Kirjatilauksia ei voi ottaa enää vastaan koska ne loppuivat. Halukkaan on tilattava kustantajan kautta. Samaten taisin mainita jotakin että tuloillaan on megaliitti-eksursio joka sekin on ns. ääriään myöten täynnä, eikä jo ilmoittautuneiden lisäksi muita oteta. Pahoillani niille kaikille jotka jäivät rannalle. Ei voi mitään että huomasin vasta nyt itsekin että olen suositumpi kuin ne raamit jota voin tarjota.


Valtakunnan katto, kuten tietokirjan nimi on, tuli myytyä koko paketti vuorokaudessa. No ei niitä mulla paljoa ollutkaan. En vaan katto asiakseni niitä kaupitella enempää koska postilaitos on siinä se joka voitot kuorii. Se kuka haluaa laatulukemista menköön Mediapinnan sivuille ja tilatkoon sieltä. Siellä se maksaa 29,50e joka ei ole ollenkaan kohtuuton hinta tälläsestä järkäleestä. Varsinkin kun tosiaan huomioimme nuo postituskulut.

Postikulut muuten oli se tekijä joka aikanaan sai lopettamaan kirjakaupustelun ja se miksen alkanut tekemään uutta esoteerishenkistä pienlehteä edellisten perään.

Yhtä kaikki, tilausnopeudesta näkee että vielä osaan hittejä tehdä koska tilausnopeudesta voi laskea matemaattisen kaavan mikä on sen lopullinen menekki. Mahdottomana pitäisin että se myis alle tuhat pitkässä juoksussa.

IMG 20210708 140026
Käyn joka kesä Iittalan naivisti -näyttelyssä. Ainoa taide joka puhuttelee. Suositan teillekin jos mietitte jotain kesäturistin kohdetta.

Sit tuohon ens lauantain megaliittireissuun. Se ei ollut mulle helppo luovittava koska se vaatii tiettyä logistista ajattelua. Ottaen huomioon että sinne tullaan pitkin maata, syntyy jo autojakin melkoinen kolonna. Ne täytyy jättää johonkin ja pakata ihmiset tiiviimmin. Ei metsään voi mennä tusinalla autolla jotain hiekkatietä pitkin.

Vielä haastavampaa on se, ettei sinne kannata edes lähteä yhden tai kahden kiven perässä. Varsinkin jos niihin päästäkseen pitää mennä isojen ryteikköalueiden läpi. On tiedettävä kohta jossa olis mahdollisimman monta kiveä samalla neliökilometrillä, sinne saa kulkea ulkoilureittejä tai polkuja ja mielellään ne kivetkin olis kaikki vähän erilaisia. Sekin on ihan oma logistinen juttunsa että ehdot täyttyy. On huomioitava sekin ettei mettään voi viedä 50-100 ihmistä vaan sakin on oltava max 20 ja sen verran on ilmeisesti tulossakin.

Säästä sen verran että sillä säällä mennään mikä silloin on. Varasin kaatosateen varalta sunnuntain varapäiväksi mutta mulla on silloin kakkosrokotus. Ottaen huomioon miten esoteerista vaihtoehtoväkeä sinne on ilmaantumassa, lienee parempi etten kerro miksi sunnuntai ei käy.

Oon siis oman suosioni vanki. Liikaa väkeä, liikaa kirjatilauksia. Minä olin ihan siinä uskossa että kun on ollut ulkona kuvioista jo vuosikausia, olen tyystin unohtunut ja nuorempien silmissä jo täysin eilispäivän ronttosaurus joka veisaa samaa virttä vuodesta toiseen ja jonka jutut on kuultu sataan kertaan.

Seuraava etappi on sit muinaiskunkku -kirja. Alan naputtaan raakatekstiä kohtapuoleen ja kattotaan ilmaantuuko jouluksi vai meneekö kevääksi. Sitä en sit ota vaatimattomia määriä vaikka jäänkin niitten kanssa naimisiin jos nettimyynti ei iske. Sillä ei noihin kirjamessuihin ole enää asiaa koska korttimaksaminen käteisen sijasta on tätä päivää ja vaatisi investointeja. Toisekseen kirjamessut alkaa olla elinkaarensa päässä. Laatua pitää enää Vammalan kirjapäivät jotka muuten on tänään mutten sinne päässyt kun ei ole rahaa (meni kaikki postimerkkeihin) ja mitä tulee jäljelläoleviin Turun ja Hesan kirjamessuihin, niissä maksaa kunnon pöytäpaikat nykyisin tuhansia satasten sijasta.

Onneksi pääsemme silmäilemään syksyllä tai talvella Jukkis-productionsin uusia elokuvia. Tuloillaan on siis tunnin mittainen sci-fi ja 20min mittainen metsäkauhu. Minne muualle ne latais kun youtubeen?

Jukkis
Piilota kommentointilomake