinen perussuomalaisista jota ilmeisesti tulen äänestämäänkin. Fiksu kaveri joka tällä hetkellä on ykkösnimi. Ei varmaan uskoisi mutta fiksuus on isompi kriteeri kun puoluetausta. Toinen on Kristallipuolueen listoilla mutta vanhemmiten alkaa vähän karastastaan näitä ohikiitäviä pienpuolueita jotka yleensä tapaa muodostua tähdenlennoiksi parien vaalien ajaksi. En minä vaan tiedä onko niitten äänestäminen joku peruste esittää protesti nykymeiningille. Nykymeiningissä ei ole mitään vikaa. Nousukausikin tuossa tuloillaan ja oppositio on saanut ihan tosissaan kaivaa mitä tahansa jolla horjuttaa hallituskuvaa. Viimeisin taitaa olla tuo Marinin aamiaispöytä joka kielii jo likaisten vaalitemppujen -osaston lähes epätoivoisista yrityksistä kaivaa mitä tahansa edes välttävästi kelpaavaa. Ei täydellisyyttä vastaan mitään voi. Se on uskottava vastustajienkin kun Marinista jotain kaivelee.

aku ankka ehdolle

Aku Ankka on kestoehdokas. Mutta se mikä särkee sydämeni on se että Mustanaamio ei ole enää ehdokas kun Semic sen lehden aikanaan lopetti ja sen myötä mustis on jäänyt ihmisten mielistä.

Niin, onhan se Sanna Marin ehdokkaanakin täällä tampereella. Varmasti menee heittämällä läpi, sitä tuskin kukaan epäilee mutta onhan se kovaa jos pitää luotsata maata ja siinä sivussa istua kaupunginvaltuustossakin. En kylläkään ihmettele etteikö moinen tehopakkaus siihen kykenisi. Sen mimmin tarmo on sitä luokkaa että varmaan hoitaisi siihen päälle suvereenisti vielä taloyhtiönsäkin hallituskokoukset ja paikallisen sählykerhon kahvikassankin. Silti on sanottava että demarit lähtökohtaisesti on hitaita köntyksiä ja keskinkertaisuuksia. Ei ne ole pysyneet yhtään Sannan vauhdissa ja kun sitä oppositio kalvaa, ei ne puolusta sitä koskaan vaan jättää sen susille kerta toisensa jälkeen kattomaan osaako se tapella yksin. Vain eläkepäiviään viettävä Lipponen on sen tueksi asettunut. Se on mun silmissä iso miinus demareille. Enkä epäile etteikö Sanna yksin kerää ääniä niin paljon että sen vanavedessä nousee näitä nahjuksiakin.

Vielä noista protestiehdokkaista sen verran että sitten on tapaus Seppo Lehto. Kaupunkimme kruunaamaton filosofi joka on tiettävästi ainoana istunut vankilassakin puhtaana mielipidevankina. Sepon puolue on tuollainen kuin Valkoinen Tampere Vapaussota 1918 joka on jo liikkeen nimenä seppomaisen hämäräluonteinen. Parempi etten kommentoi tätä asiaa tämän enempiä.

Tämä ei kuitenkaan ole sokeri pohjalla vaan se että Tampereen kaupunginvaltuustoon pyrkii myös kuollut mies. Ihan totta. RKPn ainoa ehdokas Peter Löfberg otti ja kuoli sen jälkeen kun oli ilmoittautunut ehdolle. Jonkun hämärän vaalilain takia ehdokasnumero on ja pysyy, oli asianomainen sitten elon kirjoissa tai ei. Sehän vasta pommi olisi jos tulisi valituksi. Jos tästä sais masinoitua täällä kokonaisen kansanlikkeen niin aivan varmasti minäkin äänestäisin. Juttu olisi sellainen joka päätyisi historiaan. Tosin sitä ei kannettaisi valtuustosaliin arkussa eikä se jäisi kummitteleen kaupungintalon siivouskomeroon jossa ulvoisi yökaudet vaan äänet menisi kokoomukselle joka on vaaliliiton ansiosta aina nostanut tämän yhden ja ainoan RKP ehdokkaan saliin saakka.

Selväähän se tietenkin on että kokoomus voittaa täällä vaalit ilman edesmennyttäkin. Niillä on hyvä haju paikallisesta elinkeinoelämästä joka on aikas vakuuttava meriitti. Huonona puolena että valtakunnantasolla Orpo saa lisäaikaa ja sitten on ehkä se pahin painajainen eli Kalervo Kummola pormestariksi. Onneksi siellä on Ikonen toisena ehdokkaana, sillä on muuten tosi nätti hymy jos ette ole huomanneet ja toivottavasti kokoomuksen sisäpiirin ykkösvalinta. Kale alkaa olla jo ikämies.

On muitakin pormestariehokkaita. Vasemmistolta on Minna Minkkinen ja sen tunnen joten nyt kysytte, aionko äänestää kun kerran tuttuus on kriteerinä? En sitten taatusti ja just siksi että satun tuntemaan. Minä olin aikanaan Minkkisen kanssa samassa työpaikassa ja hän väsäsi ja häsäsi siihen tahtiin että koko pulju kaatui ja minusta leipoutui irtisanomisen myötä sanomalehdenjakaja. Tällä iällä, koulutuksella ja painoindeksillä ei enää muita töitä saanut ja ilman tätä tarmokasta kunnallispolitiikkoa olisin saanut viettää lopunikäni mukavassa sisäilmaisessa laiskanvirassa. Ehkä joskus vielä kerron koko jutun juurtajaksain mutten lupaa mitään. Muistetaan että se silloin oli vielä just koulusta valmistunut, mitä lie just tullu täysi-ikäiseksi ja viisaus sen mukaan. Menee vähän nuoruuden toilailujen piikkiin. Hyvä politiikko näemmä osaa kiivetä toisten olkapäitä pitkin ja tällä kertaa mentiin mun harteita.

Olen minä kerran äänestänyt Vihreitäkin kunnallisvaaleissa. Kundi meni vieläpä läpi ja sittemmin en tiedä sen siellä istuneen kuin takaseinän tuolintäyttäjänä. Vain kerran se oli paikallislehtien lööpeissä kun valtuustoa alkoi hävettämään jotkut ylisuuret palkkiot jostain toimikunnasta ja ne päätti yhteisesti laskea kokouspalkkiota. Vain tää mun ehdokkaani vastusti. No niin. Putosihan se sieltä ja nyt näemmä yrittää uudelleen. Menestystä juu.

Jukkis
Gravatar
jukkis
hemmetti kun listata uupu että yksi täkäläinen ehdokas Vihreiltä on epäiltynä romanialaisnaisten parituksesta.
Piilota kommentointilomake